Jump to content

Halco tråden


ut mot havet

Recommended Posts

Jeg har en Halco med en litt spesiell historie.Skroget ble støpt i 1985 0g lagret i 20 år på en eller annen låve nær Bergen.Motoren ble også innkjøpt og satt på vent 20 år.I 2005 var det en kar i Alversund som kjøpte alt sammen og startet innredning.Han har vært en flink snekker.Kanskje ikke så flink elektriker.Motoren som hadde stått lagret ble montert på verksted hvor de skiftet slanger simmerringer osv.Det er en ford på 155 hk med Borgvarner gir utvksling 1 :1 og Sternpower drev.I 2005 ble båten solgt til en kar her på Frei som også har utført en del jobbing,bla.bygget opp sittegruppen slik at det går an å se ut.

 

Jeg overtok båten vinter 2011.Jeg driver og oppgraderer.Ny septiktank,fasonglaget aluminium,Nye batterier ,4 stk Varta 90 A,hvorav det ene benyttes som start,samt skikkelig batterilader,Norcharger 30A.Simrad Radar og kartplotter NX40,bredbåndsradar.VHF med AIS.Lyskaster Jabsco.Jeg har handlet båtsaker på finn Torget.Funnet saker som kjøperen ikke har montert eller brukt og gjort flere gode kjøp.

Båten hadde et yppeerlig varmeanlegg fra motor.En defroster i hvert skap framme med slanger til dashbord.Det hadde bare en feil,det virket ikke.Defrosterne var koblet i serie,og trukket høyt opp i båtsida bak byssa.Defrosterne satt også beldig høut,så nå flytter jeg defrosterne ti benken foran skapene og forlenger slangene.Så monterer jeg manifolder til fordeling av vannet til hver defrosater og nymontert varmvannstank.Maniforlden har jeg montert med kraner til hver sløyfe,slik at jeg kan kontrollere vannstrømmen

 

Jeg har hatt masse godt hobbyarbeid og har framdeles en god del igjen.Jeg trenger derimot ikke enekre.Innredninge er som ny,eller som en 2005 mod.bør være med forsiktig bruk.Jeg får ikke til å laste opp bilde da det jeg jeg ville bruke er på 4 megabite,og maks er 60 kb.

Link to post
Share on other sites

Vart litt skeptisk eg og Gutek, intressant det du skriv. Er det ein 26 eller 29 fot du har?

Eg vurderer å rydde opp i motorrommet kanskje legge dørk og få meir system på opplegg av dieselslanger og anna, har dieseltank og vanntank plassert heilt bak og det gjer at båten vert baktung spesielt når gummibåten i tillegg heng i daviter, kunne tenkt meg badeplattform med snappfester til gummijolla. Skal montere Racorfilter på dieseltilførsel så snart det vert godver, har hatt litt problem med vatn i diesel. Ser det no Gutek du har ei 26 foter.


Ved kai i Florø.bilde

Redigert av ut mot havet (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Ja, ikke det store engasjementet her nei når man tenker på hvor mange Halcoer som ferdes rundt på Norskekysten.

 

Fant noen gamle bilder her fra den gang Halcoen var ny. Den ble kjøpt som halvfabrikat på Sjølyst-senteret i "herrens år" 1977.

 

Jeg hadde ikke noe digitalkamera den gangen, så jeg har tatt foto av de gamle bildene med et nyere Canon og prøver å legge de inn. Kvaliteten blir da deretter

 

bilde

 

Her har jeg startet med "det store prosjektet". Båten kom i tre deler. Skrog og overbygg måtte boltes sammen og deretter støpes med duk og polyester.

 

Vinduer og luker var ikke sagd ut, så det var en spennende operasjon med spekulering og diverse maler før jeg torde å sette stikksaga i det fine skroget. Men det gikk heldigvis bra.

Redigert av navid (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Jeg har dieseltankeen under dørken i salongen,300 liter,Vanntanken er en "sekk" som ligger helt framme i baugen.Med full vanntank blir han litt tung i nasa.Jeg har også montert nye trimflaps i sommer.Jeg liker Halcoen veldig godt.Konstruert i en tid da båter ikke såg ut som snøhuler innvendig,og den har ikke en kiosk frampå nesa slik mange har i dag !

Link to post
Share on other sites

Kan ikke skjønne at en slik forlengelse skulle ha noen negative sider eysteind. Jeg tror du oppnår flere fordeler, bedre bæring i hekken og trolig høyere fart både på topp og mars. Det eneste negative er kanskje at det blir mindre plass å jobbe med drevet mellom de to "pongtongene".

 

Skal du lage de i aluminium eller støpe i polyester?

Link to post
Share on other sites

Eg trur det er fordeler med å støype desse i polyester, aluminium er utsett for tæring og eg vil tru at det vert enklere å behalde ein betre finish på plast over tid. Ellers så tykkjer eg ideen din er veldig bra, du vil nok oppleve at båten ligg flatere i sjøen under gange. :thumbsup:

eysteind, eg ser du har badeplattform på båten, har du støypt den sjølv? kan eg i sofall få oppskrifta?

Redigert av ut mot havet (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Fly å fly.... jeg lagde den karmen for å få en finere overgang til kalesjen . Det er ikke sitteplasser der oppe, så jeg bruker å sitte i lukeåpningen og styre skuta. Den ble montert året 2012. Ellers er plassen der oppe veldig fin til å plassere lettere ting slik som fendere, tauverk og solstoler.

Link to post
Share on other sites

Hei

jeg har en 29 øk fb. kjøpt som halvfabrikat, seint 86. bygget opp i løpet av87 / 88. Sjøsatt august 88. MotorFra 88 til 2006 Sabb ford 2715 73 mod med paragon V gear. Ny motor 2007

Cummmins BT 5.9.

Har oppdatert og montert utstyr etter som åra har gått. Har studert litt på dette med å forlenge skroget for å få bedre bæring bak, og bedre stbilitet ved høy marsfart. Regner med at denne tråden vil bringe framgode ideer om dette og andre ting.

Link to post
Share on other sites

Dersom det er fleire som vurderer å lage slik kasser, hadde det kanskje vore en ide å lage en støpeform. Då er det jo fort gjort å lage fleire kasser...

 

Spørst om eg må finne meg en halco som står på land for å laga mal. Tror dere 26 og 29 foteren er lik i akterspeilet? Hvor er 29 foteren forlenget?

Link to post
Share on other sites

  • 2 uker senere...

Er det nokon som har Halco 29 økonomi og har eit ryddig og fint motorrom? eg er intressert i bileter. har som mål å få rommet meir ryddig blandt anna legge dørk og montere nytt sjøvannfilter + Racor dieselfilter. Eg må også få tettet dekk som lek, eg har luker av aluminium.

Håper på innspel og ideer og bileter.

Link to post
Share on other sites

Hei, kjekt å se egen Halco tråd :-) Har en Halco 29 Offshore, 1988 modell med Peninsular Diesel 225 hk og Mercruiser 3X drev, gjør max 30 knop, marser på 20-23.

Leter etter steder å handler Halco deler på, ser spesifikt etter dekaler og nye luker dersom de er å få tak i .

 

Er det noen som har anbefalinger til nye lukepakninger ?

 

 

bilde

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...