Jump to content

Yanmar deler, hvor kjøpe? (blandebend 4JH-HTE, 66Hk)


Wester

Recommended Posts

Hei,

 

Noen andre eiere av YANMAR 4JH-HTE, 66HK her som har erfaring med hvor det er billig å kjøpe deler? Billigere fra utlandet. Noen i norge som selger billigere uorginale deler?

 

Mistenker at jeg kan bli nødt til å bytte eksos blandebendet. Har lest noen gamle tråder her og forstår: 1) det er dyrt!

2) det er en svakhet/slitedel 3)kan være risiko og ikke bytte det...

 

Jeg har observert at mitt venstre bakre motorfeste er svært rustet, men ikke tenkt så mye over det før jeg sjekket litt når jeg fikk båten opp i høst: Blandebendet ser pent ut ovenfra/ fra sidene, men mistenker at det er rust og begynnende sprekk under det i en skjøt. Når jeg konserverte motoren i høst så jeg noen dråper (svært lite) dryppe fra bendet. Det er nok derfra det drypper ned på motorfestet (saltvann). Jeg har bare hatt båten en sesong, og det kan tenkes at dette har vært slik i flere år, og kanskje eventuelt bytte av bendet kan vente noen år også, men tenkte jeg skulle sjekke litt.

 

Hvis jeg bestemmer meg for å bytte. Er det noen som vet om det er mye/vanskelig arbeid? Er det verdt å se om det kan sveises/rep på annen måte?

 

Kan man utsette byttet med midlertid rep. av noe slag tro..?

 

 

//Wester

Link to post
Share on other sites

Tusen takk dere for nyttige tips. Nok en gang, dette forumet med båt interesserte, hyggelige flinke folk er gull verdt! For øvrig må jeg si jeg er imponert over tingenes tilstand på denne 30-år gamle jern klumpen under dørken ;) Utrolig lett startet, tett og fin og rolig pen gange! Når jeg så båt i dette segmentet (fra 80-tallet) så satte jeg etterhvert et av kravene "SKAL være Yanmar under dørken", da jeg besiktiget mye rart som hadde andre mer ukurante motorer.. Sender en e-post til Vestfold Elektro Diesel og sjekker litt..

Link to post
Share on other sites

Går ut fra at Yanmar eiere er interessert i å ha forhandlere hvor vi kan få fatt i både deler og nye Yanmar motorer , derfor må vi bruke norske verksteder de gangene det er behov for service og reservedeler. Har selv hatt Yanmar lh motor i 26 år. Alltid brukt norske verksteder.

 

God tanke det.

 

Diverrre er det slik at eg mistenker Yanmar for å laga benda dårlege, slik at dei ikkje skal vara lenge. Me har hatt båten i snart 11 år, På den tida har eg skifta eksosbend 5-6 gonger. (Har to motorar, GM20F.) Den eine gongen rauk eksosbendet etter ca. 18 mnd. Den lokale verkstadeigaren ville ikkje godta reklamasjon.

 

Ask

Link to post
Share on other sites

Yanmar og Japanerne sin filosofi er ikke å lage dårlige deler som skal gå lett i stykker, da hadde ikke motorene hatt den levetiden de har! !!

Dette skriver en amerikansk surveyer (eller kanskje en surviver!). Han sier han har inspisert "thousands of engines"

 

bilde

 

 

Skiftet for øvrig på min 4JH2 1998 modell i fjor. Bitte lite hull, nok til at det dryppet ned på motorlabben med påfølgende rust.

Redigert av Mare Nostrum (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...