Jump to content

Ligger Nidelv 24 litt tungt i sjøen?


Gomlers

Recommended Posts

Leser mye her om dagen, har planer om å kjøpe en snekke på 24 fot. Vi er en familie på 3, hvor minstemann er 2 år.

 

Har vært å sett på en Nidelv 24 i dag, og har derfor noen spørsmål. Jeg er takknemlig for alle kommentarer!

 

Here we go:

 

1. Ligger nidelv 24' (1986) litt tungt i sjøen? Synes det ser ut som den ligger litt "bakpå". Kan dette ha noe med at dieseltanken er plassert helt bak?

 

2. Når jeg prøvekjørte, så mente kameraten min som var med - at når vi lå på ca. 2800/3000 omdr. så lå badeplattformen nesten under vannoverflaten, er dette normalt på nidelv evnt. andre lignende snekker?

 

3. Båten mangler blant annet varmtvann og kokeapparat (Det er tomt under passasjersetetet, men det er satt av plass til kokeapparat)

Vil det være vanskelig å selge en slik båt hvis det mangler varmtvann og kokeapparat ombord - i tilfelle jeg ønsker å selge den igjen - hvis båtlivet ikke er noe for oss?

 

4. Hvis motoren ryker (27 Yanmar fra -86) hvilken påkostning må man da regne med hvis motoren skal byttes?

 

5. Hvor god er en Yanmar 27hk - og er dette en liten motor til denne båten, eller er det ok?

 

6. Er det generelt noe dere som kjenner nidelv 24 godt, kan anbefale meg å se etter / spørre selger om, som kan være vesentlig for nettopp denne båttypen?

 

7. Hva har dere å si om prisen på båten?

 

Puuh.. det var mange spørsmål, men som sagt - jeg er takknemlig for absolutt alle innspill - store eller små! :D

 

http://www.finn.no/finn/boat/used/object?finnkode=49450232

Link to post
Share on other sites

Båten ser ut til og flyte normalt, kokeapparat ( gass) koster i fra noen hundrelapper og oppover. Ferskvannskjølt Yanmar hadde jeg ikke bekymret meg om, men skal den byttes blir det fort 80-100K all inkusive. Motorstørrelsen er helt ok til denne båten.

 

Hadde prøvd og presse prisen ned litt.

Link to post
Share on other sites

Synes den ligger omtrent 2 cm lavere enn min =). Kanskje eier har lagt litt ballast ombord. Har vurdert det selv da hun ruller litt (som alle snekker).

At den setter rumpa nedi er helt normalt. Kanskje er badeplattformen plasser litt for lavt ned. Men bedre å ha plattformen nært vannet når båten ligger stille tenker jeg. Noen snekker har plattformen altfor høyt montert, ser jo helt koko ut :giggle:

 

Kokeapparat, ikke noe problem nei. Enkleste er rødspritapparat (cookmate eller origo type). Bedre med gass, men krever litt mer av installasjonen.

Jeg kjenner ikke motortypen, men styrkemessig vil jeg tro den holder godt til båten, selv har jeg 43hk, men det er sjelden jeg bruker alle kreftene.

 

Sjekk etter fuktskader, spesielt inni barskapet i lugaren. Klassisk N-24 lekkasjepunkt.

Spør om skrogjennomføringer er byttet. Jeg fikk lekkasje i rorhylse. Har også skiftet cutlesslager, noen overraskelser kommer alltid på en gammel båt.

Den kjipeste overraskelsen hittil er hvordan det så ut under plate som toalettet er montert på...

Det er ikke ventiler på gjennomføringene på N-24, det er bare slangestuss med klemmer. Alle slangeklemmene på gjennomføringene var rustet bort. Så slangene hang bare på gammel vane. Plutselig en dag var det bløtt på matten i lugaren gitt. Nå blir det å skifte til gjennomføringer i kompositt før jeg skal selge båten.

Tror du kan få lirket ned et speil bak dassen for å se under der. Evt. stikke under mobilen å knipse et par bilder.

 

Prisen er omtrent det samme jeg hadde tenkt for min, denne ser ganske lik ut standardmessig.

Koselig båt med fin og sosial uteplass er det i alle fall :yesnod:

Redigert av mormalv (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Hei

 

Kjøpte meg Nidelv 24 ifjor, har ca samme høyde på badeplattform som denne her. Helt normalt at den stort sett er bløt når vi kjører, den graver seg ned bak.

 

Ville sjekket for slark / lekkasje på rorgjennomføring , min lekker litt her, skal bytte dette til vinteren. Sjekk også etter lekkasje fra vinduene !

