Jump to content

Koble Simrad AP26 Autopilot til Garmin 4008 plotter


Møkkalasset

Recommended Posts

Jeg leser til øyet blir stort og vått. Plotteren er satt opp i et enkelt NMEA 2000 system der plotter, ekstern antenne og strøm er koblet sammen i en såkalt "backbone" med t-kobling. Slik ser det ut:

 

bilde

 

Kan jeg ved hjelp av en ny T-kontakt og kabelen i linken nedenfor koble SimNet og NMEA 2000 sammen? Er det da "plug&play slik at systemene snakker sammen?

 

SE LINK: http://www.wmjmarine.com/24005729.html

 

I manualen til autopiloten er det beskrevet slik med SimNet:

bilde

 

Hvis jeg bruker den nevnte kabelen mellom styreenheten til høyre i bildet og NMEA 2000 nettverket så blir det jo enkelt. Men vil det fungere?

 

Alternativt så kan det kobles opp via NMEA 0183 nettverk. Det er tilkobling til dette på plotteren, og det medfølger kabel, men jeg synes det er et masse styr med alle disse små ledningene. Hvis dette er eneste mulighet så er spørsmålet: Skal det NMEA 0183-signal både inn og ut? Altså 2 pluss og 2 minus? Skjønner at UT på plotter er INN på computeren og motsatt. Må kunne kjøres på auto til waypoints.

 

Medfølgende NMEA0183 "blekksprut" ser slik ut:

 

bilde

 

Koblingsskjema til autopilotens computer ser slik ut:

 

bilde

 

 

Så hvis svaret er ja på at NMEA 0183 er løsningen istedenfor NMEA 2000, så vennligst fortell meg gjerne hvordan det skal kobles. :smiley: Alle andre slags tips og råd mottas også gjerne. De som kjenner meg på BP vet at jeg ikke er noen guru når det gjelder elektro..... :lol::lol::lol: Men jeg pleier å få det til når jeg følger de råd jeg får... :yesnod:

Link to post
Share on other sites

Jeg har et "rent" Simrad system med Simrad Autopilot bestående av AP26 kontrollenhet og AC10 computer. Kommunikasjonen mellom AC10 og AP26 går med en dedikert kommunikasjonsløsning (Robnet, da denne autopiloten kommer originalt fra Robertson). AP26 kontrollenheten har i tillegg Simnet tilkobling, og denne er hos meg knyttet til mitt SIMNET der plotter, GPS mottager, VHF, Volvo Penta Gateway (NMEA2000) +++ er knyttet opp. Jeg kan da lett laste ned ruter fra kartplotteren og få kurs/rute informasjon opp på plotteren.

 

I og med at SIMNET er kompatibelt med NMEA2000 er vel muligheten du bør undersøke, å koble din Garmin plotter til AP26 kontrollenheten. I og med at en av mine enheter på SIMNET'et er spesifisert kun som NMEA2000 (Volvo Penta Gateway'en), tror jeg det skal kunne virke med din foreslåtte NMEA2000 tilkobling.

Redigert av Bonus (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...