Jump to content

Hvilket forsikringsselskap gjelder 2015?


All In

Recommended Posts

Er det noe som fornyes av dato, så er det båtforsikring. Det er ferskvare.

Hva er gjeldene nå i 2015?

 

Jeg hatt hatt Gjensidige på vår båt, og der skjer det drastiske økninger. Egenandelen er 4000kr.

2013 var premien 7800kr, 2014 økte til 10300 og 2015 økt til 12300kr. Dette med begrunnelse i mye utbetalinger på skader landet rundt. En nesten dobling av forsikringen på to år gjør at jeg vi handle et annet sted.

 

IF: 18000 kr og for dyr

Pantenius: 13000kr og for dyr. Egenandel 4000kr.

Codan: 8950kr, men egenandel 12500kr(1%)

Tide: 7822, egenandel 4000kr

Tryg: 12800, men egenandel 20000kr.

 

Etter å måle pris/egenandel vil vilkårene bli målt opp mot hverandre.

 

Som jeg leser det, så har mange selskap økt prisene, og noen har veldig høye egenandeler.

 

Hvilke selskap mangler jeg å sjekke før jeg tar beslutning?

Link to post
Share on other sites

Som jeg leser det, så har mange selskap økt prisene, og noen har veldig høye egenandeler.

 

Hvilke selskap mangler jeg å sjekke før jeg tar beslutning?

 

 

Samle alle forsikringer i et selskap er normalt det billigste.

 

Og de som har Gjensidige så husk på å ta med utbytte når en skal sammenligne.

Kokekyndig maskinist kjent på kysten.

Link to post
Share on other sites

Egen erfaring er at det ikke lønner seg å samle forsikringer. Sjelden samme selskap er billigst på bil, hus eller båt. Byttet til Codan for båten og hadde inntrykk av at de fra og med 2015 skulle satse ekstra på båtforsikring. Synes jeg fikk ok service og i motsetning til andre selskap kunne de svare greit på hva som lå i vilkårene og hva dette betyr i praksis.

Link to post
Share on other sites

Som jeg har sagt tidligere: Prisen er ikke alt, da jeg verdsetter service minst like høyt. Fikk mail fra NB i går, der han tilbød meg forsikring(har hatt der før), men jeg tør rett og slett ikk å bytte, da jeg vet hva jeg får hos Gjensidige, og de er ryddige ved uhell/skade.

Link to post
Share on other sites

Gjensidige er det eneste selskapet jeg holder meg langt unna og har svært dårlig erfaring med når noe først skjer.

 

Jeg bruker Atlantica(Tryg), og Eika. Fornøyd med pris og service. Flere av båtkompiser har norwegian broker, det har også fungert svært godt for dem og vært gode priser.

Link to post
Share on other sites

Har båten i IF av samme grunner som Tom Rør nevner. Er totalkunde.

Kunne spart noen kroner på å velge et "jallaselskap"/ megler men den sjansen tør jeg ikke ta.

 

Har aldri hatt båtskade, men måten IF har håndtert skadene vi har hatt i hjemmet på har vært eksemplarisk. Når man først står der med et stort problem er det siste man trenger et selskap som gjør alt for å vri seg unna.

 

Håper jeg aldri får behov for å bruke båtforsikringen, men har hørt gjennom bekjente at de har ordnet greit opp på den fronten også.

 

Det går jo an å kjøre noen runder på pris, men til syvende og sist ville jeg latt det veie tungt å ende opp hos et "ordentlig" forsikringsselskap.

Mvh. SAP

Link to post
Share on other sites

Jeg har veldig god erfaring med Gjensidige. Men jeg fant det merkelig at de setter prisen såpass opp.

Et spørsmål til dere som bruker båten om vinteren. Hvilken forsikring bruker dere da? Ser i mange vilkår at bruksperioden ikke omfatter vinterstid. Ser at Gjensidige ikke dekker hvis det fryser en gjennomføring og båten synker.

Link to post
Share on other sites

Har sparebank1 og betaler 10100,- 6000 egenandel. Sjekket Gjensidige i dag, samme egenandel men 23400,- Har riktignok store fordeler da jeg er totalkunde hos sp1. Fikk 3000,- i totalrabatt etter at jeg la til båten. Kan friste å si at jeg da betaler rundt 7000 for båten da... selv om det ikke er riktig. For meg så er totalpris på alt jeg forsikrer det som gjelder.

