Jump to content

Eberspächer Hydronic - alt for mykje eksos


sunnmøre

Recommended Posts

Siste to vekene har varmaren, ein 5 kw Eber Hydronic, byrja å tulle. Første gongane hadde varmaren gått fleire timar, plutseleg kom det enorme mengder eksos ut. Slo han av, deretter starta han opp heilt fint. Dette skjedde 3-4 gongar. I går kveld skjedde dette igjen, men starta fint igjen. Det samme no i dag. Brann fint i fleire timar, plutseleg kraftig eksosutvikling. Når eg slo av, og starta på nytt så kom røyken med det samme. Starter og tenner som normalt, men vannvittig røykutvikling.Kvitgrå farge. Røykutviklinga er så kraftig at varmaren ikkje kan brukast.

 

Har nettopp skifta dieselpumpe og eksosslange.

Varmaren har så langt ikkje gitt nokon feilkodar.

 

Forslag?

 

 

Link to post
Share on other sites

Jeg hadde hadde demontert brenneren for å smøre opp viftemotoren for forbrenningsluft. Når jeg monterte sammen igjen hadde jeg fått en O-ring i klem,så det var bare å demontere å få den på riktig plass.

Det var store mengder med Grå/hvit eksos før jeg fik fikset det.

Begynte problemet etter at du skiftet Dieselpumpe og eksos? kan det være at pumpa gir for mye Diesel?

Link to post
Share on other sites

Gråhvit eksos har ofte sin årsak i dårlig forbrenning, d v s diesel som fordamper uten å brenne. Det er muligens på tide med en rens av brennkammer og evt. bytte av glødesil dersom varmer er av nyere type, produktnummer er jo ikke oppgitt(de eldre varmerne har ikke glødesil). Samtidig bør også turtallet på viftemotor kontrolleres, dog dersom denne mister turtall blir det ofte sort eksos. Det samme gir også for stor mengde fra brennstoffpumpen. Har du en vannlekkasje inn i forbrenning vil også dette kunne gi gråhvit eksos og tar du av eksosslange på brenneren vil du da mest sannsynlig se vanndråper her når varmer har stått stille en stund.

Redigert av I.M.S. (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Takker for svar. Er i båten no, tenkte eg skulle ta ein kort film av røykutviklinga. Prata med eit verksted i Ålesund som har reservedeler, så eg skal dit ein tur for å handle pakninger. I dag fungerer sjølvsagt varmaren heilt fint, ikkje røyk eller nokon ting. Synes kanskje vifta jager ørlite på turtallet. På fredag gjekk også varmaren fint i mange timar, før det brått vart ei voldsom røykutvikling.

 

Ellers å hadde eg varmaren lite i gang før eg skifta pumpe og eksosslange. Kjøpte båten i august, då hadde varmaren vore lite i bruk sidan sist service. Hadde faktisk ikkje vore starta på nokre år, men det viste seg å vere tett dieseltilførsel som var årsaka.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...