Jump to content

Mercruiser 2.8ES vil ikke starte


BMW X1

Recommended Posts

Får ikke start på mercrusier 2.8 ES, startbatteri er mer eller mindre gåent. Det viser 7.5 volt, har to forbruksbatteri som ligger på rundt 13 volt. Prøver å stille batterivelger på 2 for å starte men ingen ting skjer, prøver også both (all) men ingen ting skjer. Trodde at motor kunne starte selv om startbatteri er tom for strøm??? Hvor bør jeg lete for å finne feilen?

Redigert av bmw316 (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Det skal være fullt mulig. Forutsatt at bryteren er koplet riktig og at kablene fra forbruksbank er dimensjonert for det. og det er de langt fra alltid. Flytt heller et forbruksbatteri over til startbatteriets sted, da får du garantert start.

 

PS. Et startbatteri på 7,5 volt er ikke mer eller mindre gåent, det er steindødt!

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

Kjøpe båten tidligere i høst så har ikke helt oversikt over hvordan kabler er montert på baksiden av batterivelger. Er 2 stk forbruksbatteri fra Biltema med lav startkappasitet rundt 500 A så kanskje de er for svake til å dra i gang en 200 hk diesel motor. Har tenkt å bytte de ut til våren med 2 stk sønnak dual marine på 115 ah og 760 A. Uansett har jeg kjøpt meg et maxima 900 jeg skal bruke til startbatteri siden baugtruster også tar strøm fra startbatteri.

Link to post
Share on other sites

Ikke noe poeng i å bytte forbruksbatterier hvis de ellers er OK. Sjekk kablingen, det er ikke sikkert at det har værtmeningen å kunne starte på forbruk via bryter. 2x 500 cca burde ellers være plenty til å starte dieselmotoren med om de er i god form.

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

Får ikke start på motor etter montering av startbatteri. Har feilsøkt i et par timer nå. Er en boks som sitter på topp av motor, der er 4 sikringer som det er mulig å trykke inn. Inne i boksen er det 2 rele. Noen som har noen oversikt over ledningene som er der. Får start på motor når vi kobler ledning fra tenningslås til starter, ledningen som går fra det ene releet til starter virker ok. Det er en ledning fra tenningslås til rele som ikke ser ut til å være i orden. Hadde vært fint om noen har noen skjema over det elektriske eller noen tips til videre feilsøking.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...