Jump to content

råd og tips oppussing av sollux snekke


jcjohansen

Recommended Posts

Hei lurer på om noen har no tips eller bilder av opppussing snekker? Skal legge nytt skipsgulv i båten men vet ikke helt farge på gulv eller noter.

Vill også flislegge toalettet å ha led belysning i tak muligens også røde små dioder i flis/gulv.

Skal også fjerne gammel duk som ligger i veggene nede i kabinen som sikkert er full av støv å drit. Vet invertert åssen tak jeg skal ha.

 

På forhånd takk.

Link to post
Share on other sites

Supert, det er mange her som har tatt skikkelige oppgraderinger av gamle båter. Noen prosjekter strander, andre blir smykker.

 

Jeg vil anbefale deg å sette opp en arbeidsliste. -og budsjett. Prioriter. Gjør måten først og fremst sjøklar og i en stand hvor man ikke skjemmes av å ha folk ombord :) gjør det rent og luktfritt. Ta høyde for at det dukker opp nye problemer mens du jobber med andre delprosjekter. Hold fokus, og gjør de viktige tingene.

Kanskje du får andre inputs og råd om produkter og arbeidsmåte enn du ser for deg.

 

Jeg har gjort en del med en eldre seilbåt. I ettertid, så er det flere ting jeg har brukt penger og tid på, som like godt kunne vært ugjort :)

Link to post
Share on other sites

Har satt opp en liste allerede med innkjøp å priser å sett meg ut det jeg vill ha. Har god tid fra og med slutten av mars og til juni. Håper å ha båten ferdig i slutten av mai. Er jeg klar i god tid til det blir det også hellakkering:)

 

Ja det er en sollux 24 av.

Meget fornøyd med båten i år også. Kjøpte den i begynnelsen av juli og fikk kjøpt på den 73 gangstier pluss overnattinger:)

Link to post
Share on other sites

Fliser i plastbåt er ikke nødvendigvis en god ide. Plasten har en viss fleksibilitet, det har ikke flisene. Så da ender det gjerne med sprekker og løse fliser, ikke pent. Jeg ville ha vært skeptisk til å kjøpe en flislagt snekke, så tenk også på at du kanskje skal selge båten engang.

 

Er gelcoaten svært dårlig siden du vurderer hellakkering? Jeg har også lakkert båt, og det er ikke så veldig stas. Lakken får lettere riper, flasser om man dunker borti noe etc. Og da ser det lite pent ut. Prøv i alle fall først en skikkelig rubbing og polering, du skal ikke se bort fra at resultatet blir meget bra!

Link to post
Share on other sites

Hei

 

Ett lite råd på veien er å ikke gape over for mye på en gang.

Blir prosjektene for store er det fort å miste motet.

 

Ha realistiske del mål og bruk båten innimellom, om båten kan brukes mellom " slagene" får du bedre oversikt over hva slags utbedringer som må gjøres, og du bruker ikke masse penger/ arbeid på en gang.

 

Og ikke minst du kan bruke Båten ( og det er jo dette det handler om).

 

Lykke til.

 

larss

Link to post
Share on other sites

Index: tenkte bare innpå toalettet der er det tregulv å kun der. Jeg får også se hvor mye en rekker først også.

 

Ja Larss jeg kommer til å begynne med kabinen foran først å Gjøre den ferdig så får vi se hvor mye tid det tar å er igjen:) veit åssen er det når en vill mye å ikke tida er der.

Link to post
Share on other sites

Takker for alle gode forslag:) skal begynne å demontere nede I kabinen I mora så da blir det noen bilder.

 

Har ett spm, nede I kabinen I vegg så ligger det en type filt, den som er nå brun å fæl å full av støv, tenkte å fjerne den. Noe forslag til ny filt eller noe annet? Eller bare male veggene hvite altså skroget?

Link to post
Share on other sites

Nok en gang, knips mange bilder når du er ombord. Legg dem ut og spør i vei. Trekket på skroget ditt kan være så mangt. Er du heldig, så løsner det greit, og minimalt med lim er igjen. I motsatt fall kan du ende opp med å rive av 3 cm2 i gangen :)

 

Det brukes mye skrogtrekk av typen 3mm ekspandert vinyl dom du kjøper metervis. 3 standard farger. Så finnes det mange flere farger i en tynnere type. Den bør helst stiftes fast i finer-panel som skrues fast.

 

3mm ekspandert vinyl isolerer litt, og du limer den direkte på underlaget. Men underlaget bør være slett og rent før påliming. Ellers ser du ujevnhetende gjennom.

 

Skifte skrogtrekk gjør underverker.

 

Støtter også synspunktet om å male skroget. Rubb og polering, så hardvoks.

Det blir vakkert. - noen skjønnhetsriper vil det alltids være igjen, men bedre enn maling.

Redigert av Eureka (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Kun maling vil medføre at fuktig luft vil kondenserer på overflaten. Det vil du ikke :)

Skrogtrekk av et eller annet slag vil både isolere mot lyd og kulde, det gir en lunere følelse ombord, samt lyd ombord blir mere behagelig.

 

Skal du bruke båten til alle årstider? Om du også skal bruke den i kalde årstider, så er det topp å isolere skroget med 10mm skrogisolasjon fra maritim, før du legger på skrogtrekk. Da snakker vi om lys og temp-isolasjon. -det har jeg gjort i seilbåten.

Redigert av Eureka (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Båten bli brukt våren sommer å sein høstes, vi har båt på randsfjorden å da går dessverre ikke om vinteren. Blir skrogtrekk med isolasjon på innsiden:) fått fjernet filt å demontert litt inne I kabinen foran, som dere sa så satt alt limet igjen:( så da blir det en jobb å få fjernet det. Satt på varme nå så skal gå på med ny giv I morra. Må vel også bruke ett fint sandpapir å få vekk limet?

Skal laste opp bilder her nå får vi se.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...