Jump to content
Korsfjord

Verdi på dykkerutstyr

Recommended Posts

Korsfjord   
Korsfjord

Jeg og fruen har hvert vårt dykkerutstyr. Det er snakk om neoprendrakter fra Nemo, ellers er det stort sett cressi sub. Utstyret er ikke brukt på mange år, men lagret tørt og mørkt. Det er helt og pent, men må ses over av fagfolk. Flaskene må trykktestes, og på min drakt er mansjettene litt slakke/utette. 

Noen som kan antyde noen verdi på dette? Tenker at det ikke er mye verdt, men kanskje noe? 

Båttype: Motor Båtlengde: 16-20 fot Byggemateriale: Plast

Del dette innlegget


Link to post
Share on other sites
LM 9725   
LM 9725

Enkle svaret er vel desverre nei. Det høres ut som standard dykkesenter-pakker som selges lassevis av på grunnkurs, og følgelig er markedet overfyllt av disse. Svært mange "blir lurt" til å kjøpe med en gang og ender med ubrukt utstyr selges. Det som kan ha verdi er dykkecomputere etc som er mer stabil i pris og etterspørsel.

 

Flasker (antar singelflasker 15l/200bar eller 10l/300bar) er typisk verdt 1500-2000 ferdig trykkprøvet, men samtidig koster trykkprøver fort en tusenlapp for hver flaske. Komplette ventilsett er verdt 2-3000 avhengig av type etc, men samtidig må en fortvekk trekke fra 1000-1500 for overhaling.

 

Vest og drakt har forsåvidt en verdi, men drakt avhenger å finne rett person med rett form (særlig utfordrende for damedrakter) som ikke er bekymret for gamle latex-tettinger. Verdi på vest er mulig halv pris av ny, men du må finne noen som har lyst på den...

 

Ville antatt du mulig ser en teoretisk salgsverdi på 5-6k på komplett pakke, etter at du har brukt mellom 2-4k på vedlikehold. I praksis må du finne noen som er interessert i å kjøpe gammelt fra deg fremfor nyere fra andre...

 

Og personlig, og det er godt mulig jeg tar veldig feil, så har jeg en oppfatning Cressi også er litt mer "sydenutstyr" og kanskje ikke like renomert for norske forhold som f.eks. apex og scubapro (spesielt frostsikring). Men personer med meninger som meg ville heller aldri kjøpt dykkesenter-pakker... ;)
 

Bostedskommune: Sør-Trøndelag, Trondheim Båtfabrikat/modell: Nord West 900 CC Navn: BOHEME Båttype: Motor Båtlengde: 26-30 fot Byggemateriale: Plast Kallesignal: LM9725 AIS type: Class B

Del dette innlegget


Link to post
Share on other sites
Korsfjord   
Korsfjord

Hei, og takk for svar. Det ene settet er nå solgt for 2000 kr. Det er vel noenlunde i tråd med det du skriver, og som også forhandler antydet. Typisk forhandlerutstyr ja, med det har fungert greit til vårt bruk. 

Båttype: Motor Båtlengde: 16-20 fot Byggemateriale: Plast

Del dette innlegget


Link to post
Share on other sites

Du må være innlogget for å kunne svare.

Logg inn med eksisterende, eller opprett ny, konto.

Opprett ny konto

Gratis og helt uforpliktende

Opprette konto

Logg inn

Logg inn dersom du har konto

Logg inn


×