Jump to content

Knitrelyd VOLVO KAD 300


Jørn Kynningsrud

Recommended Posts

Hei slenger ut et spørsmål til.

På den ene av mine KAD 300 så er det en knitrelyd når motoren går. Lyden er ikke konstant, jeg hørte den i hele sommer med trudde dette var reimen til dynamoen da denne begynte og bli sliten og vandret / hoppet mye. og det så ut som lyden kom når remmen kastet mye på seg. Motoren funker helt fint så det er nok ikke ned denne. Lyden er der også når kompressor kopler ut.

Har nå byttet alle remmer, og gjort motorene helt rene i front, vasket reimstøv byttet sjøvannspumper etc. Men lyden er der like forbasket. alle remmer går nå jevnt og fint.

Kan det være dynamoen som lager en slik lyd.? Vet at dynamoen på den andre motoren er byttet. og tenkte kanskje denne også var sliten, men lager den lyd.?

Håper noen har gode svar.

Link to post
Share on other sites

Jeg hadde en slik knitrelyd/svak stram pinging på en av mine KAD32 i forrige båt.

Det var sirkulasjonspumpen som bråkte. Lyden endret seg når jeg dro borti reimhjulet med baksiden av en plastskrutrekker. Vær særs forsiktig hvis du gjør dette, for dette går rundt.

Bytte pumpe=lyden borte

 

mvh

Windy37GM

Alt jeg skriver er synsing og vage spekulasjoner basert på hva jeg har lært oppigjennom.

 

Link to post
Share on other sites

Jeg fikk en lignende knitrelyd etter at jeg sparyet reimene med "Remspray", men den var der rimelig konstant. Gikk litt opp og ned i frekvens, men hørte den bare på tomgang. Vet ikke helt hvorfor jeg gjorde det, men der og da på ettersommeren virket det som en god ide.

Har bare kjørt motorene for å kjøre gjennom frostveske etter komplett rembytte og kan ikke si jeg la merke til den "knitrelyden" da.

 

Link to post
Share on other sites

Demontere alle reimer, snurr på alle reimhjul og hør etter ulyder, evt, demonter 1 og 1 reim, så starter du opp mellom hver gang, så finner du ut hvilket løpehjul/reimhjul/reimstrammer som er gåend.

 

Lag ein liten videosnutt, mulig det er lettere å hjelpe da.

 

Kompressorclutchen er muligens ein årsak, når du snurrer på dette skal det ikkje gå i mange sekundene etterpå før det stopper, vist det bare raser rundt lenge bør den byttes,

 

Dynamoen er også ein god mulighet.

 

Mvh Tom Erik

Link to post
Share on other sites

Hei og takk for gode tilbakemeldinger. jeg prøver og starte den uten dynamoen, det går vel greit så lenge landstrømmen står på og motoren får spenning. eller vil jeg få en feilkode da? har prøvd og filme men telefonen fanger ikke opp denne lyden nevneverdig. gjør et nytt forsøk i kveld. Tor ikke det er kompressoren hadde en anerkjent Volvo Penta mekaniker om bord og foretok ventiljustering etc. og han sjekket begge kompressorer og mente de var i usedvanlig god stand. Men jeg har byttet turboer da.... Håper ikke på flere store kostnader nå.

Redigert av Jørn Kynningsrud (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Lyden du skriver har jeg erfaring med at er helt typisk lagrene i strammehjulene til reimene. Ta av spennet på reimen slik at hjulene snurrer fritt og se om du hører lyden da. Strammehjulene koster ikke allverden, men det går an å forsøke å smøre de litt. På apoteket kan du kjøpe en sprøyte med nål, fyll denne med grease og press inn så mye som mulig i lagrene, det pleier å gjøre susen en stund. For alt i verden, ikke bruk multispray på ting som skal ha smørning ;)

Link to post
Share on other sites

Har ikke fått byttet spaken enda. Men tenkte i den retning når problemet eskalerte når jeg sprayet spaken med wd 40. Uansett hadde den gamle spaken så mye irr. Og var stygg og se på så jeg tenkte at en ny en var helt innafor:-) skal holde dere oppdatert når den blir byttet...

Link to post
Share on other sites

  • 3 uker senere...

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...