Jump to content

Volvo Penta Marna startvansker


Jan Åge Bråten

Recommended Posts

Hei. Jeg har nylig kjøpt meg en snekke med Volvo Penta Marna MB10A motor. Jeg har et problem med å få start på den.

Når jeg holder foran forgasseren å gir en litt startgass, så starter den å går i ca 5 sekunder før den stopper. Så jeg regner med at den kun går på startgass da.

Men selve problemet tror jeg ligger i forgasseren, siden det kommer bensin til forgasser, men ikke fra forgasser til motor. Har hatt ut forgasseren i bensin, blåst rent alt av dyser osv, men fortsatt uten noe hell. Tennpluggene er fortsatt helt tørre.

Noen som vet feil? eller har noen tips/ råd?

Takker for svar! :)
 

Link to post
Share on other sites

Hvis flottørkammeret er fullt med bensin og det ikke kommer bensin ut av forgasser til motor er det som regel tette dyser eller ganger i forgasseren. Du har jo hatt ute dysene og blåst rent, men kan det være noen tette ganger i forgasseren?

 

Ellers kan falsk luft gjøre at motor ikke klarer å suge til seg bensin. Har du skjekket om det blir vakuum foran forgasseren når motor går rundt? Skjekket pakninger og slikt etter forgasser?

Link to post
Share on other sites

Takk for svar! :) Har også et annet spørsmål: Det var vann i olja når jeg kjøpte den, så tappet ut det som var på både motor å gir å fylte på ny, men når jeg skulle prøve å starte den så var olja hvit, altså vann i olja igjen. Kan det være at jeg ikke hadde fått ut alt vannet? den står på land å har ikke noe kjøling, så jeg tror det kanskje er at det var igjen litt fra før?

Link to post
Share on other sites

Det er nok mulig at det ligger igjen fra før, man må skifte olje noen ganger etterpå for å få riktig farve på olja igjen. Men jeg ville finni ut hvorfor det er kommet vann i olja..... Det kan jo være toppakning, sprekt topp, tæret eksos eller at båten har vært full av vann.

Link to post
Share on other sites

Det som er, er at båten gikk fint før den ble satt på land! Og dem som hadde den hadde ikke byttet olje, så dem anbefalte det osv.. Jeg kjenner dem godt å var mye utpå fjorden med dem, så litt rart ettersom den gikk fint før den ble satt bort nå i vinter.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...