Jump to content

Rart spm, men hvor kaldt er skroget mot sjøen?


Fjord21DC

Recommended Posts

Hei, vurderer dørklukene (rommet mellom dørk og skrog) som en kjøleplass for matvarer. Noen som vet om temperaturen i skroget mot sjøen stort sett holder samme grader som vannet utenfor? Båten har enkeltskrog uten skum (kun glassfiber). Merkelig spm, men har digitale termometere som jeg vurderer å feste til skroget (på innsiden) for å kunne måle temperatur under dørken/ evt. også sjøtemperatur. Skjønner at dette ikke blir som å måle direkte i vannet, men vil det være stor forskjell i temperatur? Dørken er for øvrig 18 mm finerplate dekket med glassfiber og et teppe over..

Link to post
Share on other sites

Det blir nesten nøyaktig samme temp. som sjøvann. Jeg har en ekkoloddgiver limt til skroget. Det er ingen forskjell mellom det ekkolodd viser og vanlig badetermometer. Selv har jeg alltid lagd drikkevarer og annet ned i "kjelleren".

Det blir ikke så kjølig der nå siden sjøtemp. er på over 20 grader...

Link to post
Share on other sites

Jeg har min ekkolodstransducer siddende inde i båden - altså ikke ført gennem skroget. Og i transduceren sidder også en temperaturføler. Den viser ret konsekvent den samme temperatur som vandet udenfor, så jeg tror nok at du kan regne med at indersiden af skroget har nogenlunde samme temperatur som vandet. Men lige nu er overfladevandet jo 22 grader, så hvor meget det køler, ved jeg ikke.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...