Jump to content

Duger denne støvsugeren for båt på 22 fot?


Torsen67

Recommended Posts

Jeg har en sånn. Ikke verdt prisen. Ubrukbar.

Båthistorikk fra 1959: Tresnekke, 20 fot, Penta 2 sylinder, bensin. Trebåt, klinkbygget, 16 fot, Johnson 5.5 HK. Mørebas 16 fot, Johnson 25 HK. Trifoil 15 fot, Mercury 35 HK. Trifoil 17 fot, Mercury 65 HK. Myra 21, Volvo MD2B. Furuholmen 30, Farrymann 30HK. Skarpnes 30, Volvo MD40B. Broom 37 Ocean, 2x Perkins 6.356 HM. GibSea 522 Master, genoa, 96 kvm, storseil, 54 kvm, Perkins 4.236, 80 HK.

Link to post
Share on other sites

Aner ingenting om den sugeren der, men allikevel... Jeg har en liten 12v-suger, noe tilsvarende de som blir solgt på Biltema. Jeg finner den veldig hendig til å suge gulvtepper og sofa i 29-fotsbåten, men i 44-fotsbåten er den ubrukelig. Moralen er: YMMV og det som funker bra for enkelte er ubrukelig for andre.

Link to post
Share on other sites

Har en sånn jeg også. Temmelig ubrukelig!

Nå har jeg en liten 220V i båten og er kjempefornøyd. Støvsuger bare når vi ligge i marinaen med landstrøm uansett.

 

Jeg har også en våtstøvsuger fra CO, men den tar for stor plass til å være permanene i båten. Virker bra når jeg har den med for sesongrengjøring.

Redigert av NilsPils (see edit history)

Hilsen Nils Rømcke som har tresnekka Tora og motorbåten Saowanee
Jeg er litt gal, og trives ganske godt med det ................

Link to post
Share on other sites

Igjen, YMMV. Enkelte 12v-sugere kan være gull verd i enkelte situasjoner. Vi er ikke så ofte i gjestehavn. Vi har treg båt, det tilbringes mye tid underveis. I den lille gule båten vår hadde vi liten salong, med vegg-til-veggteppe som det var vanskelig å få ut for å riste, samt sofaputer, og unger som støtt og stadig smuler og griser. Pluss at alt mulig av smuss som ellers setter seg fast i et vegg-til-veggteppe i en slik båt. I den båten var det bare helt genialt å ta ut en liten, letthåndterlig støvsuger, plugge den inn, suge litt mens man var underveis og hadde noen minutter til overs og så legge den på plass igjen. Veldig enkel og grei operasjon, og etter noen minutters innsats ble gulvteppet som nytt!

 

Å legge til et sted med 220V, koble til landstrømmen, finne frem en stor 220V-suger, plugge den inn og gå i gang med rengjøring er en større operasjon. (nei, vi hadde ikke strøm på brygga der jeg har den gamle båten, jeg plugger bare inn landstrøm dersom jeg har behov for det, og ja - det har hendt at jeg har gått til en brygge med strøm ens ærend for å støvsuge).

 

På den nye båten har jeg alt for store arealer og ingen gulvtepper, så 12V-sugeren gjør ikke nytte for seg her. Glatte gulv kan vel så godt feies med kost og støvbrett som å suges med 12V-suger.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...