Jump to content

Maxi 95 seilbåt, noen med erfaringer?


Alternes..

Recommended Posts

Da etter et nokså mislykket båtkjøp har jeg helt uventet fått mulighet til å skaffe meg en ny seilbåt, og sommeren får kanksje en lykkelig slutt alikevel.... forhåpentligvis

 

Båten jeg har sett meg ut er En maxi 95 som er rigget for jordomseiling med ny motor.

 

Mannen som skal selge båten virker veldig seriøs på alle felt, og har til og med fått lovnader om at han betaler flybiletten hjem igjen om jeg skulle avdekke feil/ mangler ved båten ved frem møte eller om jeg ikke er fornøyd :eek::smiley:

 

Så til saken. jeg har ingen erfaringer med denne båttypen og om prisen er rett for denne båten så om noen har noe formening om båten/ prisen hadde jeg satt pris på inspill. jeg skal få den for 195.000

 

http://www.finn.no/finn/boat/used/object?finnkode=49414345&folderId=2341731

Redigert av Alternes.. (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Ja. er helt enig i at dette doghouset ikke akkurat var noe særlig tiltalende. Og når du nevner det, så ja... det ser ikke akkurat ut som det kommer til og bli så lett og komme seg forbi denne.. i og med at det ikke er rullegenoa, så vil man jo bli nødt til og styre litt på framdekket så.....Men meget praktisk i ekstremvær kan jeg tenke meg, det er laget i ganske tykk aluminium. uansett vil nok dette være noe av det første jeg fjerner ved et eventuellt kjøp. Regner med han har en ordentlig sprayhood til den også. seilene har jeg ikke helt oversikt over utover at det vistnok skal være mange seil. Så autopilot på ratt er dårlige greier? Har selv kun hatt rorkult. Er det noe særlig forskjell/ stor tilvenning på dette? Han har vist brukt over 150 000 på ny motor, mikuni dieselvarmer, doughouse, dusj, varmtvannstank.. osv de siste par årene. motoren er fra 2010. Er prisen grei synes dere?

Redigert av Alternes.. (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Seilte en del Maxi 95 som yngre og liker båten. God plass i forhold till alder/størrelse. Ingen racer men seiler godt i forhold til lystall. God plass i cokpit. Ligger to 95:er på Finn til rundt 100' noe som jeg synes virker være røverkjøp. Hvis båten du ser på har vesentlig mye mere/nyere utstyr en disse kan det være verdt prisforskjellen. Bare husk at utstyr slits vanvittig mye fortere ved langseilling i sydligere strøk. Det blir både brukt mere en en skandinavisk båt og i tillegg dreper solen mye av tau, seil, gummi o.l. Lykke til!

Link to post
Share on other sites

Sun Flyer, hva er det du babbler om?

Autopilot på rattet er uegnet for havseilas?. Fortell det til Helmuth, min rattautopilot,(Autohelm)som har styrt Maxien min i over 20.000 nm med kun et par remskifter.

Har ikke krysset Stillehavet,eller Atlanteren,men har krysset Østersjøen for 18. gang i år.

Hvordan kan du si at min trofaste Helmuth er uegnet, han blir lei seg, jeg og.

:-)

Link to post
Share on other sites

Spennende, dette er jo noen nivåer opp fra Belle'n. :)

Det er sant. Takk for sist foresten :smiley: ja nå når jeg har deg på tråden her føler jeg meg nesten forpliktet til og fortelle deg at både flytting og seilas nedover ble en fiasko.. jeg ble vist her jeg ble jeg, og atpåtil med en liten en til også :giggle: Men til gjengjeld er faktisk de som kjøpte min gamle Belle 25 nå på vei til oslo!! Den ble solgt fjor høst til noen spanjoler som har seilt den til lofoten og tilbake nå i sommer, og befinner seg nå i nærheten av trondheim tenker jeg. Så om du skulle ha lyst til og beskue min tidligere lille skjeldne Belle 25, er nok den å se i oslofjorden om ikke så alt for lenge. Du har fortsatt comforen ser jeg? den begynner vel å bli temmelig bra nå tenker jeg etter alt arbeidet du har lagt ned i den :thumbsup:

 

Forøvrig skal det bli spennende å få seg en seilbåt med rattstyring! Det har jeg verken hatt eller prøvd, men jeg må vel innrømme at jeg har siklet på det en stund... ser litt mere elegant og eksklusivt ut :cool::lol: utover det så har jeg hørt at det vistnok er mye bedre med rorkult.. kan godt tenke meg det, man får nok en helt annen følelse av båten med rorkult og en kjenner til enhver tid hvor båten vil og er på vei under småmanøvrering og kryssing... men jeg skal ikke utale meg så mye om dette, da jeg som sagt aldri har prøvd rattstyring :giggle:

Redigert av Alternes.. (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Sun Flyer, hva er det du babbler om?

Autopilot på rattet er uegnet for havseilas?. Fortell det til Helmuth, min rattautopilot,(Autohelm)som har styrt Maxien min i over 20.000 nm med kun et par remskifter.

Har ikke krysset Stillehavet,eller Atlanteren,men har krysset Østersjøen for 18. gang i år.

Hvordan kan du si at min trofaste Helmuth er uegnet, han blir lei seg, jeg og.

