Jump to content

Wastegate åpningstrykk


kenneth1977

Recommended Posts

Hei,

 

Er det noen her inne som har peiling på turbo, wastegate og turbo trykk?   Viss du har en motor som ifølge instruksjonsbok skal ha maksimum turbo trykk på 1.2 bar, ved hvilket trykk  skal da wastegate aktuator begynne å bevege seg, og hvilket trykk bør være ved full åpning på waste gate?     Sjekket wastegate i dag på en 1.7 dti mercruiser med håndpumpe, den begynner å åpne på 1.2bar , full åpning på 2.5 bar.   Etter mitt hode vil dette tilsi at turbotrykket vil overskride det maksimale trykket iht til manual  på 1.2 bar under full belastning??  

Link to post
Share on other sites

Hei,

Sålenge den begynner å blø ut eksos før Turbo, på gitt trykk (1,2bar) så vil turbo mest trolig ikke klare å lade mer enn 1,2bar.

 

Det enkleste du kan gjøre er å koble til en turbotrykksmåler på innsug (eventuelt imellom slange turbo-wastegate, men innsug blir mer korrekt, for da får du også målt trykkfall over rør/intercooler) og sjekke faktisk trykk under drift, men sålenge du har original Wastegate-aktuator, med originalt forspenn på stag, så burde dette ikke være noen grunn til bekymring.

 

Motor tåler nok trolig også mer trykk enn 1,2bar, men skal dette økes, må også dieselmengde økes for å kompensere for økt trykk for å få optimal forbrenning/effekt.

 

 

Boris

Link to post
Share on other sites

Har sjekket det samme på min motor. Bevegelsen på staget ved 1,2 bar er minimal og måtte opp i 1,5 - 2,0 før bevegelsen var betydelig. Det du ser virker helt normalt.

Har trykkmåler permanent montert hos meg og opplever ikke overtrykk inn til motor p.g.a. dette. Trykket måles i enden av røret tvers over ventildeksel. 

 

På denne motoren er det fra fabrikk hentet ut max. effekt, så fraråder å øke trykket på turbo. Nettopp overtrykk p.g.a. wastegate som ikke åpner er en kjent årsak til havari på denne.

Lykke er en kombinasjon av god helse og dårlig hukommelse! :smiley:

Link to post
Share on other sites

  • 3 uker senere...

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...