Jump to content

Store reker vs små reker, aldersforskjell?


Eureka

Recommended Posts

Eminente forum, er reker som er små, ala frosne reker hos Kiwi yngre i alder enn store reker , type eksklusive 40/60 reker?

 

Jeg har ei kasse i frysen med 40/60 reker. Det er jo mye kjøtt i de, men jeg må innrømme at jeg synes de blir litt for massive og ørlite "seige", uten at det er noe galt med de, sånn kvalitetsmessig.

 

-så, er 40/60 reker voksne reker?-hvor gamle er de egentlig?

Link to post
Share on other sites

fullstendig feil.dersom man studerer fremste ledd på fremste svømmefotpar,så kan man se at noen ledd er todelte og noen går opp i en spiss.

det fremste leddet som er todelt er hunnreke,de andre er hannreker.

de lever de første tre årene som hannreker og går over i en fase til hunnreker.hunnreker er større enn hannreker.rognen oppbevares fremme i hodet,

men blr ført til under kroppen hvor de festes med limtråder,og henger der mellom svømmeføttene frem til gyting.reker som oppholder seg

i kalde strøk blir eldre og større enn andre.f.eks ved østgrønland hvor man finner en del vi kaller 50-70 reker.

når det gjelder smak kan dette variere alt etter hvor man fanger dem.på mudderbunn kan man oppleve og få reker som har denne karakteristiske

,,bunnsmaken,,.fineste reke angående smak og farge finner man ved Jan Mayen.den smaker bare helt fantastisk,og har en mye sterkere rødfarge

enn anne reke jeg har fanget.(har fisket reker ved svalbard,øst-og vestgrønland, jan mayen samt newfondland i tredve år).rogna som henger under buker på reka er blå før den blir kokt.

Redigert av pernod (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Reker begynner sitt liv som hann, og når den er 2–4 år skifter den kjønn til hunn. Den parer seg om høsten, og hunnreka bærer rogna under bakkroppen gjennom vinteren. På våren oppsøker rekene grunnere vann der larvene klekkes. Man regner med at en reke kan bli 6 år gammel.  

Str. 90-120 – Små reker

Str. 70-90 – Mellomstore reker
Str 60-80 – Store reker
Str 50-70 – Ekstra store reker

Tining
For at rekene skal smake best lønner det seg å tine de på best mulig måte.
Rekene bør tines langsomt i kjøleskap – gjerne over natten. Små mengder kan tines på benken dersom de skal spises umiddelbart.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...