Jump to content

Vurderer bavaria, hva er forskjellen mellom 27, 28 og 29?


Kenneth83

Recommended Posts

Hei.

Vi er en familie på 4, 2 voksne og 2 barn (4,6 år).

Er på jakt etter en ny familiebåt etter vi har solgt vår Nidelv 730 holiday. Har sett på bavaria 27,28 og 29 sport men blir ikke helt klok på de, de har samme mål og motor størrelse. Eneste forskjellen jeg ser på de tre typene er solsengen på 29 er vekke. Ellers er pantryen på stb side. Er det noe andre større forskjeller på de tre båtene? Og hvilke ville du valgt??

 

Kravene våre er at det skal være:

-dusj inne

-god plass i cabinen

-gode muligheter å bo i båten over en 14dagers periode

-mye skap og stuve plass.

Etc etc :)

Link to post
Share on other sites

Bavaria er iallefall en god båt, og vi valgte nettopp 33sport pga plassen og 2 lukkede cabiner.barn på snart 4 og 6 her også.

Det ligger en 29 sport i samme opplagshallen som meg 3 båter lenger inn, kan kikke på den men trudde man kan kunne legge ned setene der for å få seng?


27 blir for smått og trangt syntes jeg, da ville jeg muligens gått for en annen type båt.

28 har jeg ikke sett i annet enn nyere modeller trur jeg.

Men er du fastlåst på bavaria, og hvilken prisklasse er max?

Er lite bavaria ute for tiden ser jeg, rett etter sommeren var det veldig mange spesielt av 30 og 32 sport som ble satt en del ned i pris.
så man kun få 30,32,330 sport ned mot 750.850.000kr

Grunnen til det er vel at i de nye modellene fra 08 gir så utrolig mye mer plass i båtene, at folk heller velger 33 og 35 sport fremfor 30 og 32 sport.

Link to post
Share on other sites

Ja, har sett det ligger få bavaria ute no. Har sett på større enn 29, men de har 2 installasjoner og det vil jeg ikke ha.

Som jeg skrev i første innlegg så er målene identiske både l.o.a og b på 27,28 og 29. 27 og 28 har solsengen og 29 har sofa gruppe. Er det den største forskjellen?

Link to post
Share on other sites

Hei! Jeg er ingen ekspert, men kan jo dele mine oppfatninger av disse modellene.

 

27 Sport er arvtageren til min 25 Sport, og ble vel lansert i 2007. Vanligvis utstyrt med Volvo Penta D4-260. En fin båt, men vil nok oppfattes som den minste av disse tre. Tror heller ikke den har egen dør inn til stikkcabin slik de to andre har. Hadde lyst på en slik da jeg kjøpte båt for snart et år siden, men klarte ikke helt å forsvare prisdifferansen på ca 200.000,- mellom 25S og 27S overfor meg selv :confused:.

 

28 Sport har vel det nye "BMW designet" og skiller seg ut som den mest moderne båten. Mer rette linjer, moderne interiør og et imponerende innvendig volum i forhold til størrelsen. Denne er også oftest utstyrt med D4-260. Tror nok dere vil oppfatte denne som romsligere enn 27 foteren, og vil nok være et bedre valg for dere.

 

29 Sport er vel en eldre båt enn både 27 og 28. Ble vel produsert frem til 2006-2007 da den ble avløst av 30 Sport. Et eldre design, spesielt innvendig/interiørmessig, og som oftest drevet av Volvo Penta KAD 43-44.

Jeg var å besiktiget en slik for et år siden, og det stod da mellom den og 25 foteren jeg endte opp med. Fikk til slutt et meget godt tilbud på 29 foteren, men etter en tid i tenkeboksen valgte jeg å gå for 25 Sport pga nyere og bedre elektronikk/utstyrspakke, mer moderne motor og et litt mer moderne interiør.

 

Dersom det står mellom disse tre ville jeg nok valgt 28 Sport, mest moderne og med godt innvendig volum/plassutnyttelse. Ikke alle liker designet, men det blir jo smak og behag. Tror den er levert med flere forskjellige farger og materialvalg i innredning.

 

For å gjøre forvirringen komplett vil jeg absolutt anbefale dere å se på Bavaria 30 Sport. Dette er arvtageren til 29 Sport og en meget romslig og fin båt. Vanligvis utstyrt med Volvo Penta D6-310. Vet ikke noe om deres budsjett, men du kan nok finne en bra 30 Sport til samme pris som den "nye" 28 sport, og da vil nok 30 S. være et bedre alternativ til deres behov/bruk.

 

Ønsker deg uansett masse lykke til med jakten :smiley:!

Redigert av Olepo (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Har dessverre ikke kikket så mye på de modellene. Har kikket mest på 32-300-330-33-35 sport.

 

Men syntes det er rart at det skal være like mål på dem.

 

Både 30sport og 300sport får du med en motor.

 

Og er vesentlig større enn 28-29 sport.

