Jump to content

Status for Telemarkskanalen og Skien


Bien

Recommended Posts

Hei,

 

vi har tenkt oss en tur til Skien og på Telemarkkanalen til Dalen,

 

Vi vil krysse Oslofjorden( på fredag/lørdag ) fra Østfold og dra til Skien og videre gjennom kanalen....

 

Er. det noen som vet statusen ?- er det lang ventetid ved slusene ? Mye båttraffik i Skien eller utenfor kysten til Skien ? osv

 

hilsen Bien

Link to post
Share on other sites

  • 11 måneder senere...

Hei.

 

Vi ligger nå i Lunde etter en fin tur opp til Dalen.bilde

 

Det er lite båter her og god plass. Det har vært lite venting og alle ventebryggene er jo fine, så det gjør igenting å vente litt. Slusene og kanalen er kjempefine. Dette anbefales, kom oppover! Ingen brennmaneter eller bølger.....

 

Slusevaktene er hjelpsomme. Vi hadde to problemer, vi hadde med to unger som skulle med et tog som det ble litt dårlig tid til å nå. Slusevakten kjørte dem! Jeg hadde en dårlig pakning til gassflasken. De hentet meg og kjørte rundt til flere verksteder og ordnet det.

 

Jeg har et spørsmål: Det er mange fine gjestehavner, men vi prøvde å finne en uthavn på Nordsjø på vei oppover. Det var ikke så lett. Den er dyp og har lite skjærgård, men stor nok til at det kan bli litt vind. Finnes noen fine uthavner på Nordsjø?

 

Gerhard

Link to post
Share on other sites

  • 2 uker senere...

3 Sagabåter på tur opp Telemarkskanalen i år, og ingen andre fritidsbåter videre oppover ifølge slusevaktene. Helt stille.

Været har vært litt så som så, men stort sett bra. En båtopplevelse og naturopplevelse som virkelig må anbefales alle som ikke

har vært her før.

I dag går turen videre til Kviteseid, og så Dalen dagen etter der, før man snur og tar samme veien ned igjen. 

bilde

 

bilde

Link to post
Share on other sites

Hei

 Ikke Torva som er rett ut gjestehavna på Ulefoss, men på Valøya. Litt lengre nede og mitt mellom Ulefoss og Valbø er det bolter til å fortøye i. På opp siden opp mot ferieland er det tre finne plasser  og på ned siden er det to plasser. På dagtid kommer det vinn nedenifra og på tidlig om morgenen kommer vinden fra ferieland. Det er et par grunder så vær litt forsiktig.  Når du skal sove kan det være greit med litt lengde på tauet til land, jeg pleier å gjøre det på ukjente plasser Jeg har mange overnattinger på Valøya hvert år og det er aldri noe problem med vind og fortøyning.

   

   Jan Martin

Link to post
Share on other sites

  • 2 år senere...

Har lyst til å hente denne frem litt igjen jeg, selv om jeg kanskje like godt kunne laget en ny tråd.
Jeg skal endelig få prøve sluser med båt i sommer, og sikter meg opp til Norsjø på tirsdagen og bruker resten av uka der.

Er det noen som har tips til en førstereis i slusene?
Noe å tenke på i Norsjø ift. farled, vær og vind?  Har med guttene på 8 og 9 år, så må ha et par netter i ferielandet og innlagt besøk til Sommarland.

Blir nok også natt fra mandag - tirsdag i skjærgården Langesund-Frierfjorden et sted, hvis noen har gode tips til uthavn (liker det litt fredelig).

 

Link to post
Share on other sites

Slusing er ikke noe problem. Si i fra til vertene at du er uerfaren, så florklarer de deg prosedyren. Ha bare godt med fendere.

En uthavn ved Langesund/Helgeroa som er veldig beskyttet (og populær) er Jordbikta på Håøya, kaldt Paradisbukta.

Jeg vil tru det er forholdsvis rolig der på mandag. Fredag og lørdag kan det nok være litt mere partystemning der utover kvelden.

Link to post
Share on other sites

Takk for gode forslag.  Slusingen var som du sa helt uproblematisk, med veldig behjelpelige sluseverter. Fantastisk tur for store og små.
Både på mandag, og på retur på søndag, fant vi flotte steder å ankre opp i skjæra ved Siktesøya.  Lett å finne skjerming og veldig godt tilrettelagt med massevis av fortøyningspunkter.  Hit må vi nok tilbake.    :-)

 

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...