Jump to content

Brukertesting av ny båtapp


kristfal

Recommended Posts

Hei hei!



Kanskje litt urelatert, men hadde vært utrolig hyggelig med litt visdom og innspill fra med-båtfolk :)



Lang historie gjort veldig kort: Jobber i en bedrift som blant annet har utviklet en kartplotter/sjøkartapp for mobile enheter. Noen par titusner lastet den ned i sommer. Vi driver nå med videreutvikling, og leter etter flere båtfolk til brukerstudier.



Brukerstudiene går ut på å finne ut hva båtfolk (utenom oss som jobber med det) synes om produktet som er under utvikling. I praksis går det ut på at vi stiller noen bakgrunnsspørsmål om båtbruk, og så lar brukerne teste prototyper med ny produktfunksjonalitet mens vi observerer og stiller spørsmål. En slik sesjon tar normalt 40 minutter.



Vi har gjennomført noen slike brukertester i høst, fått kjempebra innspill og lært masse, så vi kommer til å fortsette å ha slike brukertester mange ganger i løpet av høsten og våren. Neste runde med brukertester vil foregå førstkommende fredag (10. oktober) i Oslo sentrum – i Tordenskioldsgate 3. Brukertestene vil gjennomføres fra kl 9 til 18. Vi kan by på noe godt å spise og varmt å drikke. Tenkte det kanskje var noen her som syntes det hørtes spennende ut og som har lyst til å helpe til med å gjøre produktet enda bedre.




Hvis det høres interessant ut, send meg en direktemelding eller kommenter her, så sender jeg over mer informasjon. Spørsmål? Fyr løs!





Takker så mye!


Link to post
Share on other sites

  • 2 uker senere...

Hei igjen!

 

Tusen takk til dere som var med på brukertesting sist uke. Setter veldig stor pris på det!! Vi skal nå gjennomføre nye brukertester fredag den 24. oktober og søker derfor nye brukere.

Denne gangen vil vi fokusere på selve det digitale båtkartet, så hvis du har noen meninger og innspill om hva som gjør et digitalt båtkart for mobil/nettbrett bra(eller dårlig), så er vi veldig gira på å høre hva du mener.

Testene vil foregå nær Youngstorget og på Lysaker mellom kl 9 og 18. Hver test tar ca 40 minutter. Vi kan by på noe godt å spise/drikke.

 

Hvis du er interessert i å teste på fredag/ønsker å vite mer, legg igjen en kommentar, så sender jeg deg en melding med mer info. Tusen takk! Del også gjerne din mening om digitale båtkart her i tråden, og dersom du har konkrete eksempler på gode/dårlige sjøkart for mobile enheter (nettbrett/mobiltelefon), kom gjerne med de.

Litt lengre versjon: Jobber i en bedrift som blant annet har utviklet en kartplotter/sjøkartapp for mobile enheter. Noen par titusner lastet den ned i sommer. Vi driver nå med videreutvikling, og leter etter flere båtfolk til brukerstudier.

 

Brukerstudiene går ut på å finne ut hva båtfolk (utenom oss som jobber med det) synes om produktet som er under utvikling. I praksis går det ut på at vi stiller noen bakgrunnsspørsmål om båtbruk, og så lar brukerne teste forskjellig produktfunksjonalitet mens vi observerer og stiller spørsmål. En slik sesjon tar normalt 40 minutter.

 

Spørsmål? Fyr løs!

Link to post
Share on other sites

Det er fortsatt plass til noen flere brukere til fredag. Har du meninger om hvordan sjøkart på mobil og nettbrett bør være, så er dette en mulighet til å bli med å påvirke utviklingen av et helt nytt sjøkart for Norskekysten.

 

Send en melding eller kommenter her hvis du er interessert!

Link to post
Share on other sites

Til info: Vi har nå fylt opp alle plassene for brukertesting denen fredagen, takk for all interesse, setter utrolig stor pris på det. Det blir flere muligheter utover høsten!

 

 

@remiremi:

 

Det vi utvikler nå er ikke lansert enda, så du finner ikke den appen i AppStore/Google Play Store før til neste båtsesong. Appen vi lagde i sommer het RS App, og var utviklet i samarbeid med Redningsselskapet.

Link to post
Share on other sites

  • 1 måned senere...
Hei hei! Vinteren er her og sjøsetting føles kanskje alt for langt unna, men hvis du ønsker litt maritimt påfyll i disse adventstider har jeg et lite forslag som kanskje varmer litt:


Førstkommende fredag(5/12), mandag(8/12) og tirsdag(9/12) kommer vi til å ha nye runder med brukertester. Formatet er det samme som beskrevet i åpningsposten i denne tråden. En slik sesjon tar normalt 40 minutter. Brukertestene gjennomføres i denne omgang på Lysaker, testingen kan foregå fra tidlig om morgenen til sent på ettermiddagen.


Vi kan by på noe godt å spise og varmt å drikke, og et innblikk i noe nytt på båtapp-fronten. Tenkte det kanskje var noen her som syntes det hørtes spennende ut og som har lyst på litt maritimt påfyll i disse adventstider.



Hvis det høres interessant ut, send en direktemelding eller kommenter her, så sender vi mer info sporensstraks.



Ønsker også å gi en kjempetakk til alle herifra som har vært med på tidligere tester! Dere har virkelig formet de siste ukene med arbeid :)

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...