geirmund Startet 10.September.2016 Del på Facebook Startet 10.September.2016 hei.denne sjarmøren beit på makrelldorga i gårkveld. ligg i fryseren no, men beste måten å lage eit godt måltid av denne? håper berre eg får til dette forb... fotosakene Kommentar fra moderator: lagt til blankfisken i tittelen Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
HerrPedersen Svart 10.September.2016 Del på Facebook Svart 10.September.2016 Det er vel på grillen, i folie, med dill og sitron i buken ? Nydelig fisk Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Worry II Svart 10.September.2016 Del på Facebook Svart 10.September.2016 (redigert) Hva er det der ? (var på do i den timen) Redigert 10.September.2016 av Worry II (see edit history) Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Sleipner93 Svart 10.September.2016 Del på Facebook Svart 10.September.2016 Sjøørret? Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Jonas Svart 10.September.2016 Del på Facebook Svart 10.September.2016 (redigert) Da tipper jeg Villaks ! Dvs ikke oppdrettslaks. Redigert 10.September.2016 av Jonas (see edit history) Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Søringen Svart 10.September.2016 Del på Facebook Svart 10.September.2016 Trolig villaks, ut fra Google søk om hvordan se forskjell: https://phalloides.wordpress.com/2007/10/23/laks-eller-%c3%b8rret/ Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Søringen Svart 10.September.2016 Del på Facebook Svart 10.September.2016 Blir best i stekeovn i folie, med litt salt, smør og sitron i buken Nykokte poteter og rømme til. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
geirmund Svart 10.September.2016 Emnestarter Del på Facebook Svart 10.September.2016 Det er vel på grillen, i folie, med dill og sitron i buken ? Nydelig fisk Har ikkje tilgang på grill fortida, men går det an i steikeovn? og skal den saltast og krydrast? og kor lang steiketid på kva temp? Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Søringen Svart 10.September.2016 Del på Facebook Svart 10.September.2016 Kommer litt an på vekta på fisken. Ville prøvd på 190 grader i ca 30 minutter. Pakk folie slik at du kan komme greit til fisken og se om kjøttet har løsnet fra beina ved antatt ferdig steketid. Er bedre med litt for mye stekt enn sushi... Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Worry II Svart 10.September.2016 Del på Facebook Svart 10.September.2016 Trodde jeg tråkka i salaten nå jeg spurte hva det var. Men godt det ikke bare var meg Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
geirmund Svart 10.September.2016 Emnestarter Del på Facebook Svart 10.September.2016 Vekta er vel 4-5 kg. Er nok ein villlaks, ja. Den var fast og fin i kjøtet, og heilt lusefri. Må prøve å lage noko godt ut av denne, slik at fruen innser at det er fornuftig at eg bruker tid og penger på båten Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Søringen Svart 10.September.2016 Del på Facebook Svart 10.September.2016 Fileter den og del den opp, så har du til flere middager, hvis du ikke har alt for mange sultne munner i familien Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
geirmund Svart 10.September.2016 Emnestarter Del på Facebook Svart 10.September.2016 Tenkte helst å servere den som eit måltid. Får heller invitere ein gjest eller to. Vitsen er å imponere mest mulig, for å opparbeide goodwilllen Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Søringen Svart 10.September.2016 Del på Facebook Svart 10.September.2016 Gå opp til 200 grader og litt lengre steketid da, er jo litt masse å varme opp det der. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Trooper Svart 10.September.2016 Del på Facebook Svart 10.September.2016 Gjør som søringen sier få den i folie i steikeovnen ,med mye godt tilbehør ,har sjøl akkurat vært å henta sushi ,så nå sitter mor å æ og venter på å sette tennene i herligheten ,hilsen din fetter i sør !! Sitér dette innlegget https://www.flickr.com/photos/photobymarianne/ Link to post Share on other sites More sharing options...
geirmund Svart 10.September.2016 Emnestarter Del på Facebook Svart 10.September.2016 Hei, får prøve det. Eldste fetter?? Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Landcrab Svart 10.September.2016 Del på Facebook Svart 10.September.2016 For et prakteksemplar av en villaks! Helt innafor med snikskryt her :-) Hvor ble denne tatt? Spør du meg gjøres laks best uten for mye mikkmakk. Hel-stekt i ovn med litt smør og laubærblad, gode poteter, agurksalat og rømme. Mmmmmm. Aner ikke steketid på denne, men spis den snart og la den tine i kjøleskap fra dagen i forveien. Du ser lett når kjøttet er ferdig og slipper beina. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Trooper Svart 10.September.2016 Del på Facebook Svart 10.September.2016 fetteren heter Helge ,lever som pensjonist ,og trivest veldig godt med det Sitér dette innlegget https://www.flickr.com/photos/photobymarianne/ Link to post Share on other sites More sharing options...
