Jump to content

All aktivitet

Oppdateres automatisk     

 1. Siste time
 2. Båtopplag uten tildekking?

  Ja jeg har bare 2.5mil så er jo bare en svipptur😊
 3. Trekke om utemøbler, Bavaria

  Jeg har brukt Skinnprosjekter i Tvedestrand. Meget fornøyd med de. Trekt om fra Hvit skai til Niroxx. De holder på med resten av interiøret nå, men det blir trekt i Alcantara siden det er innendørs😊
 4. Idag
 5. Hva har du gjort med båten i dag?

  Stemmer det. Gikk med min Nidelv 24 fra Oksval (første bilde) til Steilene (nest siste) og tilbake.
 6. Me too. https://www.ebay.com/itm/12V-5KW-5000W-Air-diesel-Heater-PLANAR-For-Car-Truck-Motor-homes-Boats-Bus-Van/352233358455 Likte kontrolpannelen og den har 75mm utgang... også lyddemper er med. Er den dårlig så går jeg ikke konk akkurat. Blir spennende :-)
 7. Hva har du gjort med båten i dag?

  lignet på Nesodden det landet du har til styrbord på et par av bildene
 8. Hvem type bestilte du ? Lurer på og bestille denne. https://www.ebay.com/itm/12-24V-DT3000-3KW-Calentador-Aire-Combustible-Fuel-Air-diesel-Heater-Coches-/263364384155? Bytter ut min volvo flygmotor.
 9. Kjøpt ny Buster Magnum

  Så ikke ut som den enkleste plassen å fortøye, men med litt øvelse så klarer du det fint. Eksempelet fra Ullern Båtforening viser prinsippet, og slik fortøyning kreves i de fleste båtforeningene (muligens med unntak av midt-fortøyningen med springere).
 10. Igår
 11. Hva har du gjort med båten i dag?

  Fjernet snø og is og tatt tur nummer to i år.
 12. Da var varmer bestilt 😊 Kina Planar. 2 båtlapper inkl frakt for 5kw
 13. Takker for tipset 👍😃
 14. Båtopplag uten tildekking?

  Jeg tror jeg ville fått problem med ødelagt kalesje og bøyler da det kom over 50cm snø på en dag i forrige uke her på Østlandet. Det hadde ikke bare å "stikke nedom" båthavnen og koste snø når det er 7 mil til båten og det var fullstendig kaos på veiene!
 15. Ingen av alternativene dine vil fungere korrekt, begge vil kunne vise spenningen på batteri 1, men for batteri 2 vil du ikke få noen visning da du mangler minus fra dette batteriet. Trådløs overføring av 12volt fungerer ikke. Ser du på den modifiserte tegningen min, vil det fungere korrekt på begge forslagene. På alternativ 1 klarer du deg med en enpolet vender slik at du kun veksler mellom å føre pluss frem til voltmeteret. Dette forutsetter at det er greit å koble minus på batteri 1 og to sammen og føre den forbi venderen rett til voltmeteret. Dersom du av andre årsaker ikke kan tillate å koble minusene sammen, må du ha en topolet vender slik at du veksler minusen også slik alternativ 2 viser. Kobler du lysdioden slik du har tegnet i serie med minusen, vil du få en feilvisning på voltmeteret pga. tapet i dioden, 0,6 - 1,2volt. den må kobles mellom pluss og minus inn på voltmeteret med en passende motstand i serie, størrelse alt etter hvilken spenning du har på batteriene. Det finnes også vippebrytere med innebyggede LED'er som vil lyse opp i selve venderen når den står i I eller II.
 16. Nrk 3 akkurat nå, All is Lost

  Når han begynte å lense en halvfull båt ved å spikke et kosteskaft til lensepumpa, tenkte jeg at selv jeg med min svært begrensede seilerfaring hadde startet med ei plastbøtte og en taustump. Det ble ikke bedre etterhvert.... Han hadde også gaffateip, så hvorfor han ikke teipet på et plastflak på utsiden av skrogskaden og så benyttet all epoksyen til å bygge opp på innsiden under tørre forhold forstår jeg heller ikke. Samt hvorfor han ikke bare begynte å lense båten igjen etter stormen. Den fløt jo fortsatt, bare fullt av vann. Men det hadde kanskje blitt en kjedelig film hvis han tok en McGyver hver gang... Så gjenstår spørsmålet... ble han reddet til slutt, eller var det hjernens "siste dagdrøm" mens han fortsatte å synke mot bunnen...
 17. Hvordan demontere forgasser Mercury 4,5 1983?