Link to post
Share on other sites

Snekker graver ofte litt bak når du går på Marsj fart..

Dette har Nidelv 24 kompensert for med å ha en diger flaps bak.

 

Det kan ikke være at noen har tuklet med denne for å bygge badeplattform da ?

 

Jeg hadde en 81 modell. Opplevde egentlig ikke at dette lå spesielt tungt nei.

Nidelv 24 har jo en enorm , innstøpt septiktank i kjøl. Sjekk at denne er tømt, at det ikke er derfor den går tumgt.

Redigert av Erik (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Det eneste jeg kan si om denne båten er at prisen er god og at du kan egentlig hvis du fikser og shiner den opp litt , kan få tilbake det du har betalt. Varmtvann er ikke noe man kan forvente i denne båten. Min Nidelv 24 var fra 1981 og ble utstyrt med nye puter og stoler ++++ og fikk 140båtpenger for den i 2009 tror jeg det var

Link to post
Share on other sites

Må takke hjerteligst for alle svar! Spesiell takk til mormalv for grundige og gode tips!

 

Nå har vi kjøpt oss båt :smiley: Gleder oss til mange fine turer utpå fjorden i år, selv om sesongen har vart en stund allerede i år.. satser på at været holder seg nogenlunde også fremover i sommer!

Link to post
Share on other sites

Hyggelig å bli nevnt som Nidelv-kjenner, SoBo! :smiley: Nå er jeg litt sent ute, og føler meg ikke akkurat som en ekspert på området, men i dag var jeg ute på min tur nummer 98 med min Nidelv 24, som jeg var ute på første tur med 4. oktober i fjor, så noe erfaring har jeg jo opparbeidet meg, og jeg angrer ikke et sekund på at jeg kjøpte en Nidelv 24.

 

Motoren er som tidligere sagt helt fin, selv har jeg en 22,5 HK, og kommer opp i fin snekkefart med den.

 

Det at båten ligger litt dypt akter er også helt normalt. Og som flere har sagt så er det ikke vanlig med varmtvann i en Nidelv 24, men når du har ferskvannskjølt motor har du i alle fall muligheten til å kjøpe varmtvannsbereder hvis du ønsker varmtvann.

 

Bare hver obs på at den ikke er helt lett å manøvrere når du bakker, men det har jeg forstått er vanlig når det gjelder snekker. Etter snart 100 turer med den begynner jeg å få litt dreis på akkurat det...

 

Gratulerer med kjøp av flott båt, og husk å melde deg inn i Nidelvklubben på Facebook, der kan du også få mange tips fra andre og mer erfarne Nidelventusiaster enn meg! Egen vimpel har vi også! :smiley:

Link to post
Share on other sites

Pequod - Takk :)

Jeg meldte meg inn i Nidelv-gruppa på fb i går! Har ikke skrevet noe der enda, men skal i allefall følge med. Mulig det blir en sånn vimpel etterhvert også.. jeg så bilde av den :)

 

Nå blir det jobb i 24 timer sammenhengende, for å få helga så fri som mulig, så gleder vi oss til første tur allerede på lørdag, så lenge været holder sånn nogenlunde!

 

Blir spennende å se på dette med bakking, tillegging, manøvrering osv. Før har jeg bare kjørt skjærgårdsjeep og tankbåt :p Så dette blir helt nytt!

 

Får håpe jeg ikke kløner det til så altfor mye, jeg er dessverre av typen som fort høres om det ikke går helt som planlagt - *knegg*, men det går heldigvis fort over da :D

Link to post
Share on other sites

Gratulerer med ny båt! Denne vil du får stor glede av.

 

Jeg kommer også - i likhet med Pequod - litt sent på banen, men slutter meg til kommentarene. Vår første båt var en Nidelv 24. Du kan lese mer om det i bloggen vår og finne diverse nyttig om modellen. Vi hadde også en 78-modell. Bilder her: http://bilder.froystad.org/#!album-0

 

Det er jo klassiske båter dette her, uten "pynterekker" bak og badeplattform i utgangspunktet. Vet at noen har ettermontert badeplattform og da får en jo raskt denne effekten at den forsvinner under vann. Kan muligens løses med flaps fra Asdal, som vi hadde på vår Nidelv 26, men dette er jeg litt usikker på. Nidelv 24 er jo en snekke og dess mer motorkraft dess mer av fjorden dras med. :-)

 

Prisen var ikke noe å si på, men dette med lekkasjer fra vinduer er en klassiker og gjerne rorhylsa også. Begge deler kan jo fikses med litt arbeid. Bare husk på at hvis du skal tette vinduer i en Nidelv 24, så kan du ikke gjøre det utenfra, dvs ved å skrape bort gummi rundt vinduer og legge på ny tetningsmasse (det finnes noen slike artikler i båtblader om hvordan du går fram for å gjøre dette). I en Nidelv 24 må du løse fra listene på innsiden, legge på ny silikon og skru fast vinduene igjen. Jeg gjorde dette på min båt og moralen er hvis du må gjøre dette: Ha en person til å hjelpe med å holde vinduene. Det er litt krevende, men kun noen timers arbeid.

