Jump to content

prishopp på båtforsikringen.


Eureka

Recommended Posts

Jeg har har hatt seilbåten, comfort 30, forsikret i Gjensidige siden 2011. Den er forsikret for 190tusen.

Første året kostet den 3100 kr. Siden har den steget år for år, men ikke veldig mye. I fjor betalte jeg 3916.

I ettermiddag fikk jeg årets regning...

4908 kr!!

 

Er det flere som har fått stor økning i år?

 

Jeg har ikke hatt skade på noen av mine forsikringer siste år, ei heller endret noe i form av å flytte noe bort fra selskapet.

 

For en måned siden ringte gjensidige meg og ville gi et tilbud på alle mine objekter. Hus, bil, båt, innbo og reise/ulykke. Lang prat og jeg fikk en mail med et tilbud som var dårligere enn mine andre avtaler. -så jeg gadd ikke følge opp e-posten. Umiddelbar tanke er at nå vil de enten flå meg, skippe meg ut eller få over alle objekter og så gi samlerabatt...

Redigert av Eureka (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Jeg ville innhentet en pris fra andre selskaper og byttet hvis prisen fra Gjensidige er for høy. Hva med å sjekke der du har dine andre forsikringer? Der er veldig enkelt å bytte forsikringsselskap.

 

Jeg er inne i den samme prosessen selv, men ikke med Gjensidige.

Redigert av NilsPils (see edit history)

Hilsen Nils Rømcke som har tresnekka Tora og motorbåten Saowanee
Jeg er litt gal, og trives ganske godt med det ................

Link to post
Share on other sites

Opplevde også en stigning i år hos Gjensidige. Tok en prat på telefonen og gikk gjennom forsikringen. Det resulterte i at den gikk litt ned i stedet for å bli dyrere.

Det ene var at det ikke var riktig havn den var registrert på. Postnummer for havn og privat er forskjellig for meg. Der jeg har båten ble da en rimeligere havn.

Link to post
Share on other sites

Altså de forsøker seg hvert år å øke premien på alle forsikringer. Det man må gjøre er å skrive tilbake til dem og si nei takk man har hatt skadefri hold av bil, båt og hus og skal ha lavere og ikke høyere premie helst. Så begynner de å bable noe om prisstigning og inflasjon men likevel senker premien til det man hadde før. Så skjer samme 5 år på rad kanskje og til slutt nekter de å ikke øke, da bare skriver man til et annet selskap og viser til tilbudet fra det andre selskapet så beholder de gamle premien likevel og ikke øker.

 

Slik har det nå vært samme premie på alt i hvert fall siden siste bil ble forsikra i 2012 så holder prisen seg på samme nivå og båtforsikring der forsikra jeg Alicraften i januar og allerede nå i forslag for april ville de legge på 100 NOK på den 2000 de oprinnelig fortalte i januar, de fikk et lite preken om hvordan det var seriøst mulig å forsøke seg å øke prisen kun 3 måneder !!! (skrev med utropstegn i mailen :giggle: ) etter at de gav en pris i januar. Så fjernet de pent og pyntelig den hundrelappen og prisen ble den samme igjen.

 

Husk ikke la dem øke noensinne ikke med en 100 lapp engang protester på alt ellers så øker de bare mer og mer per år hvis noen ikke protesterer kraftig.

Link to post
Share on other sites

Hm, dette skal bli interessant. Jeg byttet til Gjensidige på båt og bil i fjor. De har ringt meg et par ganger de siste dagene, men jeg har ikke kunnet svare. Har hovedforfall på båten litt utpå vårparten, så det kommer vel en regning snart. Det blir spennende!

Medlem av: Øvre Bragernes Motorbåtforening - KNBF - RS - Holmestrand Båtforening

Link to post
Share on other sites

Jeg har ikke Gjensidige, men fikk et tilbud som var bra fra Norwegian Broker. Jeg spurte om de matchet dette, noe de gjorde. 1500,- fra hva de skulle ha denne sesongen. Jeg har hus, båten, 2 biler og en scooter forsikret, men verger ikke på å bytte om noen tilbyr bedre betingelser.

Link to post
Share on other sites

Jeg byttet til Gjensidige for noen år siden. Den gangen fikk jeg et "lokketilbud". Året etter da de hadde økt prisene kraftig, så byttet jeg til Codan. De holdt lav pris uten økninger, men så fikk jeg tilbud fra en "megler" som heter Artic finans & forsikring i Kristiansand. De kjøper forsikringer fra ulike selskaper, for tiden er det faktisk Landbruksforsikring.

