Jump to content

Ny seilbåt for familie. Scanmar 345, Bavaria 37 Cruiser el.lign.


JanBanan

Recommended Posts

Hei

 

Vi er en familie på 5 som ser etter ny seilbåt som er stor nok for oss. Per i dag har vi en Maxi Fenix som blir aalt for liten til noe annet enn dagsturer når vi er alle ombord.

Pris 6-700 000 som maks.

Behov: 

3 Kabiner, vil ikke re opp i salong.

Ikke altfor ubåt og kjeller med trange adkomster da trives ikke fruen.

Turbåt med fokus på turegenskaper, der bo komfort, praktisk teller like mye som å være en skarp seiler.

Trygg å seile alene.

 

Har kikket litt på forskjellige alternativer:

Scanmar 345 - 3 kabiner men litt mørk og ubåt, primessig ok da med nok til overs til å fikse/bytte diverse

Bavaria 37 Cruiser - 3 kabiner lys og fin, i toppen av budsjettet lite igjen til evt nye seil osv

Bavara 36/38 - samme som 37 Cruiser

Alder osv er jeg ikke så nøye på da det er de tekniske installasjonene og tilstanden på de som teller for meg. Selve skroget og treverket kan være like fint selv om det er gammelt.

 

Er det noen som har gode alterntiver og evt erfaringer som de kunne tenke seg å dele?

På forhånd takk.

Link to post
Share on other sites

Hei JanBanan. Kjekt å vere på båtjakt:-) Var i samme situasjon for eit år sidan. Det var då som no få båtar til salgs, men det vart betre ut over vårparten. I prisklassa di, blir det heilt sikkert mykje å velge i etterkvart. Utropspris kan også vere ganske langt frå det som er den endelege salsprisen. For 600.000 kr vil du i alle fall kunne få deg ein svært bra Bavaria 36, truleg ha litt til overs også. Vi enda opp med å kjøpe ein Bavaria 36, med ein del oppgraderingsbehov. Fekk denne til OK pris, og er så langt fornøgde med handelen. Har kjøpt nye seil som skal på til våren, dei gamle var oppbrukte...

 

Denne båten var eit OK kompromiss for oss. Helst ville eg hatt ein nyare Hallberg eller tilsvarande, men då hadde prisen blitt "litt" høgare. Dei tekniske løysingane på Bavariaen ser bra ut. Finish på interiøret ligg ikkje på Hallberg-nivå, men greitt nok.

Link to post
Share on other sites

Takk for svar, å være på båtjakt er kjekt og litt irriterende på samme tid.

For å være helt ærlig tror jeg fruen hadde valgt en Bavaria lenge før en Hallberg selv ved samme pris.

Luft/Lys å romfølelse er viktig for henne, å skal en båt bli brukt må familien trives ombord.

Link to post
Share on other sites

En Bavaria 38 AC burde være innenfor budsjett, i hvert fall hvis du tør å forhandle pris. B 38 AC er relativt gode seilere, spesielt hvis du får tak i en med blykjøl (mer tyngde lenger ned). Det er også mange av disse som har godt med utstyr og stor motor.

 

Jeg er ingen stor fan av Bavaria 37, fordi den har toalettet foran salongen. Når det regner må man enten gå gjennom salongen med våte klær, eller så må man ta av seg alt regntøy før man går gjennom salongen. Det fremre toalettet tar også plass fra lugaren foran.

Redigert av Popeye70 (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Hei

Du har en spennede tid foran deg- Litt dødt på markedet nå men du har mye å velge I med ditt budsjett. 

Jeannau Sun Fast 37 er et velseilende godt alternativ I din prisklasse. Mange av disse som er på markedet I Norge er ex Sunsail chaterbåter uten at dette foruten noe mere slitasje på innredning bør være noe hinder for kjøp. Ellers er Bavaria 36-37-38 alle gode familiebåter. Scanmaren er vel litt trang?          

Link to post
Share on other sites

Toalett forran har jeg i Fenixen, fungerer ok det. Men er det noen som vet hvordan en bavaria 38 vs 37 føles?

 

38 og 36 Standard (husker ikke modell navn, tror de bare het "38 og 36", men er kommet i nyere utgaver som "avantgarde"); bruker å være flere av de på markedet utover våren, er vel oftest utstyrt med mørkt treverk. Men er kjent for å seile greit - helst med blykjøl sies det. Får nok en fin utgave, med 30/40hk motor for rundt 600K - 650K. Men de er mørke i treverket. 37 Cruiser, er en noe nyere modell, ofte (alltid?) med lyst interiør og skrogvinduer. Alle modellene oppleves som volumiøse og gode familiebåter. Personlig foretrekker jeg 37fotern, men smaken er som baken. Ta en kikk på begge er min anbefaling.

 

38 kom også som cruiser, har toalett "bak", 3 lugarer og er litt "funkis" inspirert, en virkelig flott båt synes jeg. Tror nok du må opp i 800+K for en slik en, ikke så mange av de. Kanskje en Bavaria 35 Cruiser er noe å vurdere, får nok en for rundt 700K, 3 lugarer, toalett "bak", seiler greit, fin bysse og litt lavere ferie vekt (om lag 6tonn).

