Jump to content

Seks dager i båten


Pequod

Recommended Posts

Uka som gikk har vel mange fått med seg innebar min debut som Sverige-besøkende med båten. Den planlagte ferieturen med ungene gikk fløyten på grunn av sykdom, og deretter førte været til at den ene uka ble til tre dager i Oslofjorden med de to døtrene mine.

 

Men siden jeg hadde en uke igjen av ferien og ungene var begynt på skolen, så bestemte jeg meg for å ta en tur alene, med Sverige som mål. Jentene var hos mora og guttungen har begynt på folkehøgskole, så da var det bare å sette i gang.

 

Jeg kommer til å skrive utførlig om turen på båtbloggen min denne uka, men jeg kan oppsummere med at turen var fantastisk! Alle mine forventninger ble gjort til skamme - det var enda bedre enn jeg kunne ha forestilt meg! Og takk til Lars H som satte meg på ideen om å besøke Kalvöen - dit kommer jeg tilbake. Noen tipset meg også om Vettnet, husker ikke i farta om det var her eller på Facebook - men også det var en innertier!

 

Jeg har faktisk ingen negative opplevelser fra turen i det hele tatt - båt og motor fungerte prikkfritt - og jeg fortøyde med baug og bøye for første gang - både på Kalvö og i Papperhavn - og klarte det utmerket!

 

Her følger noen bilder fra turen - jeg tok over 1.300 totalt, pluss noen videoer... På båtbloggen min vil jeg i løpet av uka legge ut rundt 100 av dem, så det er flere enn de dere ser her...

 

På plass på Vettnet, før jeg forhalte båten (med fortøyningene etter oppskrift i boka "Illustrert Sjømannsskap") etter råd fra Bidevind her på forumet!

bilde

 

Vettnet

bilde

 

Vettnet

bilde

 

Edvardssons kiosk på Vettnet. Pratet litt med ham, hyggelig fyr!

bilde

 

Og her er båten bedre plassert! Seilbåten var fra Nøtterøy. Lenger inne overnattet det et par cabincruisere og et par snekker.

bilde

 

Fra Kostersundet.

bilde

 

Syd-Koster.

bilde

 

På plass på Kalvön

bilde

 

Fortøyd på privat plass som jeg fikk låne gratis!

bilde

 

Kalvö

bilde

 

Kalvö

bilde

 

Fortsatt Kalvön...

bilde

 

Kalvö - helt greit å våkne opp til dette synet akter...

bilde

 

Ikke trangt om plassen i Skjærhalden...

bilde

 

Papperhavn.

bilde

 

Ut fra Hankøsundet, syn som dette gir meg klump i halsen. At stille hav kan være så vakkert!

bilde

Redigert av Pequod (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Vi gleder oss til flere bilder! Ang. det siste - sjelden har jeg sett det så blikk-stille ... i slutten av august har all trengsel på svenskekysten avtatt og man blir spart for en del opplevelser som mange finner slitsomme mht. å finne plass og lignende. Og nå sies det at godværet skal holde ut november?!!!?!?!

Link to post
Share on other sites

Skulle akkurat til å si det samme - dette er jo et perfekt tidspunkt å ta båtferie på dersom man kan! Vi er litt mer fastlåst til helgene, og det føles ganske "tett" i indre Oslofjord nå, mange som har båt i Oslofjorden og bare har helgene disponible for småturer :-) Telte over 30 båter i Sandspollen natt til søndag, og lørdagen kom vi inn til Oscarsborg på det tidspunktet hvor flest båter forlater Oscarsborg (kl 16), og det var fortsatt ganske fullt der.

Link to post
Share on other sites

Jeg er jo så heldig at jeg kan farte rundt i fjorden på tidspunkt det ikke er så mange andre båter her, Middagsbukta en tidlig tirsdags formiddag i september er vel neppe overbefolket...

 

Og erfaringene mine fra vintermånedene forrige vinter er også bare positive.

 

Jeg merket jo godt at det ikke var toppsesong når jeg var i Sverige, det var lite båter å se. Og det passer meg bra ettersom jeg uansett ikke er så begeistret for køer og overbefolkete steder.

 

Men jeg vil gjerne oppleve svenskekysten på en skikkelig sommerdag også!

Link to post
Share on other sites

  • 2 uker senere...

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...