Eureka Startet 16.Oktober.2015 Del på Facebook Startet 16.Oktober.2015 Eminente forum, er reker som er små, ala frosne reker hos Kiwi yngre i alder enn store reker , type eksklusive 40/60 reker? Jeg har ei kasse i frysen med 40/60 reker. Det er jo mye kjøtt i de, men jeg må innrømme at jeg synes de blir litt for massive og ørlite "seige", uten at det er noe galt med de, sånn kvalitetsmessig. -så, er 40/60 reker voksne reker?-hvor gamle er de egentlig? Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Herman Svart 16.Oktober.2015 Del på Facebook Svart 16.Oktober.2015 På samme måten som det finnes forskjellige fiskesorter finnes det forskjellige "reker". I tillegg til aldersforskjell spiller nok det en rolle også Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Eureka Svart 16.Oktober.2015 Emnestarter Del på Facebook Svart 16.Oktober.2015 Så størrelse, konsistens og smak kan komme av ulike sorter reker? Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Gudrun Svart 17.Oktober.2015 Del på Facebook Svart 17.Oktober.2015 (redigert) Video fra M/s Trygg under reketråling ytterst i Oslofjorden. Går litt tid før det filmes ombord. Fiskeren sier noen få ord mens han rensker. https://www.youtube.com/watch?v=QRXo12OyWl0 Redigert 17.Oktober.2015 av Gudrun (see edit history) Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Erik Svart 23.Oktober.2015 Del på Facebook Svart 23.Oktober.2015 Frosne reker er vel alltid seige ? Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Sigurd Svart 23.Oktober.2015 Del på Facebook Svart 23.Oktober.2015 Små reker: Hannkjønn. Store reker: Hunnkjønn Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigmac Svart 23.Oktober.2015 Del på Facebook Svart 23.Oktober.2015 40/60 reker er perfekte til å marinere ett døgn i salt, pepper, olje, chiillii, hvitløk og ingefær. Stekes deretter i panna til gyllenbrune. Kok opp pasta og hiv i et glass med Basillico pg kanskje noen tomater. Voila, Bagatell og Hellstrøm har tapt. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
pernod Svart 23.Oktober.2015 Del på Facebook Svart 23.Oktober.2015 (redigert) fullstendig feil.dersom man studerer fremste ledd på fremste svømmefotpar,så kan man se at noen ledd er todelte og noen går opp i en spiss. det fremste leddet som er todelt er hunnreke,de andre er hannreker. de lever de første tre årene som hannreker og går over i en fase til hunnreker.hunnreker er større enn hannreker.rognen oppbevares fremme i hodet, men blr ført til under kroppen hvor de festes med limtråder,og henger der mellom svømmeføttene frem til gyting.reker som oppholder seg i kalde strøk blir eldre og større enn andre.f.eks ved østgrønland hvor man finner en del vi kaller 50-70 reker. når det gjelder smak kan dette variere alt etter hvor man fanger dem.på mudderbunn kan man oppleve og få reker som har denne karakteristiske ,,bunnsmaken,,.fineste reke angående smak og farge finner man ved Jan Mayen.den smaker bare helt fantastisk,og har en mye sterkere rødfarge enn anne reke jeg har fanget.(har fisket reker ved svalbard,øst-og vestgrønland, jan mayen samt newfondland i tredve år).rogna som henger under buker på reka er blå før den blir kokt. Redigert 23.Oktober.2015 av pernod (see edit history) Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Roger jo Svart 23.Oktober.2015 Del på Facebook Svart 23.Oktober.2015 Reker begynner sitt liv som hann, og når den er 2–4 år skifter den kjønn til hunn. Den parer seg om høsten, og hunnreka bærer rogna under bakkroppen gjennom vinteren. På våren oppsøker rekene grunnere vann der larvene klekkes. Man regner med at en reke kan bli 6 år gammel. Str. 90-120 – Små reker Str. 70-90 – Mellomstore rekerStr 60-80 – Store rekerStr 50-70 – Ekstra store reker TiningFor at rekene skal smake best lønner det seg å tine de på best mulig måte.Rekene bør tines langsomt i kjøleskap – gjerne over natten. Små mengder kan tines på benken dersom de skal spises umiddelbart. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.