Jump to content

Erfaring med Simrad 9GO SXE


Carwell

Recommended Posts

Er det noen her inne som har erfaring med Simrad 9GO SXE ?

Jeg har i dag en 2006 mod Simrad CX 33 med ekko. Denne synes jeg er knotete,for liten skjerm, og har derfor kjørt iSailor på iPad, men har beholdt CX 33 på under gange mest på grunn av ekkolodd og i en annen zoom. Har en Airmar P-319 svinger som jeg har tenkt å ikke bytte ut ved evt. installering av 9GO, og er oppmerksom på at jeg ikke vil dra full nytte av av CHIRP ekko på 9GO, men regner med at jeg får dybde og muligens også greie konturer. Jeg er fornøyd med det, da 9GO ikke skal brukes til fiske. Ser jeg må ha adapter fra 7-pin til 9-pin som 9GO har. Med innebygget 10Hz GPS kan jeg nok bare koble fra den gamle GPS-antennen. Og så har jo 9GO WiFi som kan speile bilde på andre enheter ombord for de som er interessert i å følge med.

Seatronic sier Simrad anbefaler å kjøre Navionics fremfor C-map på 9GO. Som nevnt bruker jeg mest iSailor på iPad, da jeg synes dette kartet er mye ryddigere og mer likt papirkart, samt grei å legge opp ruter. har også Navionics på iPad, men liker ikke den tykke aktive kursstreken i ruten som følges. Har ikke funnet noen måte å justere dette på i Navionics.

Kjører Simrad både på plotter, VHF (gammel RD 68 som skal byttes til RS 35 m/AIS), og AP 26. Med litt assistanse må jeg få alt dette til å snakke sammen.Tenkte også å anskaffe en Simrad HH 36 håndholdt VHF med GPS. Nå ser jeg Simrad RS 35 har AIS mottaker, må vel montere AIS antenne da, men kan jeg få AIS presentert på 9GO fra VHF, burde vel gå med Simnet?

Så er jo ønsket å montere AIS sender/mottaker klasse B på sikt, men ikke i år. Ny plotter og 2 x VHF for holde i denne omgang.

 

Men altså, noen erfaringer med 9GO SXE? Har en Baltic med HT, og alt av instrumenter står "inne" og under tak, ikke utsatt for regn eller sjøsprøyt.

Redigert av Carwell (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Jeg har 9go i båten, nettopp fått den og bare brukt lite grann. 

 

Touchskjerm, mulighet for duobilde, wfif for oppdatering etc.

 

Men kartbrikken er montert på bakside, så når denne skal oppdateres, er det knotete siden min er innebygget.

 

 

oppleves omtrent som min 3 år gamle raymarine hadde i forrige båt. Men las at disse to ble "best i test".

 

Noe du lurer på så kan jeg sjekke? 

Link to post
Share on other sites

  • 2 uker senere...

Du får også "fjernkontroll", knappefunksjon OP50 til GO9. Liten hendig sak på 60x150 mm som kan felles inn i dash under eller ved siden av plotter. Denne er prisgunstig. Fikk den til halv pris fra SG Marine på messa, men har ikke plass i dashboard plate, så må lage meg en liten kasse mot skott under man.hendel, på skrå opp mot dash, og felle inn her. Fikk også med NMEA 2000 start kit gratis. Da har man jo en prisgunstig 9" hybrid plotter (touch og knappefunksjon med hjul). Har ikke hentet varene ennå, men bestemte meg for å bytte ut den gamle vhf RD68 med Simrad sin RS35 med AIS mottager. Når jeg får vhf, AP26 og plotter til å snakke sammen regner jeg med å få AIS på GO9 fra vhf. Trenger ikke AIS antenne for mottak, da brukes vhf antenna. Når tiden er moden for montering av AIS sender (+mottaker, får jo ikke kun sender) trenger jeg AIS antenne. Monterer derfor likegodt denne nå som bøylen er nede (Baltic HT) og GPS antenna fra 2006 skal fjernes, GO9 har jo innebygget 10Hz gps antenne.

Ja, GO9 har WiFi, men trenger jeg blutooth for å speile bildet på plotter over på andre enheter ombord?

Kommer tilbake med erfaring etter at ting er montert og koblet opp, og utprøvd.

Tar i mot råd med takk.

Redigert av Carwell (see edit history)
Link to post
Share on other sites

  • 1 måned senere...
Team Colibri skrev On 24.3.2017 at 13.45:

Navionics anbefales fordi C-Map blir seeeegt på Simrad/ Lowrance. Dette kommer det nok en oppdatering for å fikse snart, om ikke det ble fikset i forrige? 

 

Mener du det er Simrad som skal komme med en oppdatering, eller er det C-Map som skal bli raskere. Er på jakt etter ny plotter og prøvde GO9 SXE i butikken. Vil mene at den nærmest er ubrukelig med C-Map kart. Det var jo ren sirup. Nå inneholder nok dagens kart mye mer informasjon, men min 13 år gamle Interphase med NT brikke løper jo i ring rundt den.

Likte ikke kartene fra Navionics når jeg kjørte det på nettbrettet for noen år siden. Kan jo hende de har gjort nødvendige forbedringer så jeg må vel ta en titt. Men det er C-MAP det er kampanje på om dagen :)

mvh Knut Erik

Link to post
Share on other sites

TB22 skrev for 9 timer siden:

Ser av betingelser at siden jeg fikk et pakketilbud så var det vel derfor eg ikke fikk med.. :diving:

 

Ser det reklameres med go7/9 uten svinger, og forskjellige svingerpakker der det følger med cmap for enten 1750 el. 2750,- i denne kampanjen. Usikker på detaljene i denne kampanjen, men ser det kun er fysisk kartbrikke og ikke nedlasting.

Mjøsservice har jo ikke så mye på sidene sine om C-map, og heller ikke go9.

Link to post
Share on other sites

Var spesielt kombo fra mjøs så er nok derfor. Men skulle teste C-Map max n+ . Men n+ er ikke støttet på go9. Så da er det å kontakte support.. Yay

Merkelig siden gofree og via deres dropdown menyer sier go serien støtter n+. Hvertfal C-MAP MAX N serien. 

Hvis det ikke er jeg som har gjort noe gale. Gjorde dette:

Lastet ned kartet via GOfree på MSD kort, stappet det inn i en slott bak på simraden, startet opp og kunne finne kort med filer i menyen, men kunne ikke velge C map kartlag.  Er det annet kokus pokus som må til?

Redigert av TB22 (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Hør med mjøs. om de kan registrere deg for denne kampanjen mens du er på tråden, om det går tregt med maxN vil det nok komme oppdateringer som forbedrer dette.

Har ikke prøvd gofree, men det er en lignende 3dagers gratisprøve av fullversjonen du kan laste ned fra https://store.c-map.com/ om du gidder å teste dette :)

Mulig det er noe med aktiveringen av den nedlastingen du har gjort, som gjør at du ikke får opp kartlaget..eller en innstilling, som eks. velge bort basemap for å vise fullversjonen(?)

Link to post
Share on other sites

..og jeg gir deg feil link, kan kun kjøpe for phone/tablet der.. for kartplottere kun tilgjengelig på mSD, bortsett fra via GoFree som du har allerede testet.

 

cMap skriver :

"MAX-N+ features are currently compatible with the Lowrance HDS Gen2.


The following chartplotters will soon be compatible with MAX-N+: (Lowrance HDS Gen2 Touch, HDS Gen 3 Simrad Go7, NSO & NSE Evo2 and B&G Zeus 2 Touch & Vulcan)."

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...