Link to post
Share on other sites

Hadde båten i Atlantica et år, men fikk litt kalde føtter og byttet til IF ifjor. Ingen spesiell grunn annet enn at jeg generelt er litt skeptisk til ukjente merkevarenavn (Atlantica er vel ok kjent, men dukket opp noen navn over som jeg aldri har hørt om) - selv om man nok kan score en forsikring til en svært bra pris på å shoppe litt rundt. Så er det kanskje slik at det først er den dagen man trenger forsikringen at man finner ut hvor fornøyd man blir...

 

Idag har jeg alt i IF, og båten ligger på 12.000 med en såkalt superforsikring (fri kilometer :lol: ) - dog høy egenandel (skjer det noe, så blir vel uansett egenandelen en pølse i slaktetiden). Det er på linje med det Atlantica klarte. Unntaket til "alt" pakken jeg akkurat nevnte er bilen, for der hadde Toyota som solgte meg en ny bil ifjor en svært gunstig forsikring på 7.500. Tilsvarende i IF idag hadde kostet 18k. Regner med at Toyota brevet kommer nå bilen er et år gammel med heving av premien.

 

Har ellers erfart oppgjør både hos Gjensidige (rørbrudd som førte til kloakklekkasje i bakken under en leilighet) og hos IF (tilhenger ble stjålet). Uten å gå i detaljer, så krevde begge sakene en del av meg som kunde ift å ikke gi opp, men det ble til slutt et ok utfall på begge sakene. Tenker det kan være lurt ift natesøvnen med store og seriøse aktører som ihvertfall ikke "forsvinner", og i samme moment så tenker jeg at det kan jo hende jeg betaler litt for mye uansett. Samtidig er det vel en annen tråd på gang der det står at Atlantica sliter om dagen?

 

Det hører meg til historien at jeg ringte IF tidligere denne uken for å gjenoppfriske hukommelsen ift hva jeg hadde der (har noen person/bankforsikringer i Gjensidige også), og agenten jeg snakket med tok uoppfordret initiativ til å sette ned prisen på total pakken. 10 minutter på telefon reduserte årlig total premie med fire båtlapper:-)

 

Ellers riktig som nevnt over: Gjensidige deler ut litt penger en gang i året til kundene sine, så det bør nok regnes inn dersom man skal sammenlikne selskaper.

Redigert av dennrick (see edit history)

Skipsplast 605 | Bavaria 300 Sport | Uttern D66 | Bavaria 28 SportBavaria 39 HT Sport | Grand RIB 650 Golden Line 200HK  | Bavaria 42 Vision

Link to post
Share on other sites

Jeg har veldig god erfaring med Gjensidige. Men jeg fant det merkelig at de setter prisen såpass opp.

Et spørsmål til dere som bruker båten om vinteren. Hvilken forsikring bruker dere da? Ser i mange vilkår at bruksperioden ikke omfatter vinterstid. Ser at Gjensidige ikke dekker hvis det fryser en gjennomføring og båten synker.

Jeg tror ingen selskaper dekker frostskader, eller skader forårsaket av is. Da kunne man jo i prisippet gitt blaffen i båten, og bare fått oppgjør fra forsikringselskapet når ting frøs i filler.

Link to post
Share on other sites

Der ser man. Akkurat det motsatte av hva jeg har erfart, men det har kanskje med hvem man møter i selskapet?

Det har det nok garantert, men etter å ha vært med på en runde med Gjensidige sine treneringsrutiner i rettssystemet i tre år og noen titalls kontaktpersoner, samt møtt deres advokater på fast lønningsliste, har jeg dessverre fått det for meg å vie tiden min til å fraråde benyttelse av dem. Dem er gode på salgssiden, problemene oppstår først når det var tvist/uenighet om forsikringssvtaler og vilkår. Ser man på vilkårene er dem også formulert på tolkningsmåter blant de største selskapene, mens de mindre ofte har konkrete vilkår å forholde seg til. Gjensidige hadde også i min rettsak dessverre hatt datatap av samtaleopptak og loggfilene i saken, rart det der.

 

Jeg har selvfølgelig forståelse for at andre kan ha andre opplevelser, men jeg har aldri møtt slik behandling hos andre selskaper. Da har jeg sagt mitt , og håper ikke alle gode kunder blir behandlet sånn når ting først skjer :-)

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...