 

Søker du på 300 så finner du noen utgåtte annonser på finn . Er ikke sikkert de er solgt.

Link to post
Share on other sites

Har vært oppi alle de tre som tråd starter nevner 29 Sport er klart den største og beste valget av disse. Har prøvekjørt 29 sport med kad 300 og D6-310. Den bør ha D6. vi sleit med å få den på plan med fulle tanker og ska voksne med Kad 300. 30 sport kom i 2007 som arvtageren til 29 sport. Ca samme størrelse men 2007 modellene føles trang ute pga planløsning.en ok 29 sport med D6 ligger vel på rundt 700 000-800 000,-

Link to post
Share on other sites

Takker for mange gode innlegg og tips:) ble mer usikker no?

Har avtale om å se på en 10' 28 sport om 2 uker så få ta utgangspunkt i den og få satse på det kommer flere på finn og mulighetene dukker opp til å ta en runde å titte/prøvekjøre.

 

Jeg ser på de fleste bilder at vindskjermen på båtene ser veldig lav ut, eller er det synsbedrag? Hvordan er de når kalesjen er på og det regner og er litt sjø, noen med erfaring der??

Link to post
Share on other sites

Bavaria er og blir finværsbåt med lite skjerming og dekk som ligger høyt. Vindskjermen er lav og uteplassen er tilrettelagt for soling. Fordelen er at med høyt liggende dekk oppnår båten mye rom under dekk. Det er fordeler og kompromisser over alt i en båt i den størrelsen. Så lenge etter samme valg som trådstarter og opplever Bavaria som et greit valg og relativt god "value for money". Kalesjene synes jeg ser raklete ut og sikten fremover med kalesjen oppe kan ikke være veldig god. Noen her har kanskje andre oppfatninger.

 

Når det gjelder 27, 28 & 29 S fra 2007 og oppover så mener jeg alle båtene er laget på samme lest. Dvs de 895 cm lang og 300 cm bred. Forskjellen er det indre. Selv likte jeg ikke BMW designet like godt som det tradisjonelle og landet på 2008 modellen som jeg prekvalifiserte sammen med 30 S.

 

Valgte til slutt Sealine 29 SC. Herlig prosess dette. Lykke til.

Link to post
Share on other sites

Vi er også en familie på 2 voksne og 2 barn (8+9år).

De siste 3 årene har vi vurdert ulike båter. Våre krav til båten var stort sett identiske med dine krav. Vi kikket på ulike merker og modeller. I utgangspunktet så vi for oss en planende båt på 31-32 fot.
Få dager før kontaktssignering gjorde vi en full revurdering. Vi hadde 5-10 års perspektiv på båtkjøpet. Vi innså at ungene sannsynligvis vil kreve mer plass og komfort etter hvert. Siden vi også har barn av begge kjønn, vil det etterhvert bli mindre interessant/aktuelt for de å dele en stikkabin med dobbeltseng.
For oss, ble resultatet at vi endte opp med en båt på 35-36 fot.
Mitt tips er at du revurderer størrelsen på båten.
Kjøp så stor båt som budsjett og evt. båtplass tillater. Dersom du planlegger å kjøpe en større båt om 3 år, så er kanskje 27-29 fot riktig. Men dersom dere har et lenger perspektiv, bør du ta fremtidig plassbehov med i betraktningen. Siden du er i “Bavaria-modus”, bør du (som MaSa skriver) ta en titt på 300sport, 32sport eller 330sport. For vår familie, ville 14 dager i en 28 fots båt bli for klaustrofobisk.
Du nevner 2010 28sport. Da vil jeg tro at ditt budsjett ligger på 900k. Hvis du er villig til å fire et par år på båtens alder, tror jeg du vil kunne gå opp et par størrelser.
Forøvrig deler jeg langt på vei Billas syn på Bavaria. Det var de samme inntrykkene vi satt igjen med etter vurderingene av Bavaria. Vi vurderte en stund 33sport HT, men solsenga på akterdekket ble for oss en “turn-off”. Men vi har alle forskjellig smak og preferanser. Vi endte opp med et annet merke med hardtop, bakdør og stort akterdekk.
Lykke til!!
Link to post
Share on other sites

Vindskjermen er lav på i alle fall på de mindre Bavaria'ene. Sikt i regnvær kan være litt begrenset siden du jo ikke har vindusvisker på kalesjen. Kalesjen i seg selv er stødig og god. Et litt annet problem er at Bavaria en periode midt på 2000-tallet valgt å bruke lett sotet glass i vindskjermen.

 

Det aller meste i en mindre båt er som andre sier et kompromiss. Selv fant vi overhode ingen båt rundt 25 fot som ga det samme for pengene som 25S den gang vi handlet i 2004. Skroget på 29 fikk mye skryt i sin tid for gode sjøegenskaper. Jeg tenker den forrige modellen som forøvrig er litt lenger enn dagens 29.

