Jump to content

Underveis med Kathleen, livet i båt er helt all right.


navid

Recommended Posts

Ja, da er vi underveis igjen. I den nye «gammel båten» vår, en original bygget Colvic SunQuest 1992 mod. Vi synes det er en flott båt med sjel og glimt i øyet.. Hun har akkurat de linjene vi liker. Men smaken er som den berømte baken, noen liker dattera og noen liker svigermora.

Denne engelske lady`en vil enkelte kanskje assosiere mere med svigermor. Men slank i linjene og rask i vendingen er hun i hvertfall. Nå er jo ikke jeg noen ungdom lengre heller, så skuta passer nok bra til en «gammel kaill».

 

bilde

Link to post
Share on other sites

Da har Kathleen fått seg en skvett med fersk diesel på tankene hos Vassøy Bunkringsstasjon. Der stod det ei trivelig dame i regnværet og tok imot tampen samtidig som hun hadde pumpepistolen i den andre handa. For en service. Kan ikke huske å ha opplevd tilsvarende på noen bunkringsstasjon.

bilde

Link to post
Share on other sites

Ja det var nok i 2013, fra 2. til 4. august vi låg ved brygga i Arendal med Kathleen. Fin og trivelig by, var litt stille på uterestauranten der ved fyrlykta. Vi hadde håpet på bryggedans med hæla i taket. Det var vel for sent på sesongen vi var der. Det er vel i fellesferien det er mest liv og røre der som ellers i landet.

Link to post
Share on other sites

  • 2 uker senere...
  • 3 uker senere...
Svart (redigert)

I dag har jeg vært på et meget interessant besøk på Norsk Oljemuseum.

 

Det var ikke så mange som hadde troen på at Norge skulle bli en oljenasjon før 1968. Men takket være de som hadde troen på det og stod på, så måtte alle pessimistene bite i det sure eplet til slutt.

bilde

 

27. mars 1980 gikk det så fryktelig, fryktelig galt.«Mayday, mayday Kielland velter» lød meldingen fra boligplattformen «Alexander L. Kielland kl 18:33.

 

123 mennesker skulle i minuttene og timene som fulgte ofre sine liv for oljenasjonen der ute.

bilde

Redigert av navid (see edit history)
Link to post
Share on other sites

To flotte skuter i Stavanger havn.

 

bilde

 

Independance of the Seas (2008). 338 m lang. 4370 overnattingsgjester med et mannskap på 1360. (wiki..)

 

MS Sandnes (1950) - "Kystens Dronning" 67 m lang. 180 overnattingsgjester. MS Sandness er erklært bevaringsverdig av Riksantikvaren, og er Norges største veteranskip. (wiki..)

Link to post
Share on other sites

Etter 59 overnattinger og 370 nm underveis i Rogaland og Ryfylke i båten så langt denne sesongen, er det på tide å sette kursen videre oppover langs kysten. Vi har virkelig fått sett oss om i distriktet rundt oljebyen Stavanger. Fra Sandnes i sør, Lysebotn i øst, Sauda i nord og Kvitsøy i vest.

Det har vært en eventyrlig fin reise. Mange fine plasser og fin natur har vi fått sett. Heldige med været har vi også vært. Båt og motor har fungert tilfredsstillende. Litt småproblemer må man regne med, men så langt har de vært overkommelige. Mange trivelige mennesker har vi også truffet på vår ferd.

 

 

bilde

Parkvesenet i Sandnes har stått på og gjort det trivelig i havneområdet.

 

 

bilde

Kvitsøy er en perle. De som ikke har vært der ute må ta turen.

 

 

bilde

Gammel og ny teknologi på Kvitsøy. Fra det gamle vippefyret med historie fra 1700 tallet til det sekskanta mursteinfyret fra 1800 tallet

 

 

bilde

og den nye trafikksentralen fra 2003. Det har vært en formidabel utvikling i skipstrafikken langs vår lange kyst.

 

 

bilde

Farvel til Tjuvholmen og Stavanger for denne gang

 

 

bilde

Foran oss ligger blått hav med mange fremmede og spennende reisemål......... :flag_bp:

Link to post
Share on other sites

Pinsen brukte vi til å utforske Skudeneshamn. En av de mange idylliske perlene på Vestlandet. Det er første gang vi er i Skudeneshavn. Har bare lest og hørt om det gamle og ærverdige ladestedet. Opplevelsen stod til forventningene og vel så det. Alle de små og velstelte husene fra 1800 tallet, sirlig plassert i de smale og trivelige gatene. Var nok bare hest og kjerre den gangen byen vokste seg stor, grunnet det eventyrlige sildefisket utenfor stuedøra.


bilde

Link to post
Share on other sites

Da har vi også fått med oss et besøk på Norges minste kommune målt i folketall, Utsira. Vi hadde i utgangspunktet tenkt å gå dit ut med «Kathleen», men det blåste så friskt at vi bestemte oss for å ta «MS Utsira» utover isteden. Øya er et levende miniatyrsamfunn med verneverdig kulturlandskap og med de fleste funksjoner en kommune trenger.


bilde

bilde

bilde


bilde

En stor takk til deg Geir som var vår guide og kjentmann på Utsira.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...