Jump to content

Prosjekt: kombijolla


Fredrik84

Recommended Posts

Hei, er ny på forumet her og tenkte jeg skulle lage en liten tråd om prosjektet mitt, kanskje dukker det opp noen tips fra erfarne finèr-båt folk :)

 

Kjøpte båten i fjor, og har nå startet på en liten restaurering. Ble inspirert til å gjøre noe når jeg så denne; http://marinecarpentry.com/2010/08/10/puffin-the-peanut/

 

Så nå er jeg i gang med skraping av lakk, største problemet er skruer på denne lille jolla, myke som fy, umulig å få ut,og knekker rett som det er.

 

Og åregaffelfestene har rustet seg dønn fast i båten, så må pønske ut en plan for å de av...

 

Et lite spørsmål på slutten, hvor kjøper dere lakk? hadde sett for meg biltema sin to-komponent, men det kommer til å gå rimelig mange bokser, er det noen som selger billigere i større kvantum?

 

Slenger ved noen bilder av jolla "Yolo" :smiley:

 

bilde

 

bilde

 

bilde

 

bilde

Redigert av Fredrik84 (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Da kunne jeg trengt noen tips fra noen erfarne mennesker her..

 

Fikk løs åregaffelfester, men under den ene var det temelig råttent og skadet. Er det en grei løsning å prøve å fylle hele skaden med epoxy? Lage en forskaling under og bare fylle på liksom? eller er det andre måter som er bedre?

 

bilde

 

bilde

 

 

Den "gode" siden

 

bilde

 

 

 

Ett til spørsmål. Er usikker på hva jeg skal gjøre med fenderlisten her. Den er jo noe flekkete etter 50 års bruk. Er det noe jeg kan vaske den med? bør jeg ta den av og vaske den, eller risikerer jeg at den sprekker/blir ødelagt da? Eller er det grei skuring å få tak i en ny en plass mon tro? virker som den er laget i mye det samme som ledningsisolasjon.

Link to post
Share on other sites

  • 2 år senere...

Hei Fredrik. Gor en flott Kombijolle. Hva gav du for den ? du har vei ikke hørt om noen flere ? Vi har 2x på hytta på skauen. men ønsker flere. Kombijoller, design Nat Herreshoff, kaldbakt kryssfiner. Produsert på Storsand tidlig 50 tallet. Disse jollene har fungert som familiens sjepejoller i en mannsalder, men har nå redusert seilingstillatelse , og seiler i dag på innsjø uten nevneverdig sjøgang. VG jolla er en avstøpning av kombijolla, men orginalen er altså i bakt epoxyfiner. Doble åresett er vanlig. 

 

https://www.facebook.com/pal.brudevoll/posts/1159507820769599?pnref=story

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...