Jump to content

All aktivitet

Oppdateres automatisk     

 1. Siste time
 2. .. vekta biir vel også kanske så konkurransedyktig med bensin smallblock...?
 3. 31 fot seilbåt, hvor mye bunnstoff trengs?

  Selvpolerende går oppå det meste. Så jeg tror Nonstop er et greit valg. Jeg brukte ca fire bokser Nonstop på min 27 foter nå i uka, det går neppe mindre hos deg i alle fall.
 4. Kalesjefarge, anbefalinger?

  Hadde blå kalesje og brukte blå acapella. Kalesjen er vel over 15år gammel og ble freshere i fargen. 😊 men som impregnering kanskje ikke den beste. Så impregnerte på ny i sommer med impregnering fra gjøco og da ble den helt tett igjen. Inneholdte silikon i gjøco sin men det brydde meg ikke siden kalesjen er gammel. Men det luktet såpass at det ikke var værende i båt på ett døgn😊
 5. Kjøling Yamaha 4hk 2t 1997

  Har ikke kjent på selve blokke men vet at selve motorstammen blir godt varm, mulig det første jeg kunne gjort var å bytte tennplugg. Vist noen av kjølkanalene er tette ville vel en runde med systemrense kunne løst det opp?
 6. Hentetråd P50 fra Bodø til Son

  Hyggelig helg i Dragsund, hvor vi fikk inspisert skuta. Staselig fartøy som mannskapet kommer til å få mye glede av👍🏼😎
 7. Trøbbel med Volvo penta D-serie

  Jeg tror ikke det går bra. Jeg har en 25l kanne med 1" slange tilkoblet. Jeg klarer ikke å etterfylle raskt nok med en hageslange når motor går på tomgang. Er redd slangen din blir sugd flat.
 8. Er det "utett" (suger luft) ifra seildrevet og bort til impellerpumpa vil det "svette" inn vann da dette ligger under vannlinja.
 9. Trenger ny propell til min aq151/290 sp. Propell er stemplet med 15x21 L. Produktnr C 850866. Noen som har en slik propell, i god stand, for salg?
 10. Pumpa skal lett klare å suge vann fra en bøtte hvis resten av kretsen er OK. Falsk luft kan være noe, kanskje i selve pumpa/impellerlokket?
 11. Langt i fra noe medlem av ekspertpanelet, men drister meg til å foreslå at den klarer å suge luft inn før impelleren ein plass? Dermed får du ikkje det vakumsuget og den vannmengden du skal...?
 12. Ta av slangen ut ifra impellerpumpa . ( er vel en slange lett tilgjengelig ut på disse) Start opp og se om pumpa leverer vann da. Dersom nei: sjekk videre i kretsen inn på motor
 13. Båten gikk ned lille julaften etter feil på navigsjonsutstyr. Diskusjonene rundt årsaker til feilen med mer ble en av de lengste trådene i forumets ungdom, og de som har vært med lenge hentet mye lærdom av de mange flinke debattantene. Båten var en 31 fot Viksund, og det var nokså spesielt å se den på "hjemmefjorden" igjen
 14. ...på den positive siden kan en vel også nevne at H S270 veier bare litt mer en D3 serien, noe som gjør at som erstatning for KAD44/300 sparer man mange hundre kilo.... og det helt bakerst i båten...
 15. Tips / råd besiktigelse av Scand Nordic

  Førsteinntrykket er viktig . Man ser fort om båten er passet på. Motoren skal ikke gå varm. Sjekk bunnventiler ( er de byttet noen gang). Sjekk eksosbend ut ifra turbo (rustklump?) Motor bør gjøre max turtall. Sjekk eksosslangen under senga akterut. Må være i god stand da eksosen er i vannlinja på disse. Sjekk for vann rundt forbi . Ofte tegn på lekkasje. ( Regnvann/sjøvann) Sjekk for septik lukt. Tanken ligger vel også under senga der bak, og bør være tett. Septikslanger bør også være byttet på en såpass gammel båt. Hvordan ser det elektriske anlegget ut (spagetti) Her kan skrives en hel del. Man merker også fort om selger kjenner båt og utstyr. Tamd 40B på 158HK er lite på denne båten. En tamd 41 200HK passer nok båten bedre.
 16. Pioner multi, noen med erfaringer?

