Jump to content

Volvo Penta komplett liste innenbordsmotorer diesel og bensin


HansH

Recommended Posts

Hei alle Volvo Penta interesserte.


 


Jeg oppretter herved en tråd for å rette oppmerksomheten mot en liste som jeg har lagt i "Dokumentarkivet" under området "Motorteknisk" .


 


Her er link til dokumentarkivet:


https://baatplassen.no/i/topic/131879-volvo-penta-komplett-liste-innenbordsmotorer-diesel-og-bensin/ 


 


Har klippet og limt sammen en liste fra to ulike web-adresser som jeg tror er relativt komplett for Volvo Penta sine diesel- og bensinmotorer for innenbords bruk. Mulig at vedlegget også kommer opp nå i denne tråden. Jeg sliter litt med teknikken her.


 



 


Listen dekker tidsrommet fra ca 1949 til dd.


 


Legger listen som zippet både i pdf- og Excel-format. Håpet er at Excel-listen kan kompletteres etterhvert slik at data her blir enda bedre. Antar det er mange der ute som kan fylle inn manglende data. Ved å også legge ut tråden her i forumet er håpet å få litt flere treff enn ved bare å legge den i dokumentarkivet som jeg tror har langt færre besøk.


 


Listen viser typebetegnelse på installasjon, hk (her mangler data for bensinutgavene samt for noen av dieselmotorene), antall sylindre og produksjonsår fra og til.


 


Hvis noen oppdager feil i betegnelser så kan vi også korrigere det. Jeg stusser selv over at det tilsynelatende er så mange varianter med omtrent samme navn av type AD, AQAD, D, TD, MD, TMD osv men det er antakelig/forhåpentlig riktig slik det er fremstilt.


 


Excel-listen inneholder en gruppering (gr1, gr2, gr3) som jeg har lagt inn selv for å sortere motorer som jeg antar er i familie, dvs type 30, 31, 32, 40, 41, 42 osv, samt D-serie i varianter 1-16 osv. Mest for å håndtere sortering med Excel.


 


Listen er laget ved å kombinere to lister som jeg fant på nettet.


 


Ettersom Volovo Penta er så utbredt i norske fritidsbåter, så kan det jo være greit at Båtplassen har enn mest mulig komplett liste over ulike varianter av disse. Dette kan jo da være et greit startpunkt for en slik oversikt. Hvis jeg får litt innspill og kommentarer her via forumet, så er målet at en endelig og korrigert liste oppdateres på Dokumentarkivet.


 


Kom gjerne med innspill til ting som mangler, bør rettes eller oppdateres så skal jeg ta det inn i en form for "Master" i dokumentarkivet etterhvert.


 


Og hvis en like komplett liste eventuelt allerede finnes et annet sted, så har ikke jeg funnet den :smiley:


Link to post
Share on other sites

Er det helt sikkert lista er komplett? Fant ikke 2 sylindrede skrotet på 10 HK (trolig fra 60-70-tallet) som var i mini-snekka som jeg hadde for 15 år siden. Kanskje den var så dårlig at Volvo Penta ikke vil stå ved den, hadde en liten eldgammel manual til det men tror den er blitt borte :giggle:

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...