:-)

Haha, min far er på sin tredje drivenhet på sin 38 foter. Den blir varm og ryker, måtte vente en uke på ny motor i danmark... Men kan godt hende den funker ferskvannsseilingen din:)

Link to post
Share on other sites

Helt ærlig, det doghouset bør kvalifisere til et stort kutt i prisen. I mine øyne må det reverseres og ny løsning på plass. Det vil koste mye. Kanskje opp mot 30-50% av forespurt pris?

 

Det var vel litt og overdrive... Denne løsningen er laget på en slik måte at det lett kan taes av, så den er vel egentlig grei for min del. Dette kan jo egentlig være en veldig grei sak og ha i bakhånd om jeg fks en vakker dag skulle pønske på en jordomseiling :saint: Nå vet ikke jeg om om det følger med en grei sprayhood, men om det gjør det er vel den saken også grei. Hvis ikke, så burde han kanskje slå av 10 000? til en ny en.. Kan ikke få blitt mer enig i at dette (ikke)!!!!! ser pent ut :lol: Tror han har gjort dette av praktiske hensyn mtp jordomseiling.

Link to post
Share on other sites

Blir det ikke fryktelig kronglete og risikabelt å komme seg til fordekket med den doghouse løsningen? -Si om noe f.eks går i stykker forut i stiv kuling og høy sjø? Tror du skulle jobbe hardt for å overtale meg til å klatre forbi det byggverket da :pray: -er ikke så opptatt av utseendet, men tror som sagt at det må være veldig upraktisk og at sånne løsninger helst hører hjemme på bredere båter der man har plass til å gå forbi...

Link to post
Share on other sites

Guest Avmønstret#

Mener å ha sett samme båttypen med faste vinduer av la najad, pent og praktisk.

 

Sjarkbygget på denne har tre små ruter foran. En kan ikke se noe som helst om en sitter og seiler i le av konstruksjonen. Må ligge foran på dekk med fjernkontroll til selvstyringa ;-). Er det varmt vil en bli kokt i cockpiten og en er nær fanga bak i båten.

 

Jeg hadde laget et overslag på kostnad for riving/ombygging og trukket i fra for å få en realistisk pris ifht andre aktuelle båter. Ny motor og ellers godt utstyrt og evt godt holdt er jo et stort pluss. Men det er jo båter nok i verden til å finne en uten en slik konstruksjon på. Men er prisen god så..

 

Du må jo minst ha sideruter og en luke eller noe for å kunne se opp i riggen. Og hvordan påvirker noe slikt stabiliteten? Er båten selvrettende om du blir slått helt over og vil innfestninger osv holde stor sjø over? Skeptisk....;-)

Link to post
Share on other sites

Det med passering er nok problematisk, men det er jo ikke sikkert det er så ille ellers når han kommer ombord og får sett på det. Om det er solid glassfiber så er det jo mulig å kappe den noe fra sidene for å lage det smalere mtp passering og bakkant av taket.

Tror ikke der blir noe varmere under den hvite "hardtoppen" der, enn under en blå tekstilkalesje. Faktisk kanskje kjøligere..

Link to post
Share on other sites

Doghouset er bygd i aluminimum og er festet slik at det lett kan taes av. Snakket forøvrig med selger i dag og han sier at det vist ikke er noe problem å komme seg forbi, mulig det ser verre ut en det er, men det finner jeg ut. drar oppover på søndag for befaring og muligens kjøp :smiley:

Link to post
Share on other sites

Doghouse var dritstygt og autopilot på rattet er uegnet for havseiling.

Helt ærlig, det doghouset bør kvalifisere til et stort kutt i prisen

 

 

Ja doghouset var vel ikke det peneste jeg sett....... :giggle:

 

Maxi 95 kom i en motorseglerversjon som hette Maxi 100PS (peke og forlengd i aktern) som har ett originalt doghouse

bilde

 

finnes flere som gjør ruter til Maxi

 

http://www.ometall.se/topprutor.htm

http://www.ometall.se/dokumenter/Maxi%2095%20VS.pdf

 

bilde

 

 

eller

 

http://www.batrutor.se/menu,948,page,948.html

Link to post
Share on other sites

Han har vist brukt over 150 000 på ny motor, mikuni dieselvarmer, doughouse, dusj, varmtvannstank.. osv de siste par årene. motoren er fra 2010. Er prisen grei synes dere?

Beklager at jeg bryr meg igjen altså, men det er ofte slik at selger forventer å få igjen mesteparten av pengene de har investert i slike oppgraderinger, mens markedet stort sett bare er villig til å betale en brøkdel. Jeg kjenner ikke båttypen og priser godt, men synes ikke 195.000 høres galt ut med såpass mange oppgraderinger.

 

Merk også at det står at seilene er i god stand, det betyr at de i høyden bør være 3-4-5 år gamle avh. av slitasje.

 

Litt merkelig at stående og løpende rigg ikke er oppgradert med tanke på langtur. Men det behøver jo ikke bety noe hvis ikke du har planer om å legge ut på jordomseiling. Sørg for å få dette sjekket også, så du ikke risikerer rigghavari.

Redigert av quantumduck (see edit history)
Link to post
Share on other sites

  • 1 måned senere...

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...