 

Og så er du heldig når du har kjøpt deg Nidelv - det finnes en flott Nidelvklubb på Facebook med masse kompetente og meget hyggelige båtfolk. Bruk de. Post spørsmål og du får tips + at Nilsen Båtbyggeri i Arendal (som er de som opprinnelig bygde disse båtene) kan spørres om hjelp og råd for det meste. Og skaffer gjerne også det du måtte ha behov for at deler (ikke til motor). Sjefen her - Frode Nilsen - er også aktiv i Facebookgruppen.

Redigert av Bergen dørk (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Jeg har også feriert mye i denne 82-modellen, som nå min bror eier. Det var denne som startet et liv fullt av båtlykke for min del. Fantastisk mye "billig" lykke i en slik båt ! Enkel å eie, enkel å kjøre ! Går aldri av moten disse..

Lykke til, Gomlers !

 

bilde

Link to post
Share on other sites

For et fantastisk forum - tusen takk for alle hyggelige kommentarer og tilbakemeldinger! :yesnod:

 

Skal hentes i morgen, gleder meg...

 

Er dog blitt litt etterpåklok vedr. motoren som står i. Ferskvannskjølt Yanmar 27hk fra -86.

Den har gått rundt 6.000 timer, og selv om jeg hadde meg med en nokså kyndig person som fremdeles mener motoren virker til å være helt ok, ble jeg litt betenkt når jeg leste her inne på hva man kan beregne av timeantall på sånne motorer.

 

Nå har den visst blitt godt vedlikeholdt, da eieren er mekaniker - men jeg kan jo ikke hjelpe for å være litt nervøs av etterpåklokskapen min.

Men nå har jeg jo sagt jeg skal ha den, så da får jeg vel bare la det stå til, og heller ha et motorbytte i tankene dersom det skulle gå så ille.

 

Tenkte jeg kunne få med i kontrakten at dersom den ryker i nåværende sesong, så får vi på en eller annen måte se på "deling" av kostnadene. Eller hva synes dere?

Link to post
Share on other sites

Selv har jeg en 84-modell saltvannskjølt Yanmar 22,5 HK. Nyoverhalt i 1993, satt inn i båten 2003. Går som ei klokke! Men ser at eksosbendet kanskje snart er modent for utskiftning.

Ferskvannskjølte har kanskje lengre levetid enn saltvannskjølte? Selv aner jeg ikke hvor lenge denne motoren har gått, men den ble brukt i en seilbåt før den ble satt inn i min Nidelv, så da regner jeg jo med at den kanskje har et noe mindre timeantall bak seg enn hvis den hadde vært i en motorbåt. Men jeg er mentalt innstilt på skifte av motor om noen år...

 

Uten at jeg er ekspert på dette tror jeg du skal slite for å få inn en slik klausul i kontrakten, men det er nok andre her på forumet som vet mye mer om dette enn meg!

Link to post
Share on other sites

Huff..ja, kanskje det blir vanskelig.

Jeg har jo enda ikke undertegnet noen kontrakt da, og jeg hater å være av typen "backe ut fra en avtale i siste sekund".

Men er det sånn at noen med god kompetanse ville rådet meg til å la være å betale når motoren har gått såpass mange timer?

Link to post
Share on other sites

Takk for linkene - den første hadde jeg ikke sett - ja, da snur jo følelsen seg litt igjen.. :D

Om jeg kan beregne et par tusen timer til før evnt. overhaling, så burde jeg jo være mer enn fornøyd. 1500-2000 timer, må jo bli noe sånt som 5-8 sesonger ;)

 

Er jo som en unge på lillejulaften merker jeg, får ikke lagt meg fordi jeg gleder meg til å hente båt i morgen :smiley:

 

Nå sitter jeg å prøver å finne litt om lufting av diesel og bytte av dieselfilter + sjøvannsfilter. Skjønte at det kan være greit å ha track på også!

Er veldig lite motorkyndig, men regner vel med det er sjøvannsfilter på denne, da det er varmeveksler / ferskvannskjøling.