Link to post
Share on other sites

 

Ser at Kjeros valgte "så stor båt som mulig innenfor budsjett" og argumenterer godt for det. Vi var der også underveis, men valgte det motsatte. Så liten båt som mulig bare den dekker behovene. En mindre båt har en rekke fordeler fremfor større båt. Bl.a. Lavere drift og brukskostnader, mindre vedlikehold, rengjøring og polering. Ikke minst er det mye enklere å komme til i havn og spesielt i utehavn. De fineste stedene er ofte vanskelig tilgjengelig og mindre båt er enklere å håndtere. Ligger man mest i innehavn og alltid har med et veltrent manskap så er bildet noe annerledes.

Uansett, velg båt med en stor motor fremfor to mindre.

 

Bavaria er greie valg om man liker løsningene. Et annet alternativ er Grandezza 31 DC eller OC. Sealine synes jeg gir bra båt med fine løsninger og har en rekke modeller. Blant de norske så likte jeg Nidelv 300 men den er kanskje ikke et "godt kjøp". Båten er relativt lett, hva nå dette kommer av. Marex 290 er solid men kanskje litt gammeldags. Osv osv osv

Link to post
Share on other sites

Forbruk fra 26-27 fot til 33-35 fot er ikke store forskjellen.

 

Forrige båt var en maxum 2600Se en motor 250hk den hadde forbruk på ca35 l/t marsj fart ca 24-25 knop

 

Idag med 33 sport som er vel opp mot 35 fot og vesentlig tyngre så har jeg forbruk på ca 42-45 l/t i marsjfart som er også 24-25 knop!

Få plass i havner og uthavn der liten forskjell fra 29 til 35 fot!

Vindskjermesn hos meg er høy og fin, men vet den var ett problem tidligere på mindre modeller.

 

Men du får Også ganske praktiske og godt utnyttet amerikanske båter også.

 

Som vi hadde tidligere maxum 2600se dro vi på ferietur med i 3 uker med 2 barn, det fungerte greit men lite lagrigsplass!

Link to post
Share on other sites

Hmmm! 27 S har en D4 - 260 mens 35 S har typisk to slike. Det skulle bety nesten dobbelt forbruk og dobbel service kost.

Påstår ikke at 35 Sport er et ugunstig kjøp, men fakta tilsier dobbelt opp med motor kostnader i forhold til 27 Sport.

Når det gjelder uthavn så får hver og en gjøre sine betrakninger.

Link to post
Share on other sites

Ser at Kjeros valgte "så stor båt som mulig innenfor budsjett" og argumenterer godt for det.

 

 

I ettertid ser jeg at innlegget mitt kan leses med forskjellige briller. Særlig gjelder dette når ting tas ut av sin sammenheng.

Hva jeg personlig valgte til slutt, er egentlig irrelevant.
Så vidt jeg kan se, anbefaler jeg trådstarter å ta med 30-32 fots modeller med i vurderingen. De er 2 voksne og 2 barn som ønsker å være i båten i opptil 14 dager. De har fram til i dag klart seg med 22 fot. Jeg antar at ønske om mer plass og komfort er blant årsakene til ønsket om ny båt. Mitt poeng var at trådstarter burde tenke i gjennom om 28 fot er tilstrekkelig utfra sitt bruksmønster og komfortkrav.
1 meter lenger skute (kontra 28fot) og noen cm mer dyptgående tror jeg ikke vil legge noen særlig ytterligere begrensninger på hvilke uthavner som kan besøkes.
Når det gjelder drivstoff-forbruk og andre driftskostnader, regner jeg med at trådstarter tar hensyn til dette i sitt budsjett.
Link to post
Share on other sites

Har vurdert 30" og, og ja kommer det en som vi faller for ville vi nok kjøpt det før 28".

No har jeg jo ikke fått sett "live" en 28 sport ennå og ser ut ifra bilder og filmer at den holder våres krav godt. Det er

Har også sett på grandezza og Marex og det er båter som vil bli vurdert også.

 

Jeg ville ha valgt en lukket båt hadde det vært opp til meg, men fruen har også satt sine krav jeg må bøye meg etter:) og hun vil ha kalesjebåt.

 

Har også bestemt meg for å ha kun 1 installasjon og drev.

Link to post
Share on other sites

Har vurdert 30" og, og ja kommer det en som vi faller for ville vi nok kjøpt det før 28".

No har jeg jo ikke fått sett "live" en 28 sport ennå og ser ut ifra bilder og filmer at den holder våres krav godt. Det er

Har også sett på grandezza og Marex og det er båter som vil bli vurdert også.

 

Jeg ville ha valgt en lukket båt hadde det vært opp til meg, men fruen har også satt sine krav jeg må bøye meg etter:) og hun vil ha kalesjebåt.

 

Har også bestemt meg for å ha kun 1 installasjon og drev.

Link to post
Share on other sites

  • 4 måneder senere...

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...