Jump to content

D5L-kurs på baatplassen denne vinteren også ...


Poseidon

Recommended Posts

Vi satser på å gjenta suksessen fra tidligere år, med nytt D5L-kompaktkurs (og D5LA) her på baatplassen :thumbsup:

Nå som tidligere legger vi opp til å arbeide oss gjennom hele pensum via nettet, med presentasjon av nytt stoff, kartseilas og oppgaveløsing inne på en del av baatplassen som vi kaller for "Klasserommet vårt".

D5L-kompaktkurset starter i oktober/november og i tillegg til arbeidet på nettet har vi to obligatoriske samlinger ombord i Nattruten SANDNES i Stavanger havn. Samlingene foregår i februar og april 2015. Kursdeltagerne kan bo rimelig og greit ombord i skipet.

I løpet av kurset gjennomgår vi disse fagene ihht læreplanen fra Sjøfartsdirektoratet:

  • Navigasjon
  • Navigasjonshjelpemidler
  • Sjøveisregler og brovakthold
  • Skipslære
  • Sikkerhet
  • Motor og teknologi

På de nevnte samlingene gjennomgåes stoffet enda en gang, supplert med oppgaver og øvelser - og så avsluttes hver samling med eksamen i tre fag.

 


Her er kjøreplanen for D5L-kurset denne vinteren:

bilde

 

Her er program for D5L-samlingen i februar:

 

bilde

 

Og her er den avsluttende samlingen i april:

 

bilde

 

Ta gjerne kontakt for eventuelle spørsmål og hvis noen skulle lure på deltagernes tilbakemeldinger så er det bare å ta en kikk i Gjesteboken på hjemmesiden vår.

 

 

Med vennlig hilsen POSEIDON

Link to post
Share on other sites

Det kreves ingen formelle kvalifikasjoner for å melde seg på.
Hovedsaken er at man er over gjennomsnittet båtinteressert og har lyst til å bruke en vinter på å fordype seg i navigasjon, sjøveisregler, motor, sikkerhet og de andre fagene som gjennomgåes.
Når man har fullført kurset og tar ut D5L-sertifikat får man rett til å føre båter opp til 24 meters lengde og man kan føre mindre passasjerbåter, med inntil 12 pax, som f.eks sightseeingbåter, RIB'er, osv.

Prisen for D5L-kompaktkurset, inklusive alt materiell, sjøkart, lærebøker, samlinger og eksamensgebyr er NOK 15.300. Det eneste som jeg ikke kan legge inn i prisen er den enkelte deltagers utgifter for reise og opphold for samlingene.
Men det er som nevnt fullt mulig å bo både godt og rimelig ombord i det vernede passasjerskipet SANDNES, hvor samlingene foregår.

Med vennlig hilsen POSEIDON

Link to post
Share on other sites

Har ikke tatt D5L her på baatplassen, men som kompaktkurs holdt av Båtskolen Poseidon. Det anbefales! :thumbsup: Hiv dere på :yesnod:

 

Ja, det stemmer og jeg satser på et D5L-kompaktkurs over 6 helger i området Haugesund / Karmøy. Samme type kurs som vi har holdt og fått flotte tilbakemeldinger på både i Egersund og på Stord - men denne høsten er det altså i Nord-Rogaland det skjer.

 

bilde

Med vennlig hilsen POSEIDON

Link to post
Share on other sites

Dette er bra folkens. Jeg har gått på D5L og A (2008 og 2009?) hos Jan. Fantastisk fin måte å få den nødvendige kunnskapen på.

Båthistorikk fra 1959: Tresnekke, 20 fot, Penta 2 sylinder, bensin. Trebåt, klinkbygget, 16 fot, Johnson 5.5 HK. Mørebas 16 fot, Johnson 25 HK. Trifoil 15 fot, Mercury 35 HK. Trifoil 17 fot, Mercury 65 HK. Myra 21, Volvo MD2B. Furuholmen 30, Farrymann 30HK. Skarpnes 30, Volvo MD40B. Broom 37 Ocean, 2x Perkins 6.356 HM. GibSea 522 Master, genoa, 96 kvm, storseil, 54 kvm, Perkins 4.236, 80 HK.

