Jump to content

Fjerne rur på rib


Bircwood

Recommended Posts

Hei. Tok opp ribben i går,så ut som reine skjellfarmen under både på skrog og pontonger.Visste at den var grodd siden farten sank etter hvert men så ille har jeg aldri sett før. Det ser ut som rur,slike hvite små skjell eller hva det er. Noen som har tips hvordan jeg får fjernet det på en fornuftig måte. Har hørt at et par-tre dager i ferskvann fikser det. Prøvde meg med høytrykkspyler men det var som å sprute vann på gåsa. Noen som har erfaring eller tips til hva jeg kan gjøre for å få det bort.

Link to post
Share on other sites

* Når båten tas opp av saltvann om høsten finner du som oftest ut at RUR/barnacles har funnet det for godt å feste seg på undersiden av pontongene, på RIB-skroget og gjerne på motorens undervannshus om du ikke alltid har vippet motoren helt opp av vannet: SKRAP ALDRI RUREN AV MEKANISK, MEN BRUK 30% SALTSYRE SOM DU KJØPER I BYGGSJAPPER ELLER HOS F.EKS. JERNIA.

 

http://www.divepartnerverksted.com/130378896

Link to post
Share on other sites

Jeg har skrapt rur med en fleksibel sparkelspade uten problemer. Er selvfølgelig forsiktig, men ser ingen problemer med dette. Dette er på en aluminiums-RIB med luftkammer i hypalon. Det som blir igjen til slutt tar jeg med en stiv skurebørste og saltvann. Drive å søle med saltsyre gidder jeg ikke.

Link to post
Share on other sites

Da var halve ribben tatt med 30% saltsyre og resultatet ble veldig bra.Måtte ha det på i 3 omganger med bruk av høytrykkspyler mellom hver påsmøring / brukte slik spraysprøyte.Lettvint å få på da. Det kokte og sydet mens syra virket så dette kan anbefales.Bilder kommer i morgen.

Link to post
Share on other sites

Tror det er PVC pontonger men e neigu ikke sikker.Skal sjekke det med forhandler på mandag. Nå er bunnen ferdig renset og jeg synes det ble bra men var litt arbeid selv om syra virket bra.Måtte ta det 3 ganger før jeg var fornøyd men utgangspunktet var jo en skjellfarm.Prøver å legge inn bilder men ser ikke ut som jeg får det til.

Link to post
Share on other sites

  • 3 måneder senere...

Har prøvd mange runder med 30 prosent saltsyre påført med sånn stor pumpe-sprayflaske, for så å spyle av med hageslange i dag. Brukte nesten en liter bak på den ene pontongen, men det er fortsatt mye igjen. Det er ingen tvil om at noe skjer, fordi det skummer og ryker, men det er svært lite som forsvinner. Har lest at høytrykksspyler ikke er bra for pontongene? Hva gjør jeg galt?

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...