Jump to content

yanmar yse12 mangler oljetrykk.


VetleBorgen

Recommended Posts

Kjøpte i år en comet 21. Snekke med en yanmar yse12 motor. Den har fungert bra, men så merket jeg at oljeltrykkampa lyste noen sekunder etter oppstart før den sluknet.. og nå slukner den ikke i det hele tatt. Noen som har vært borti lignende? Noen forslag til hva som kan være feil? Og veit noen hvor jeg kan få tak i deler? Trenger den delen der man skrur oljetrykk giveren inn, da denne har sprukket etter at jeg har fikla med det.

 

takk for all hjelp!

Link to post
Share on other sites

En hvilken som helst Yanmar forhandler skaffer ny giver og ev. deler. Mulig det kan hjelpe med ny giver. Det sitter et knivfilter på disse motorene og ikke vanlig oljefilter. Knivfilteret skal skrues ut å rengjøres minst en gang pr. sesong. Nå vet jeg ikke hvilken viskositet du bruker på oljen men mulig det kan hjelpe på oljetrykket å bruke 20W-50 olje.

Men husk at dette er 30-40 år gamle motorer og kanskje gjort sitt. Jeg hadde en YSM12 i min forrige båt og slet også med oljetrykket på slutten, og desverre for min del ble det bare verre og verre. Til slutt måtte jeg bytte motor.

Link to post
Share on other sites

bilde

 

Noen som tilfeldigvis har gamle yanmar deler..? Jeg trenger denne ny da den har sprekt etter at jeg har skrudd oljetrykksgiveren inn og ut. Har ringt rundt til mange forskjellige yanmar verksteder og får bare beskjed om at det har utgått og ikke er til å få tak i.

Link to post
Share on other sites

Tenkte på å få noen til p lage ja. Undersiden så er det bare ett litt stort hull rett opp som går opp og har forbindelse med det hullet du ser på bildet.

Går ikke å skru inn overgang rett på blokka. Må ha en del tilsvarende den på bilde, den er festet med 2 stjerneskruer

Link to post
Share on other sites

Denne lager du fint selv, ta et flattjern med med ca 6-8 mm tykkelse og bruk den gamle som mal. Bor opp hullene og få tak i en gjengtapp med samme dim og gjenger som giver. Du trenger bare flattjern, drill og vinkelkutter. Du trenger ikke vinkling om jeg husker riktig.Det er plass til givertapp som skal ned i blokka.

Link to post
Share on other sites

Er det dårlig da? sjekk med ett manometer først, skru ut giveren og sett inn manometeret der.

Det kan like gjerne være giveren som er defekt eller feil, evt instrument

 

Har erfart dette selv, dog med Perkins, jeg hadde lavt oljetrykk, det viste seg og være helt normalt når jeg sjekket med ett manometer rett på blokka.

Byttet til riktig giver, alt ok

Link to post
Share on other sites

Som Bastard skriver, sjekk trykkert først med manometer. Er trykket dårlig så er det nok ikke bare oljepumpa men en generelt slitt motor. Som du også har erfart så er jo deletilgangen dårlig. Personlig hadde jeg ikke brukt særlig mere tid på denne om oljetrykket viser seg å være for lavt.

Du bør nok da begynne å lete etter en annen motor.

Link to post
Share on other sites

Blir trykket funnet dårlig etter måling får du demontere oljepumpa for kontroll av slitasje og tilstand på ventilen som regulerer trykket. Oljetrykket er alltid regulert av en liten ventil. Om ventilen fungerer dårlig så blir trykket deretter. Shopmanual med spesifikasjoner finnes kanskje på nettet.

Link to post
Share on other sites

  • 1 måned senere...

Målte igår oljetrykket med et manometer. Trykket lå da på ca 5-6 bar, ved kald motor. Koblet idag opp en oljetrykksmåler fra biltema, denne viste det samme. Men da motor ble varm datt oljetrykket på tomgang nærmere 0, Og rundt 2 bar da jeg ga gass. Oljelampa lyste ikke, men dette er vell for lavt trykk? Hva ville dere gjort?

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...