Jump to content

Var har du lillbåten din?


Svensk

Recommended Posts

Efter 11 nätter längs Sörlandet kan jag bara konstatera att jag blivit med lillbåt. Så fort jag fått en nabo intill min båt har jag en liten jolle som dunkar i min badeplatform. Inget stort problem men här är det skillnad på Svensk o Norsk båtkultur. Jag vväljer att inte ta med jolla för att slippa en lillbåt i häcken men detta sörjer grannbåten för.

Kultkillnad?

Redigert av Svensk (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Aner ikke men det burde jo ikke være slik, dog,

 

har du sett filmene "Sunes Sommar" og "Vi hade i alla fall tur med vädret" og "Vi hade i alla fall tur med vädret igen" så kan det jo tyde på ar det finnes saker og ting over i sveariket og. Disse filmene finnes i sin helhet på Youtube og anbefales.

 

Start med de beste klippene fra Sunes Sommar.

Bayliner RuleZ .. det er bare (nesten) ingen som tør å si det..... :yesnod:

Link to post
Share on other sites

Synes det er uting at folk lar jolla si slenge inn på andre båter og gjerne dekke mye av andres badeplattform. Noen gummibåter har stålringer som dunker i gelcoaten. Litt eldre dårlig holde gullijoller kan etterlate skitt og klissmerker. Jeg må selv rubbe bort noen sånne etter årets ferie. Så har du de som har motoren tiltet opp slik at undervannshuset kan lage fine hakk i din gelcoat om den ligger på slakt tau.

Synes folk får holde den bak sin egen båt, gjerne fortøyd longside bak deres egen plattform.

Mvh. SAP

Link to post
Share on other sites

Så lenge det er gummi mot nabobåt så bør det gå bra, med mindre båtane er i slik forfatning at dei etterlet seg merker. Er ikkje alle som ynskjer å ha badeplattform på 2,5 meter som dei fortøyer gummibåten til. Motor skal sjølvsagt ikkje kome i kontakt med andre båtar. Dette er elles eit av dei få problema eg aldri har opplevd på sjøen...

Link to post
Share on other sites

Her ligger jolla enten akter eller på siden. I begge tilfeller med 2 tau og fender mot egen båt om det er fare for at den kommer til å gnisse mot nabobåten.

Skal ha på snap-daviter i løpet av høsten slik at det er enklere å "fortøye" den akter, men har foreløpig ikke hatt tid til å lime de på jolla.

 

I sommer har vi gått mesteparten av tiden sammen med en vennebåt og da var det enkelt. En jolle bak hver båt og et tau akter som holder sammen jollene. Da holder de seg på plass.

Har også hatt de en del på siden av den av oss som lå ytterst om vi lå longside. Ved noen tilfeller har vi vært 3 båter longside og da har den ytterste båten hatt de på siden, fendret med 2 tau i hver jolle.

Dette dreier seg om kommunikasjon og å gidde å fortøye de skikkelig. Motorene har vært tiltet ned, den ene fikk til og med grønt gress på kavitasjonsplaten :-)

Medlem av: KNBF - RS - Holmestrand Båtforening - Holmen Motorbåtforening - Norsk Trawler Klubb - Clipper Klubben

Båthistorikk fra 1975: Pioner 11(med rør-ramme) - 3hk Evinrude Yachtwin / 1979 Pioner 8 - 4 hk Johnson / 1983 With 300 Dromedille - 35hk Evinrude / 1979 Viksund 27 Columbi - Yanmar 3QM30 30hk / 1977 Marex 23 DC - Mercruiser 319D 180hk / 2005 Askeladden 525 Excel - Mariner 90 2-takt / 1987 Fjord 880 AC - FordSabb 2728T / 2011 Clipper 36 Sedan - Cummins QSB 5.9 230hk.

Link to post
Share on other sites

Tror ikke dette har noe med kulturforskjell å gjøre. Vi har opplevd løse joller i både Danmark, Sverige og Norge. Dette er vel ikke noe problem som er vanskelig å løse. Jeg sier fra på en hyggelig måte slik at vi begge får sove. Har ALDR blitt noen sure miner eller diskusjon av dette.

Årets tur gikk til Danmark. Les blogg her, bla tilbake til 29. mai:

http://stjerneglimt.tumblr.com/

Link to post
Share on other sites

Guest Avmønstret#

Har tau både foran og bak på gummien. Prøver å legge den slik at den ikke ligger i veien eller gnukker på egen aller andres båt før vi legger oss om kvelden. Det er ofte mulig å få lagt den i strekk mellom båt og (flyte) brygge eller andre ting slik at den ligger i strekk uten å være borti noe.

 

Det betyr også at jeg av og til legger jolla en helt annen plass en hvor jeg selv ligger. Hater jollegnukk om natta og på Maritimgummien vår kan også bladene til årene stikke ut så mye at de dunker i skrogsiden.

 

Er vind og bølge/strømretning rett så hender det at jeg lar den "slenge" med kun ett tau, men det er faktisk ganske sjeldent. Er det stille om natta så kan det fungere å binde den stramt langs skrogsiden, dvs festet foran og bak.

---------------

 

Eneste ulempen ved å flytte jolla vekk fra moderskipet er at jeg antagelig en gang kommer til å glemme hele jolla :-)

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...