Jump to content

All aktivitet

Oppdateres automatisk     

 1. Siste time
 2. Ang el- nettet så betyr vel også satsingen på fornybar at man får mer lokal produksjon av strøm rundtomkring? Vindmøller, bølgekraftverk, solceller osv vil jo normalt ha relativt stor geografisk spredning. Hvis det å føre frem strøm blir et stort problem så ser jeg for meg mer bynær utbygging av el- produksjon. Hver vestlandsby sin vindpark/bølgekraftverk osv.
 3. Idag
 4. Sandstrøm 565CC, 50 eller 60 HK?

  Skal jeg være ærlig, så er jeg helt enig med deg der. Er vel det eneste "minuset" jeg har funnet så langt. Men der er jo en mulighet for en extra 25 l tank, event. ha med løs reservekanne på f.eks. 20 liter. Nå finnes der jo også større "løse" bensintanker og få kjøpt på ca 40-50 l i plast hos Maritim/Best Marin etc., så der er jo muligens noe som kan tilpasses her. Nå beror jo bensinforbruket på motoren selvsagt an på bruken av båten, og hvor lange turer man skal ha. En 60 hk bruker jo ikke all verdens med drivstoff, hvis man ikke kjører med fullt turtall hele tiden.For meg har det ikke vært noe problem, men nå kjører jo jeg vel mye i "dorgefart".
 5. Nå er det noen som har målt forbruk på di varmerene og egentlig fått svar på at en 5Kw IKKE er en 5Kw heller litt mer mot 3-4kw. men allikevel billig. Den diskusjonen om disse varmerene har pågått i lange tider på Båtfolk på Facebook gruppa. Mye delte meninger der.
 6. Bruke BSU-konto til bubåt?

  Greit om du prøver og lar oss vite hvordan det gikk?
 7. Det første du nevner her både kan, og bør, vi gjøre, men ditt andre punkt synes jeg vi ikke bør påvirke i særlig grad. Visstnok topper befolkningen seg på 13 milliarder for deretter å gå nedover igjen. Den som lever får se. På den annen side; hvis Tyskland allerede dekker 30% av sitt energibehov på miljøvennlig vis så er det nok et betydelig potensiale hos andre også. Utviklingen har foregått i turbotempo. Ved årtusenskiftet ble cirka 38 milliarder kilowatt-timer produsert med fornybar energi. Innen 2016 var tallet økt til drøye 191 milliarder – fem ganger så mye. Fra 1990 til 2015 er utslipp av klimaskadelige gasser redusert med 27 prosent, hovedsakelig takket være energisektoren. https://www.nytid.no/tyskland-gar-gront/
 8. Hei ser ut til at jeg har anledning til og komme i dag
 9. At anslagsvis sju millioner dør hvert å monner desverre ikke når det gjelder å redusere antall mennesker på planeten. Da må det sterkere lut til. Og ja, vis man en sykdom som forverres av luftforurensning, bør man kanskje ikke bo i de mest utsatte områdene. Mange steder er det politikerne som selv har skyld i at det er slik, mange år med elendig/fraværende byplanlegging, gjør at sterkt trafikkerte veier går rett igjennom områder der mange mennesker bor. At vi alle kan gjøre noe for miljøet er jeg enig i, men når man leser at 15-16 av verdens største containerskip. Slipper ut like mye sot og jævelskap som alle bilene i Europa (eller var det verden) til sammen, tror jeg at ressursene bør brukes en annen plass enn et knippe dieselbåter først. Og at det er andre mer effektive måter vi kan bidra til redusert utslipp. Selv om jeg mener at "slaget er tapt" uanset,så lenge vi stadig higer etter å opprettholde/øke levestandard globalt. At 7-8-9 milliarder mennesker skal kunne leve godt (etter dagen standard) uten at det skal gi negative konsekvenser for miljøet, er i beste fall naivt å tro. Det er ganske enkelt ikke mulig.
 10. Her er en fin artikkel om hvordan man kan bruke seil som «vindror» med såkalt sheet-to-tiller (skjøte til rorkult?) selvstyring. https://www.cruisingworld.com/simple-self-steering Webb Chiles brukte denne metoden for store deler av sin siste jordomseiling. Med litt googling finner man flere videoer og oppskrifter, også på å bruke storseilet og doble forseil, feks denne: http://svtortuga.blogspot.no/2016/11/sheet-to-tiller-self-steering.html Noen her på forumet som har prøvd dette? En autopilot eller skikkelig vindror er selvsagt best, men dette kan være en billig backupløsning.
 11. Kjøpt ny Buster Magnum