  I april holdt det på å omkomme en familie utfor Bodø når båten gikk ned, og her på baatplassen finner du etpar slike hendelser til.
 17. Har to sjøvannsinntak, begge er prøvd. Begge er blåst ut med kompressor, det boblet så områdets måker fikk panikk. Har også prøvd å la motoren suge vann fra en bøtte, også det uten hell. Så klarer ikke helt skjønne at tett inntak skal være problemet. Men om så er tilfelle har jeg nok en nokså kaldt dykkeropplevelse foran meg.
 18. Fiskekvoter, hvor mye koster fiskekvoter?

  Hva er du ute etter, prisleiet ligger fra 0 til titalls millioner alt ettersom type, størrelse og område.
 19. Nesten kollisjon mellom to seilbåter

  Jo jeg visste at den andre seilte regatta da han hadde klasseflagg og var en av flere på vei mot rundingsmerket, som for øvrig var den samme fyrlykta vi hadde som rundingsmerke. Vi var altså begge på kryss mot samme rundingsmerke men altså på forskjellige halser. For øvrig har du forstått alt rett Jeg kan vel da konkludere med at alle mener at her er det (selvfølgelig) vanlige seilingsregler som gjelder, jeg hadde rett til vei og den andre skulle ha endret kurs og gått bak meg eller slått og kommet seg unna på den måten. Men i motsetning til den andre gjorde vi hva vi kunne for å unngå kollisjon og reddet dermed situasjonen.
 20. Oljeskift vha elektrisk oljepumpe

  Antar at du mener 1/2" hageslange. Feks Gardenea har også en serie i 3/4", noe som vil gi deg ca den dobbelte flow. Du kan også velge en armert slange som vil ha bedre motstand mot å bli sugd flat. Antar at du snakker om impelleren på D6 som har moderat diameter men stor bredde og den slurper godt unna selv ved tomgang. Impelleren må ikke gå tørr men vil trolig ikke gjøre det uten å suge slangen flat. Dersom en står klar til å slå av motoren og en roper stopp om slangen blir flat tror jeg du har god margin. 20 liter suges nok opp ila 30 s. Har du vurdert retur til dunk slik at du kan sirkulere en stund for å unngå rene vannlommer? (1/2" ca lik 13mm og 3/4" ca lik 19mm)
 21. 31 fot seilbåt, hvor mye bunnstoff trengs?

  Ok, hva om jeg ikke vet da?
 22. Rimelig vinteropplag på Østlandet

  Bokerøya er vel på vestsiden av en helt annen fjord, men ellers takk. Hvor er det egentlig andre Nesoddinger har båtene sine om vinteren?
 23. 31 fot seilbåt, hvor mye bunnstoff trengs?

  Du må tenke på hva slags bunnstoff det er på båten fra før av. Det er ikke alle kombinasjoner som går sammen.
 24. Har nå fiksa en dings på vasken så strålen går riktig vei, og fått på kontaktplast på kjøleskapet. Tok børstet stål. Minnet plutselig litt mye om et "snus-kjøleskap", men det får bare være :-). Ellers har jeg lagd et rom under vasken. Skal poste et bilde så fort jeg får ny telefon. Klarte å miste den i vannet i går..
 25. Today
 26. Hei Skal se på en 1987 Scand Nordic til uken. Tar gjerne mot tips til hva som bør sjekkes på disse båtene. Er det noen kjente feil på disse. Ble nordicen også levert som halvfabrikat? Motor er tamd 40b
 27. Restaurere glassfiber kano

  Jeg har bare pusset opp en kano. Jeg syns det du skriver her virker som en bra plan. Mine erfaringer: Brukte glassfiber til å tette de største hullene. Flytende polyester til å tette sprekker. Og gel-coat-sparkel fra Biltema til å jevne ut og småhull. Men den var så hard at det tok utrolig mye tid å slipe ned. Deretter brukte jeg epoksy-sparkelen fra biltema, og den var mye enklere å jobbe med. Jeg lakket også med polyuretan-lakk. Den ble ikke strøken, for jeg var nok ikke rask nok med påføringen. Ble litt sig osv. Er nok lurt å enten ta halve kanoen av gangen, eller være to. Slenger ved noen bilder. Brukte vinkelsliperen ganske mye, samt pussemaskin.
 1. Vis mer
×