Jump to content

Bruktbåtpriser oversikt


Eyghtene24

Recommended Posts

Er det noen her på forumet som har fulgt med bruktbåtprisene de siste par årene og har laget en pris-oversikt/statistikk over de ulike båtmodellene? Jeg tenker da særlig på brukte seilbåter fra begynnelsen av 90-tallet frem til ca 2010. Jeg er selv på utkikk etter en seilbåt (32 – 36 ft) og det hadde vært fint å kunne vite hva en skal legge seg på når en skal prute på prisen. Jeg regner med at prisene å finn.no bare gir en pekepinn på hva båten faktisk blir solgt for, men nyttig nok til at en ikke havner helt på «jordet» når en skal forhandle/legge inn bud på en båt.

Link to post
Share on other sites

Ja finn.no bruker jeg og det er vel her flest båter blir omsatt. Det jeg tenker på om det er noen som har laget et excelark eller noe liknende for å kartlegge prisene som er solgt i løpet av 1-2 år på finn.no. Da kunne en få frem eventuelle sesongvariasjoner på båtene som blir solgt. Jeg har selv begynt så smått å registrere dette, men om noen hadde gjort dette en stund hadde det vært interessant å se prisene på de ulike modellene.

Link to post
Share on other sites

Jeg tenker at eldre seilbåter knapt kan sammenlignes pris, objekt for objekt. Det er for mange variabler som trekker priser opp og ned at det ikke kan settes noen fasit for pruting. En ting er tilstand på båt og utstyr, en annen ting er hva selger skal med pengene han får. Skal de inn i ny båt, kjøpe i samme marked, betale sin gjeld, redusere utgifter, eller berge huset fra tvangssalg.

 

Synes ikke man skal gå inn mot et båtkjøp hvor første tanke er å prute. Det er objetet i seg selv, selgers vilje og din betalingsvilje som til slutt setter prisen...

 

Men man kan nok ta høyde for at man stort sett legger inn et "prutingsmonn". Det kan være 5tusen eller 100tusen...

Link to post
Share on other sites

Jeg både solgte og kjøpte seilbåt i fjor sommer/høst. Solgte 36' og kjøpte 38'.

Mitt inntrykk var at det lå inne 10-15 % prutningsmonn på oppgitte priser. Mange sa de ikke engang ville komme å se på båten min hvis ikke slo av 10 %.

Noen båter var nok høyere priset enn andre i utgangspunktet og her var det også lite prutningsmonn. Av disse var det nok flere som ikke ville selge eller som "måtte" har overpris for å dekke inn lån etc.

Link to post
Share on other sites

Jeg har både solgt og kjøpt båt i markedet nå og mitt intrykk er at de fleste legger ut båten med lite prutningsmonn. Jeg la ut min til en "fornuftig" pris for å være attraktiv nok, måtte ikke selge og ville ikke godta mer enn 5% pruting. De fleste slår av det de mener er realistisk verditap i perioden de har hatt båten. Jeg bygger litt erfaringer på hva jeg vet andre båter ble kjøpt for og hva de fikk. Grunnlaget er noe tynt selvfølgelig, men det er mitt intrykk. De som virkelig vil kvitte seg med noe legger de ut grisebillig så det skal gå med en gang virker det som.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...