Jump to content

Fjerne lakk på teak på Yamarin


Raymond_J

Recommended Posts

Mener ganske sikkert at Yamarin bruker ekte teak på sine båter . Det ser du fort med litt nærmere inspeksjon. Hadde en båtnabo som hadde en lik båt som din, og han mattet bare ned teaken med sandpapir, og smørte på noen strøk med Owatrol teakolje. Dette ble meget pent. Desuten er det jo fort gjort å vedlikeholde med et extra strøk eller to da olja ikke flasser av slik som lakk gjør. Ville aldri bruke lakk her, da det jo også blir veldig glatt på dekket å gå på.

Link to post
Share on other sites

Det er klart at mange velger og beholde teaken ubehandlet og vaske/skure med jevne mellomrom , men det er jo bare å se på båter med ubehandlet teakdekk etter noen år så er jo teaken blitt veldig grå og stygg. Teaken som blir brukt i dag i sånn en masseproduksjon er jo heller ikke av samme kvalitet som den som ble brukt "før i tiden", så denne sprekker mye hurtigere. Dette er jo også snakk om en veldig liten flate på 1/2 - 1 kvadrat, så dette kan jo lett holdes veldig pent med å smøre på et strøk av og til, tar jo bare fem minutter. Så et flott oljet teakdekk på Yamarinen ser jo virkelig pent ut.

Link to post
Share on other sites

Vær bare forsiktig med bruk av "teak rens" produkter. Det de gjør er å fjerne det øverste skitne laget. Kan sammenlignes med å slipe treverket.

 

Jeg fikk tips av en møbelsnekker å sause inn teaken med flytende grønnsåpe UTEN å skrubbe. Etter en time skulle jeg spyle det av, igjen uten å skrubbe. Skrubbing river av fliser av teaken, og det vil man selvfølgelig ikke. Grønnsåpebehandlingen fjernet uansett masse skit når jeg spylte det av

Redigert av Herman (see edit history)
Link to post
Share on other sites

  • 4 uker senere...

Ble litt ratløs her en dag vi var ute med båten. Tok det jeg hadde for hånden, 240 vannslipepapir og bøtte med saltvann for fjerning av lakkrester. Så myk børste med teakrens etterpå. Ble jo ikke så gæli det her? Men MYE jobb på den lille biten. Dekket skal nok taes med maskin.

 

bilde

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...