 

Men kr 4908,- for en 30 fots seilbåt til kr 190 000,- er jo et ran. Jeg betaler jo bare så vidt litt mer for min Scand Atlantic m/407 HK fra -99 med forsikringssum kr 800 000,-

 

Jeg tror vi hele tiden må følge med, klage på pris og bytte selskap. Forsikringsselskaper har ikke magemål.....

Link to post
Share on other sites

Har også hatt Gjensidige i mange år. Og med månedlige betalinger og latskap følger jeg nok ikke så godt med på prisene. Men da jeg fikk tilbud fra Nemi, med samme vilkår som jeg hadde, og sparte ca 15000 i året på alle mine forsikringer, byttet jeg glatt... Tror nok Gjensidige tar godt betalt for å kunne gi litt tilbake i "utbytte" en gang i året...

Citroen DS. If I have to explain, you wouldn't understand...

Link to post
Share on other sites

Bytter jevnlig forsikringsselskap når de skrus opp forsikringspremien (lojale kunder flås).

 

Før hadde jeg IF.  Når de justerte den opp så ringte jeg og sa at det burde vært motsatt pga nedskrivning av verdien på bl.a. båten (de nedskriver jo verdi på utstyr pga alder)..

Fikk til svar at den måtte økes pga. det statistisk så var det økende forsikringsutbetalinger. Ba om å få oversendt oversikten, men fikk den ikke.

Da var det bare å ta en ny runde og havnet så hos Gjensidige som jeg har nå.

Båter: Delta seiljolle, Selco 13, Europa seiljolle, Trebåt (Øvre Tune ett eller annet) Laser seiljolle, GH 14, With 13, Solux 760 TC (AC), Bombard Tropic, Master 820, Flem 350,

Galeon 390, Mercury Rib Medlem i Redningsselskapet Båtplass i Råde båtforening

Link to post
Share on other sites

Hadde også Gjensidige i mange år. Plutselig steg premien voldsomt uten noen grunn. Byttet ti Nemi som da var voldsomt mye billigere. Men de igjen økte premien enormt året etter, så da var det videre til Storebrand... Så får vi se hva som skjer der etter en tid. Ingen grunn til å være trofast i våre dager..

Link to post
Share on other sites

Jeg ble oppringt av en fra Codan forskning igår, han gikk igjennom alle mine forsikringer og det ble noen tusen billigere i året.

 

Idag ringte jeg til mitt nåværende forsikringselskap og sa at den må justere ned prisene, eller miste en kunde.

 

De (SB1) ordnet opp og jeg fikk tynet det hele ned ett par hundre under Codan.

 

Deretter sendte jeg mail til han hyggelige mannen fra Codan som hadde brukt av sin tid og laget et tilbud, og forklarte hvordan han hadde hjulpet meg med å få ned prisen hos Sparebank 1??

Hold kjeft,når du snakker til meg!

Link to post
Share on other sites

Jeg har også hatt If. :sad:   Jeg har jo latt dem regne på forsikringene mine flere ganger, men If er garantert dyrest hver gang.

 

Samme her. Litt tilfeldig hvem som er billigst, men If er alltid dyrest. En kompis i if ville selge meg forsikring, og mente de hadde jobbet mye med å få ned prisen, men fortsatt omtrent 100% over billigste.

 

Har gjensidige nå. De ble nest billigst , så satser på et fett utbytte i år;)

Båtbensin burde man fått på blåresept! Samme med ankerdrammen. Det er jo den beste medisin! :yesnod:

Link to post
Share on other sites

Hopaneng, du har jo makan båt som meg, så prisen din er jo særlig interessang å sammenligne med. Som sagt har jeg forsikret for 190tusen. Mulig jeg har dratt summen litt høyt, men det beror bl.a på motor, 18 hk yanmar fra 2004 og at jeg har oppgradert en del utstyr ombord samt relativt mye arbeid/ oppgradering utover hva som er vanlig, mtp helisolert skrog.

Du betaler mao det samme jeg gjorde for en del år siden, men forsikret for over det dobbelte. Men båten din er vel ganske ny for deg?

 

If har prøvd å regne på båten min flere ganger men har alltid havnet godt over gjensidige. Har hus og bil i If. Jeg har allerede to forsikringer i codan, men de har også vært over i pris.

 

Det "artige" var at jeg fikk SMS fra gjensidige bank i dag, hvor de gratulerte med overstått bursdag og ville gi meg 500 kr i gave om jeg opprettet aksjesparing hos dem... yea right!

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...