Jump to content

Det varsles en lang og mild høst... båt på vannet eller båtpuss?


Anjuma

Recommended Posts

Båten tatt opp i går og ligger trygt i hagen. Litt biitert kjenner jeg når jeg kjenner på varmen, men båten er ny for meg i år ('05 Scand 9200 Dynamic) og vil bruke høsten til å bli enda mer kjent med båten. Har hatt problemer med tett septik på grunn av en kuleventil som åpner kun halvveis i bunnen av båten, så utbedring med el. kvern/pumpe står for tur. I tillegg bytte ut alt av lys om bord med LED. Ikke største jobben, men gjør jeg det i høst er det kun "normal" vårpuss til neste år :-)

hostpuss.jpg

Link to post
Share on other sites

Har den ute hele året hvert år.

 

I praksis blir det sjelden overnattings turer i Desember, pga travelt før jul og vekkreist i romjula, men de andre av årets måneder pleier vi få minst en båt helg ut av hver mnd, og Oktober og November er det ofte mer båtbruk enn enkelte av sommermånedene som ofte er fullbooket av alskens andre aktiviteter også.

I August har vi feks ikke vært ute en eneste gang siden vi kom hjem fra ferie. September ser jeg allerede nå at blir kun en helg, så først i Oktober kommer vi skikkelig i gang igjen med båtlivet.

Jeg gleder meg allerede !!

 

Bortsett fra tidligere mørkt er høsten en fin tid på sjøen, fortsatt varmt i vannet, så sjøsprøyt og innetemperatur er mer behagelig enn om våren.

Det er også mindre press på de fine plassene, så det er denne tiden av året vi går der det er mest populært om sommeren.

Og høstmørket har sin sjarm det også.

Sometimes I think of how it used to be... R.I.P. Lemmy ,Phil & Eddie

Link to post
Share on other sites

Anjuma II, som vi døpte nybåten, kommer normalt til å ligge ute hele året. Men vi tar den opp i år for å se over alle skrog gjennomføringer samt fjerne overflaterust og foreta utbedringer. Har avtalt med naboen som har tilsvarende båt om felles opptak for å gjøre det litt rimeligere... det koster å leie mobilkran.

Redigert av Anjuma (see edit history)

Reparasjon av kretskort til Wallas dieselvarmere.

https://baatplassen.n...hp?product=5533

Link to post
Share on other sites

Før lå båten i boblehavn vinteren gjennom, men alltid is utenfor havna. Siste årene har den ligget i annen boblehavn som sjeldent har is utenfor. I januar i år var jeg ute i 10 varmegrader, havblikk og sol innerst i Oslofjorden. Båten er jo bygget for å ligge på vannet, snø og is tåler den også. Jeg har HT med liten kalesje, måker snø av båten ved behov. Koselig med båtturer i den mørke årstid. Tar opp båten hvert tredje år, men dykker under den jevnlig for å sjekke/skifte anoder. Ikke tegn til groe og blank propell pga jevnlig bruk!

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Tar båt opp annenhver eller sjeldnere sommer, høst og vinter er båten på sjøen, da er der lite "tullinger" ute som har gått rett på 50 fot og 40 knopp som første båt :-) fisket er også bedre i den kalde årstid. Makrellen betyr slutt på fiske, makrell går, fisketurer ;-)

Link to post
Share on other sites

Båten taes opp 12 september. Skal ligge innendørs. Koster litt, men synes det er verdt det. Må skifte eksos slange, er lekkasje, samt slanger til toalettet. Ellers vedlikehold på motor som oljeskift, skifte impereller samt bytte dynamo. Så er det bare å glede seg til neste år og håpe på en like bra sommer

Link to post
Share on other sites

Jeg bruker båten året rundt, eneste mulighet til å komme meg på hytta! Ellers så har jeg aldri likt å ha båten liggende på land, den har det mye bedre på sjøen. Pleier å ta den opp et par dager annet hvert år for spyling og anodeskift, men utover det ligger den greit på sjøen.

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

  • 3 uker senere...
Guest Avmønstret#

jeg har inntrykk at det blir mindre fukt i båten når den ligger ute, eller når det er rå kalt på land, er det andre som kan stadfeste det

eller er det bare fordi jeg synes det er greit å ha båten på sjøen.

 

jeb

Har hørt det samme. Blir jo en god del watt med varme fra sjøen som holder båten varm og fin. Relativt sett.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...