 

Har også vært flere Bavaria 39 cruiser til salgs, de eldste går nok for rundt 650K nå til våren tenker jeg. God familiebåt. Masse plass, men veier snaue 10tonn. Noen ganger kan høy vekt være en ulempe, men kommer an på hvordan du vurderer opplagsmuligheter. (Jeg anbefaler å ligge på sjøen hele året hvis du kan). Selv liker jeg 39fotern godt, ingen regatta konge, men kjekk familiekjerre til all slags vær.

 

Nei...nå sporer jeg av igjen...men litt subjektiv bavaria observasjon fra min side.

Link to post
Share on other sites

Bavaria begynte med lysere treverk høsten 2005. Har forøvrig vært eier av en 2009 modell Bavaria 35 med 3 kabiner. Godt utnyttet og praktisk båt. Om du ikke har utfordringer ang. opplag/båtplass ville jeg strukket meg etter 37 eller 38. Lengre båt gir mer fart og roligere seilas men er også mer utfordrende når du skal inn i trange gjestehavner. De siste årene har jeg lagt merke til at markedet løsner seint og at du ikke trenger å bli stresset selv om du ikke finner noe i mai(selv om man vil ha båt med en gang.) Det var mange gode kjøp i juni og da har de mest ivrige handlet ferdig og det er lettere å forhandle pris. Hanse har forøvrig også flere modeller med 3 cabiner fom. 34 fot og oppover. som burde være innenfor rekkevidde. Om du er ute etter bokomfort så er vel så ny og så stor som mulig faciten. Spesielt cockpitene har blitt større og mer komfortable jo nyere båten er. Det samme har cockpitkalesjene blitt. Har nå min 3. Bavaria og plassen i cockpit på min 33 2015 modell er betydelig større enn min 35 2009 modell. 

Link to post
Share on other sites

Var i samme situasjon og med noenlunde samme budsjett i fjor. Og vurderte derfor mange av de samme båtene.

 

Litt overraskende fant vi vår drømmebåt i Jeanneau Sun Odyssey 36i. Lys innredning, store skrogvinduer, kjempekoselig rund sofaløsning, supersmart skyvbar kartbordløsning, diger kjøleboks og ikke minst en drøm av en stor, bred cockpit (og det er tross alt der vi er mest). Anbefaler å se på denne.

Redigert av Indy (see edit history)
Link to post
Share on other sites

  • 1 måned senere...

Kan vel oppdatere med at båt er kjøpt, vi strakk oss litt og havnet på en Bavaria cruiser 42, 2007 modell.

Henteturen blir hele 30min lang.

Kikket på mange forskjellige båter, og etter noen visninger der "strøkne" båter ikke viste seg å være så strøkne så fant vi endelig en der alt klaffet.

Link to post
Share on other sites

Gratulerer med båt CSSGT. Den 36 var jeg og å så på. Fin båt.

 

 

Vi fant ut at vi heller ville ha litt større, så ble ett stort sprang for oss opp til 42, men satser på at det går bra. Får ta det med ro i starten å få inn trygg hvnemanøver å tillegging. Har ikke hatt større en 28 fot tidligere.

Faktisk fruen som mest ville ha større å bare klemme til med en gang. Jeg er mer av typen så liker å ta ting litt gradvis.

Redigert av JanBanan (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Takk for det blueline :)

Vi tittet på de nyere Cruiser 32' med 2 lugarer (er ikke avhengig av 3 lugarer siden vi bare er 2 barn og to voksne), og hadde nok klart oss fint med den også.

Men etter å ha sett på denne 36en, og at den hadde det meste av utstyr gikk vi opp. Deilig at man har en ekstra lugar til gjester, selv om man ofrer litt av badet med den 3. lugaren.

 

Med 42' så har dere kanskje ingen slike kompromisser JanBanan?

Link to post
Share on other sites

Har man stor nok bryggeplass så er det ikke noe å lure på. Jeg hadde tidligere en 35 cr med tre lugarer og det var en båt jeg solgte med tungt hjerte, men mitt problem var at den var for stor for havnen jeg ligger i. Litt mer å håndtere i havn med større båt, men planlegger man godt og evt. koster på seg hekkvinsj med fjernkontroll/baugtruster så er det stort sett ingen sak. Utrolig mye mer komfortabelt å være på tur med større båt. Roligere i sjøen, raskere både for seil og motor samt plass for alle.

Link to post
Share on other sites

Gratulerer til trådstarter. Bav 42cr er en av de beste bav'ene i sin generasjon.

 

Funderer litt på denne kommentaren:

God kvalitet på disse båtene og det tekniske opplegget er i særklasse godt lagt opp.

Lurer på om blueline helt vet hva særklasse betyr... På bavaria kan vi vel heller si at det tekniske opplegget er helt greit, spesielt tatt i betraktning at de befinner seg i et lavt prissjikt. Særklasse er et ord som passer i mange andre sammenhenger ;)

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...