Jon-Kåre Svart 10.September.2016 Del på Facebook Svart 10.September.2016 (redigert) Skjær opp paprika, gulrøtter, squash, purreløkk og hva du ellers måtte like. Skjær grønnsakene i lange striper 2-4 mm, legg de blandet i langpannen, skjær file av laksen del i serveringsstykker og legg denne oppå. Klem sitronsaft over og krydder med salt og pepper. Dekk med alufolie. Skjær poteter i båter salt god og plasser inn i ovnen på 220 grader. Sett inn lakseformen under og la det stå 30-40 minutt til poteten begynner å bli gylndene. Lakseformen kan nok tas ut etter 25-30 minutt. Server med hollandaise saus. Selv serverer jeg og peppersaus til dette Redigert 10.September.2016 av Jon-Kåre (see edit history) Sitér dette innlegget Det er lettere med våtslipepapir en rubbing. Det er lettere med et til 2 strøk lakk en polering. Trebåt er ikke mere arbeid Tidligere Båter: 21 fots tresjark m/sabb 22 (Tequila Sunrise) • 23 fots tresjark m/sabb 16 (Neptun) • 17 fots speilbåt i tre med vindskjerm og 25hk yamaha (Gjeld-frid I) Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorAndy Svart 10.September.2016 Del på Facebook Svart 10.September.2016 Giv den endelig ikke for meget varme. Fisk skal kun have 57 grader. Behersket varme i ovn. Og ikke for lang tid. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
jonn Svart 10.September.2016 Del på Facebook Svart 10.September.2016 Hei, her er en oppskrift fra min barndom, (Nordmøre) Skjær fiken opp i 2 cm bredd på fisken, renses, få ut blodranna... Kok opp vann med 1,5-2 laurbærblad, godt med salt og pepper. Legg fisken i vannet, ett lite oppkok, lokk på, slå av varmen. La dette stå kaldt til neste dag,. Lage agurksalat å rømme med litt salt å peper til på begge. Servering: Fisken varmes litt til ca 60 gr, så servere dette med nykokte poteter til. Dette er en bankers.. Jon M. Neergård Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Jakob T Svart 10.September.2016 Del på Facebook Svart 10.September.2016 Saltbakt laks er snadder. Pakk den inn i grovsalt,fukt saltet som skal over laksen. Steik på sterk varme til å begynne med skru ned temperaturen. Steik til ca 56 til 60 grader.Fjern saltlokket på toppen så er det bare forsyne seg.Sandefjordsmør og agurksalat som tilbehør Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Midtpinne Svart 10.September.2016 Del på Facebook Svart 10.September.2016 Her går dagsfersk fisk rett i folie. Grunnen til at vi behandler fersk slik er at det er nesten umulig å ødelegge det. Stekt i folie blir fisken saftig og god. Alle i huset elsker fisk tilberedt slik. Dersom du googler "fisk stekt i folie" finner du en drøss med oppskrifter, velg den som passer deg best. Man kan bruke stekeovn, grill eller bål. Her kommer min: Fyll buken med det du eller de du skal imponere liker best av forksjellig løk, persille og kanskje andre friske urter. Gressløk er en sikker vinner, hvitløk er kjempegodt, vårløk nam nam nam. Litt salt i buken vil salte fisken, ikke overdriv, salt på skinnet vil ikke salte fisken. Ha også i litt pepper. Gulrot og potetbiter. Husk at hele gulrøtter og poteter egentlig krever litt lengre steking enn fisken så kutt dem i små biter. NB: Ikke sitron før steking. Sitron på fisk er kjempegodt, men det starter en stekeprosess. Ha det på helt til slutt ved servering. Serverer du meg fisk som er kokt eller stekt med tomat sender jeg deg et passe olmt blikk for så å si at det er ingenting galt. Så spiser jeg aldri fisk hos deg igjen. Andre derimot elsker akkurat det. Jeg derimot vil ha tomaten rå ved siden av, det er kjempegodt. Saken er det, dette er den enkle måten å tilberede fisk med et bra resultat. Bare fyll på med det du liker best. Potegull, seigmenn, øl - hva som helst, det vil funke. (Hvitvin vil nok bli kjempebra, det kommer jeg til å prøve nå når jeg har kommet på det.) Fire kilo er en del, den trenger sikkert 30-45 minutter på ca. 180 grader. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
geirmund Svart 10.September.2016 Emnestarter Del på Facebook Svart 10.September.2016 fetteren heter Helge ,lever som pensjonist ,og trivest veldig godt med det Hei Helge. .Sikkert 25 år sidan no at eg var nede til deg og henta mazdaen til Anne Lise. Hadde oss ein fin kveld med litt norsk bitter, som dei diverre ikkje sel lenger.Sidan du er pensjonist og har god tid, kan du ta deg ein tur til Vestlandet, så tilbereder vi laksen og nyter livet Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Avmønstret# Svart 10.September.2016 Del på Facebook Svart 10.September.2016 Må ikkje filitere fersk og fin fisk. Mister mye god smak om du ikkje tilbereder den heil. Skinnet går av enkelt og du kan plukke av store og beinfrie kjøttstykker når han er ferdig. Heilstekt i omnen er ein vinnar. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.