Link to post
Share on other sites

Dette er bra folkens. Jeg har gått på D5L og A (2008 og 2009?) hos Jan. Fantastisk fin måte å få den nødvendige kunnskapen på.

 

Anbefales på det sterkeste. Har tatt både D5L og D5LA hos Jan.

 

Tusen takk!

Slike tilbakemeldinger får jeg temmelig mange av og det er faktisk denslags som gjør at jeg fortsetter, selv om jeg kunne ha satt meg godt til rette i godstolen og nydt livet som pensjonist - eller ikke ...

 

 

Med vennlig hilsen POSEIDON

Link to post
Share on other sites

Enten online eller kompakt kurs blindet på meg. Når vil eventuelt kompaktkurs starte i Haugesunds området. Er mulig eg kan pendle herfra kvinnherad da.

 

Hei Birchwood og mange takk for sist!

Når du skriver enten online eller kompaktkurs, så er jo det egentlig samme kurset. Vi arbeider "online" i klasserommet vårt her på baatplassen, og så har vi de to kompakte samlingene ombord i SANDNES her i Stavanger.

Kurset i Haugesund er satt opp til å være seks helger i oktober / november, men det er litt "på vippen" mht antallet deltagere, så det er dessverre ikke helt sikkert om kurset kommer igang.

Men du kan gjerne melde deg på det ene, og hoppe over på det andre, no problem!

 

PS

Hvis dere er noen båtkompiser fra Kvinnherad så kunne dere eventuelt lage en "arbeidsgruppe" og pendle sammen til Haugesund. Jeg har sett mange eksempler på at denslags samarbeid er win-win-win.

Redigert av Poseidon (see edit history)

Med vennlig hilsen POSEIDON

Link to post
Share on other sites

Hei igjen Asbjørn,
mange takk for en hyggelig telefonsamtale.

Siden du hadde gode spørsmål, som også kan interessere andre, forsøker jeg å gi svar her.

1) Vi har arrangert D5L-kurs flere steder i landet og hvor mange deltagere som trenges blir strengt tatt et prisspørsmål. Satt på spissen kan vi arrangere kurs med en deltager, men da blir det dyyyyrt ....
I praksis må vi ha minst 15, helst over 20 deltagere for at det skal henge sammen økonomisk med konkurransedyktige priser.

Jeg mener allikevel at den beste løsningen vil være å være med på D5L-kompaktkurset som starter her på baatplassen.no om noen uker. Da kan dere danne en lokal arbeidsgruppe som f.eks treffes ukentlig for å arbeide med de oppgavene som legges ut på nettet og diskutere de problemstillingene som kommer opp.
Når det så kommer til februar reiser hele gruppen til Stavanger og blir med på samlingen. Der repeteres de vi har gått gjennom så langt og det arrangeres eksamen i de tre første fagene.

Deretter reiser man hjem igjen og arbeider videre med de resterende tre fagene og blir med på samlingen i april for å få disse repetert og avlagt eksamen.

 

Såvidt enkelt og rimelig som det idag er å reise, er dette en meget hensiktsmessig løsning.

Du må gjerne kikke i Gjesteboken for å se hva 250 kursdeltagere mener om opplegget!

2) Praktisk utsjekk for D5L koster NOK 3.000 og den må gjennomføres i fartøy som er godkjent av sjøfartsdirektoratet og/eller er innarbeidet i kvalitetsstyringen for den skolen som gjennomfører utsjekken.

I praksis vil det ikke være hensiktsmessig å reise med POSEIDON II til Trøndelag. Men mange D5L-kompaktdeltagere ønsker utsjekk for å få løst ut sertifikatet og da pleier vi å henge på en ekstra dag på den siste samlingen for å få dette gjort på en enkel og grei måte.

 

 

Med vennlig hilsen POSEIDON

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...