Link to post
Share on other sites

Fantastisk dag! :smiley::thumbsup:

 

Vi hentet båten som avtalt på formiddagen i dag, fikk kjørt den bort til dens nye båtplass. (Var ikke langt, kun 10-15 minutter med snekkefart unna).

 

Vel fremme på båtplassen (stolpe med vaier bak) fikk vi ordnet med nye fortøyninger. Hentet til og med frem de gamle spleiseferdighetene jeg lærte på skolen for 14-15 år siden, og fikk til et par øyespleiser og en kråkefot til akterfortøyningene. Ble bra det, selv om jeg ikke akkurat kan kalle meg proff :giggle:

 

Ca. kl. 17 hentet jeg familien som består av samboer og sønn på 2 år, og vi durte avgårde.

 

Første turen ble tatt fra Tønsberg og rundt Nøtterøy, innom Årøysund og gjennom Vrengensundet. En tur vi brukte ca. 4 timer på, kanskje i 4-5 knop.

 

Helt fantastisk var det - aldri har jeg sett en 2-åring mer entusiastisk, og samboer var også strålende fornøyd. Nydelig vær, varmt og fint og god stemning!

 

Denne båten kommer vi til å bli ordentlig glad i! :yesnod: :yesnod: Det har vi vel nesten allerede blitt etter dagens suksess av en jomfrutur!

 

Motoren går som en klokke den, uten ulyder eller annet - og selv om manøvreringen er helt annerledes enn det jeg er vant til, gikk både ut og inn fra brygge helt elegant.

Hadde selvfølgelig 4 stk. båtvakter som stod å så på da jeg kom inn, men det gikk så fint atte - så de fikk heldigvis ingenting å snakke om :giggle:

 

Vi gleder oss til flere turer i sommer, og jeg takker igjen ALLE sammen som har svart meg med positive, hyggelige og ikke minst opplysende kommentarer og tilbakemeldinger!

Avslutter denne tråden, og starter heller en ny som får en mer passende tittel for fremtidige innlegg! :saint:

Link to post
Share on other sites

Fantastisk dag! :smiley::thumbsup:

 

Vi hentet båten som avtalt på formiddagen i dag, fikk kjørt den bort til dens nye båtplass. (Var ikke langt, kun 10-15 minutter med snekkefart unna).

 

Vel fremme på båtplassen (stolpe med vaier bak) fikk vi ordnet med nye fortøyninger. Hentet til og med frem de gamle spleiseferdighetene jeg lærte på skolen for 14-15 år siden, og fikk til et par øyespleiser og en kråkefot til akterfortøyningene. Ble bra det, selv om jeg ikke akkurat kan kalle meg proff :giggle:

 

Ca. kl. 17 hentet jeg familien som består av samboer og sønn på 2 år, og vi durte avgårde.

 

Første turen ble tatt fra Tønsberg og rundt Nøtterøy, innom Årøysund og gjennom Vrengensundet. En tur vi brukte ca. 4 timer på, kanskje i 4-5 knop.

 

Helt fantastisk var det - aldri har jeg sett en 2-åring mer entusiastisk, og samboer var også strålende fornøyd. Nydelig vær, varmt og fint og god stemning!

 

Denne båten kommer vi til å bli ordentlig glad i! :yesnod: :yesnod: Det har vi vel nesten allerede blitt etter dagens suksess av en jomfrutur!

 

Motoren går som en klokke den, uten ulyder eller annet - og selv om manøvreringen er helt annerledes enn det jeg er vant til, gikk både ut og inn fra brygge helt elegant.

Hadde selvfølgelig 4 stk. båtvakter som stod å så på da jeg kom inn, men det gikk så fint atte - så de fikk heldigvis ingenting å snakke om :giggle:

 

Vi gleder oss til flere turer i sommer, og jeg takker igjen ALLE sammen som har svart meg med positive, hyggelige og ikke minst opplysende kommentarer og tilbakemeldinger!

Avslutter denne tråden, og starter heller en ny som får en mer passende tittel for fremtidige innlegg! :saint:

Gleder meg å se at du allerede er så fornøyd med båten! Jeg kan si, med hånden på hjertet, at jeg ikke har angret ett eneste lille mikrosekund på at jeg kjøpte en Nidelv 24! Det er en trygg og koselig båt som du fort blir glad i, det er en båt med sjel!

Jeg har litt eldre unger enn deg, men både guttungen på 17 og jentene på 14 og 18 er veldig begeistret for den, spesielt jentene.

Vi har brukt den veldig mye, det vil si: Jeg har brukt den veldig mye, og skal om to uker ut på vår første båtferie. Vi håper å komme oss et lite stykke ned på svenskekysten, vi får se hvor langt vi kommer!

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...