Jump to content

Under 16 på vannscooter


harald25

Recommended Posts

Hva skjer hvis en 14-15 åring blir tatt på vannscooter? Er det likt som og kjøre for sprek jolle, eller er det andre straffer som utsettelse av førerkort/båtførerprøven? Kan politiet konfiskere scooteren?

 

Ikke begynn med alt det forsikringstrøbbelet man ville fått hvis man skadet seg selv eller noen andre. Det er jeg klar over.

Link to post
Share on other sites

Kan ikke svare deg fullt ut, men vet at du får ei bot som sikkert foreldrene dine vil måtte betale. Vær så snill å ikke strekk den strikken. Scooteren vinner sakte men sikkert terreng i forrhold til hva jeg mener er forgubbing, men for hver negative sak blir den utviklinga satt litt tilbake. Ett minste lille overtramp blir hausa opp og veien til å bli godtatt i skjærgården blir lengre. Hold ut til du blir lovlig vær så snill!

Link to post
Share on other sites

Hvis jeg kjører, så kjører jeg fullt lovlig "vannscootervis". Altså jeg følger hver eneste regel for kjøring av vannscooter. Jeg passer til og med på og ikke kjøre fram og tilbake der hvor folk ligger med båtene sine for og unngå klager. Men det at jeg er for ung er en annen sak. Om jeg blir tatt i en Rib med 90 hester eller en vannscooter med 90 hester, er vel det samme så lenge jeg kjører på et lovlig område med scootern. Jeg har like lite lyst til at vannscooter skal forbys igjen som deg, så jeg passer godt på hvor jeg kjører og å ikke "plage" andre.

Link to post
Share on other sites

Det er vel det vanlige med bøter inntil 5000 kr og et års mistet fører-rett fra fylte 16. Siden reglene sier 10 knop og 10hk og man da kommer med 200+ hk og 60+ knop så går man for strengeste straff. Nei det er lite sannsynlig scooteren vil bli konfiskert ved første gangs forseelse. Om man derimot fortsetter å kjøre etter man er tatt så er det absolutt sannsynlig

Link to post
Share on other sites

Forskrift om krav til minstealder og båtførerbevis mv. for fører av fritidsbåt
 

§ 2
  d)Fritidsbåt: Enhver flytende innretning som er beregnet på og i stand til å bevege seg på vann, som har lengde mindre enn 15 meter og som brukes av førere utenfor næringsvirksomhet.


Dermed er også vannscooter omfattet av lovverket om alder og båtførerbevis.

Lykke er en kombinasjon av god helse og dårlig hukommelse! :smiley:

Link to post
Share on other sites

Barn under 16 år
- kan kjøre små, saktegående båter
- med maks hastighet 10 knop (18,5 km/t)
- med maksimal lengde på 8 meter
- med motor som ikke har mer enn 10 hk.

 

Dersom men blir stanset av politiet kan reaksjonen variere, avhengig av hvor grov overtredelsen er. De kan nekte den som blir stoppet å kjøre videre, kontakte foreldre etc. Siden 15 år er under kriminelle lavalder kan ikke politiet gi bot til den som blir stoppet.

 

Her kan du lese mer og også se et kart over hvor få steder man kan "kose seg" på vannscooteren langs kysten

Redigert av Sjekk låring (see edit history)

Trebåtentusiast

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...