  Er det ikke bare en mutter på hver side av flensen som holder forgasser inn mot reedblokken? Vanskelig å se mutter på venstre side, men høyre har du jo fjernet, det er bare pinnebolten som står igjen. Sitter nok fast i pakningen, men normalt bør den kunne dras/vippes løs med "moderat vold". Se eventuelt om du kan finne ei sprengskisse enten hos Mercury eller noen av nettbutikkene som selger deler til disse. Fant dette bildet på Marineparts. Ser ut som bare to muttere for meg. MERCURY MODEL 4.5 (1 CYL.) 1980-1985
 18. Nrk 3 akkurat nå, All is Lost

  Så den i går. En film damene kan vise gubben som drømmer om jordomseiling, og dama ikke vil... siste 4-5 minutta ble jeg skikkelig deppa, trist og lei meg. Satt ellers å kommenterte prioriteringene hans, feilene... ( man blir jo så eplekjekk hjemme i sofaen) 🙂
 19. Hva har du gjort med båten i dag?

  Montert front på ny skuff. Og skrudd på nylaget skapdør. De i bunn. Skal pusse ned hele barskapet og helse noen strøk,og olje det til slutt. Slik at det blir omtrent lik farge som de nye dørene i bunn. Viktig at barskapet i skuta ser bra ut.
 20. Nå er nok solforholdene et par hakk bedre nå man er i bane rundt jorden, enn langs skjærgården på en typisk norsk sommer. De panelene jeg har (en snau kvm) klarer akkurat å holde kjøleskapet gående på gode dager. Om du tapetserer en 40 foter med paneler, er det er laaaangt igjen til å lade de batteripakkene som skisseres her. Når det gjelder Yara Birkeland, så anløper den havner med en vesentlig kapasitet når det gjelder strøm. Gjestehavnene vi besøker, sliter ofte med å levere nok strøm til batterilading og en liten vifteovn. Ja verden går fremover, men vi skal nok være glade for at det finnes diesel nå,og forhåpentligvis i 20-30 år fremover.
 21. Jeg har prøvd begge løsninger. Mye plunder med faste skruer som brekker. Måtte bore opp mange nye hull. Monterte nye pakninger og satte ramma sammen igjen. Ble stygt og fælt og ike utett etterpå. Da gikk jeg på "sika-metoden". Skar bort pakningsleppa mellom vindu og karm, renset med aceton, maskerte og la en sikastreng som jeg jevnet med såpevann og finger. Da ble det tett og fint. Hadde jeg gjort dette med en gang hadde jeg spart meg mye arbeid og det hadde vært usynlig.
 22. Hva har du gjort med båten i dag?

  skiftey alle oljesperringene på 16 ventiler monterte høyre topplokk og deretter ditto kamaksler så alt nødvendig stash for å kunne starte, fyrte opp øyeblikkelig --> dvs timing helt i orden monterte nytt fordelingspanel for kablngen til alle instrumenter
 23. Trekke om utemøbler, Bavaria

  Hei! Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med hvordan putene er festet, men mye mulig de er limt. Jeg har samme båt, 2005 modell. På min båt er det fuget i overgang mellom pute og skrog/innerliner på de "faste" putene. Antar at dette er slik fra fabrikk. Mine puter er nok også over glansperioden, så vurderer en omtrekking selv. Har du fått estimert noen pris/tilbud på jobben om den skal settes bort? Tips til noen som kan utføre? Jeg ville valgt niroxx eller noe tilsvarende. Synes hvit skai er upraktisk og vanskelig å holde fint over tid. Kan også blende på en fin dag..
 24. Hei folkens. Har våtslipet nærmest hele båten og strippet den for deler, samt renset og polert absolutt alt i 2016. Nå har det seg slik at jeg har mulighet for å få foliert båten akkurat slik jeg ønsker for en meget billig peng. Og litt lei det blå skroget, men syns allikevel det er fint på denne båten. Blir jeg lei så kan det alltid taes av igjen kjapt. Har derfor et spørsmål ang vedlagt bilde (dette laget jeg i photoshop). HOT OR NOT? Ville du kjøpt denne om den ble slik? Motoren skal og få nye dekaler, avhenging om hvilken fargevalg jeg får for. Bildet er tatt under demontering så innvendig er puter og o.l ikke tatt hensyn til.
 25. Chiptuning Volvo Tamd 73P EDC

  Denne maskinen lader nok fult fra 15-1600. Skal fint kunne gå kontinuerlig 200 rpm under maks oppnådd som er 2500, om temp og alt ellers er ok.
 26. Zoome i "Gule sider, på Sjøen"

  Hei. Takk for svar. Løsningen er som du sier OHM at når en dobbelklikker i kartet kan en dra musa opp eller ned alt etter som om du vil zoom inn eller ut.
 27. Nrk 3 akkurat nå, All is Lost

  Anbefales å se, spennende og god film
 1. Vis mer
×