Jump to content

Plaste i kulde, Polyesteren ca 70-80% herdet, hva bør jeg gjøre ?


Andreas Isaksen

Recommended Posts

Holder på å plastre ferdig en ny styrhusvegg i båten min, da jeg ikke har mulighet å ta båten inn i hus gjør jeg dette ute. Er relativt kaldt i Tromsø nå kanskje 6-8 minus grader. Har ca 6000w så klarer å holde rundt 15 grader når jeg plastre.

 

Da jeg var nede i båten idag, la jeg plutselig merke til at noen av det jeg hadde plastret for ca 2 dager siden enda var litt klebelign når man la hånda på, men ikke alle plasser. Har nok dessverre gjort en tabbe, da jeg skulle spare litt strøm og slått av for tidlig. :rolleyes: (Så herde-prosessen har sikkert stoppet opp eller jeg har hatt for lite herder) Bruker å ha ca 4 korker på en 1/2 liter polyester, av den typen biltema selger. Er ikke snakk om så store områder, så har muligheten å fjerne det som jeg vil tro er ca 70-80% ferdig herdet.

 

Har nå satt opp varmen til ca 16-17 grader for å ha det å stå over natta, for å se om det herder ferdig.

 

Så lurere da på, når det ikke er 100% herdet etter 2 dager, er det da for seint ? vil det ikke starte å herde igjen selv om man setter opp varmen. Eller blir dette mest sannsynlig så dårlig at jeg bør fjerne det. ? (Det er snakk om 10cm x 50-60cm på hver side av båten der styrhusveggen er plastet fast i skottet)

 

Noen tips på dette ? :smiley:

 

Mulig å berge seg eller bør dette fjernes ?

 

Blir uansett å slipe litt nede før jeg legger på flere lag.

Redigert av Andreas Isaksen (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Du kan prøve med en infrarød terrassevarmer. rigg dette til slik at du får god overflatetemp. Herder det ikke da er det for sent. Akkurat mens du støper har jeg lært at man ikke skal bruke vifteovn som da fjerner styren raskere enn naturlig herding gjør. Dette med fukt er og fy-fy..18-23 grader er ideal temp.

Link to post
Share on other sites

Hei! Problemet er litt lav styrenavdamping siden det du støpte på er kanskje kaldt? Der det har herdet er det sikkert litt tykkere lag. Bruk en varmepistol der det er klebelig så herder det. ( du må starte en prosess som har stoppet.) Neste gang forvarmer du poliester og der du skal støpe. Bruk 3% herder.

Lykke til!

Bygger 47 fot Trawler Yacht tegnet av Bruce Roberts Goodson

Bygge 47 fot Trawler Yacht fra cd til ferdig båt

Link to post
Share on other sites

Du har brukt 20 gram herder og 1 kg polyester. Det er jo akkurat 2% det. Det var nok mangel på temperatur som ga deg problemene...

Båthistorikk fra 1959: Tresnekke, 20 fot, Penta 2 sylinder, bensin. Trebåt, klinkbygget, 16 fot, Johnson 5.5 HK. Mørebas 16 fot, Johnson 25 HK. Trifoil 15 fot, Mercury 35 HK. Trifoil 17 fot, Mercury 65 HK. Myra 21, Volvo MD2B. Furuholmen 30, Farrymann 30HK. Skarpnes 30, Volvo MD40B. Broom 37 Ocean, 2x Perkins 6.356 HM. GibSea 522 Master, genoa, 96 kvm, storseil, 54 kvm, Perkins 4.236, 80 HK.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...