Jump to content

NB 840/1000 fly, noen som kjenner disse båtene?


Egh76

Recommended Posts

aldri hørt om nb1000 fly før
nb840 er jo en eldre modell da,men stødig å god er dem. Viss du vurdere slik båt vil jeg anbefale en uten flybridge pga det ligger såpass mye vind i dem. Ser du holder til på sortland å d blir vel kanskje den ene dagen i året du får brukt flybridgen hehe

Link to post
Share on other sites

Mener denne var testet i Båtmagasinet for mange år siden. Om jeg ikke tar feil, fikk den negativ kritikk for sjøegenskapene, uten at jeg husker hva som var negativt. Jeg fant imidlertid ikke testen inne på BM sine sider, eller ved å Google. Båten er så vidt jeg vet identisk med NB 840, bortsett fra forlenget skrog. Den ble aldri markedsført noe særlig, og forsvant også ganske raskt.

Link to post
Share on other sites

Har snakket med eier av denne båten. Båten er en 95/96 mod og går visstnok under benevnelsen 1000. Forsto det sånn at den kun var produsert i få eksemplarer.

Denne båten skal ikke selges så jeg er derfor ute etter å se om det finnes identiske som kan kjøpes :-)

Link to post
Share on other sites

Hvorfor skal du ha akkurat en sånn båt? Det finnes mage på markedet som er mere estetiske og kansje mer moderne inredningsmessig.

på 840 Fly ser proposjonene feil ut!

Båtgal og Hondafan: Askeladden,Honda Civic Sport, Honda TRX400,Honda CBR 600RR, Honda Kantklipper, Subaru xv

Link to post
Share on other sites

Tar jeg ikke helt feil var noen av kritikken fra båtmagsinets test at den aktuelle båten de testet var utstyrt med en svært stor motor samtidig som det var montert ekstra kjøl for å gi båten mindre avdrift til yrkes/hobbyfiskebruk. Akkurat det var ikke helt vellykket. Nb 840 er i utgangspunktet planende og skroget der er vel ansett som en ok konstruksjon. Må ta forbehold om at jeg husker feil da det er noen år siden jeg så testen. Nb 840 er jo en bred båt i forhold til lengden så bortsett fra det med for stor motor burde jo båten kunne fungere bra. Er ikke helt enig i det med gammeldags innredning - sammenliknet f.eks med Viknes 880 eller NB 870 synes jeg løsningen i 840 er vel så grei med buesofa og dør til stikkabin. 

 

Tror ikke det ble laget mange NB 1000. Har sett en NB 940 på finn men det var en vanlig 840 beregnet for eksport til Sverige og dermed benevnt i forhold til skikken der hvor plattform og nebb ble regnet med.

Redigert av Sebaldus (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...