  Bruk søkefeltet og søk "Buster Magnum" på dette forumet, og du vil få opp en "hel haug" med tråder
 12. Dette lurer jeg også på, hvor får man kjøpt avgiftsfri diesel egentlig ? CO2-avgift ble jo innført allerede i 1991 på all mineralolje. Så hvor får man kjøpt denne såkalte avgiftsfrie dieselen ?
 13. Webasto slange med "avskalling" av sort belegg

  Husker jeg ikke for mye feil, så tåler APK slanger max 140 grader. Kanskje flassingen kommer av overoppheting?
 14. Igår
 15. Min neste båt blir batteridrevet - nullutslippskrav

  Vil gjerne vite kvar ein får kjøpt avgiftsfri diesel. Greitt med eitt par kroner spart.Held til på Bergenskanten.
 16. Under 2000,- NOK (pluss frakt/avgifter) for en 8KW varmer er jo helt utrolig. Det er nesten så jeg skulle håpe at min varmer går i stykker...
 17. Her går skip oftast på grunn langs norskekysten I årevis har talet på skip som går på grunn vore like høgt. Kystverket meiner berre flaks avgjer om grunnstøytingar fører til større utslepp i naturen. Fra NRK Hordaland.
 18. Bruke BSU-konto til bubåt?

  Jeg har pantsatt et gjeldsfritt hus, som min mor eier og fikk da lån på båten som er Skipsregistret. Lånet ble da lagt opp som et «boliglån» hos banken å havnet da med 2,3% renter. Da må det jo teoretisk sett gå an å bruke bsu på å nedbetale «boliglånet» med.
 19. Kinavarmer (planar kopi), erfaring fra folk som har?

  Min brukte ca 9 virkedager i frakt, fullstendig track på nett. Postnord leverte den til meg inn på kontoret. finner ingen nevneverdige forskjeller.
 20. Tar opp denne tråden. har sjøl en gåen vifte på min air top 5000. Over 5000kr INK frakt..
 21. Da er båten forflyttet til Askøy, klar for løft, demontering av gammelt utstyr og montering av ny motorpakke. Jeg må si at jeg hadde noen blandede følelser når jeg for første gang fikk slep av RS, samtidig som jeg selv satt til rors i redningsskøyten. 😄 Det skal bli godt å komme igang med jobben ombord, og går alt etter planen blir jeg ferdig på riktig side sv sommeren 2018. FF
 22. Noen som vet strømforbruket på disse sammenlignet Eber D4? Kunne ikke se at det var oppgitt i annonsene.
 23. Ja, det frister veldi 👍
 24. Sandstrøm 565CC, 50 eller 60 HK?

  Takker for svar. Blir nok en 60 hester. Synd at der ikke er fast bensintank. Men man får vist plass til to tanker i storiesroomet forrut.
 25. Bavaria AC og Cruiser forskjell?

  Jo, men likevel nyttig oversikt.
 26. Det som er latterlig er at en Eberspacher D4 koster nesten 13000kr. Det er jo egentlig veldig simple greier hele varmeren. Kommer nok til å bestllle en slik "kina" sak.
 27. Ville valgt oceanis 37 foran sun od 36i, ja. Har hatt 3 jeanneau, alle eldre enn 2004. Jeanneau gjorde noen grep for å konkurrere bedre på pris ca fra 2005. Jeg liker ikke disse grepene. Derfor ville jeg holdt meg til de som er litt eldre. De holder seg bra. Det finnes en 40DS som er lagt på samme måte som 43DS. Disse er nærmere ekte dekksalong enn de nyere "DS'ene" der du ikke har utsikt fra salongen. Det er ikke så mange 40 DS i Norge, men 43' dukker opp av og til.
 1. Vis mer
×