Jump to content

Bekledning når det er kaldt, tørrdrakt, våtdrakt, flytedress?


260RS

Recommended Posts

3-lags fungerer til det meste.

 

2 lag: Fleece av forskjellig tykkelse avhengig av behov.

 

Vil bruke ull som andre lag også siden fleece ikke puster godt og blir veldig kaldt når det blir våt.

 

Har du ull innerst og flytedrakt så skal det veldig mye til for at du fryser. Har brukt dette både på isfiske og på havet ned mot 20 kuldegrader uten å fryse i det hele tatt. Problemet med flytedrakt er at du ikke kan bevege deg særlig mye før du blir for varm og begynner å svette.

Link to post
Share on other sites

Guest Avmønstret#

Følger Diax sitt råd. Store fordelen er at det er veldig fleksibelt mtp å kle av/på seg om man blir varm/kald og puster godt. Skjelljakka mi har store åpninger under armene og på rygg slik at jeg kan "slippe ut dampen" om det går varmt for seg :-)

 

Og som Ban sier, når det blir kaldt nok kommer det en ullgenser på i stedet for fleece. Har også flytejakke og bukse men det er på en måte siste skanse pga ulempene som er nevnt.

 

I tillegg så er det ulike luer, hansker, sko/støvler. Har noen svære neoprenstøvler som er siste skanse ifht kulde. Oppi der går det alt jeg trenger av ullsokker osv. Ulempen er at de er så store at en lett snubler rundt om en skal på dekk osv.

 

På hanske/vottefronten har jeg egentlig aldri blitt helt fornøyd. Det beste jeg har er et par gamle madshus overtrekksvotter som går helt opp til albuene. Tynne i stoffet og vindtette, men ikke vanntette så kun til bruk i kulda eller når det er tørt ellers. Under de kan jeg ha på votter/hansker eller hva jeg ønsker og de er kjappe å ta av/på. Og så har jeg inne militærdrillen om at votter/hansker alltid skal under jakka når de er av for å holde varmen og at kalde hender mot egen hud er en god greie hvis man først har blitt for kald.

Redigert av Avmønstret# (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...