Jump to content

Hvordan feste trestokker (båtlunner) i fjæra


Ahorn

Recommended Posts

Først legger du lunnene ut på fjæra med passe avstand. Så legger du langsgående lekter eller stokker oppå, på hver side, å spikrer disse fast i lunnene så de henger i sammen som en stor stige. Deretter slår du ned gjerdstaur-tykke stokker ca en halvmeter dypt, annen hver meter eller så, å spikrer disse fast.

Redigert av PolarLi (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Har prøvd forskjellige måter å gjøre dette på, og det som fungerte best hos oss var 2x4 på langs og 1,5x3 på tvers med ca 50 - 60 cm mellomrom. skrudd sammen og festet ett par steder. Denne konstruksjonen ble så åpen att sjøen ikke fikk tak og ble liggende der grovere ting måtte gi tapt. 

Link to post
Share on other sites

Når det gjeld osp så er slik eg har forstått det saltet som impregnerer denne. Stokkane bør difor ligge slik at dei får saltvatn på seg ved flo/fjøre, om ikkje rotnar dei fort. Om ein vil hjelpe prosessen så kan ein sekke ned ospa på 10 - 20 meter djupne i nokre veker, då vil trykket hjelpe til med å presse saltvatn inn i den. Dess djupare og lenger, dess betre, slik eg har forstått det i alle fall.

Link to post
Share on other sites

Vi har brukt tre forskjellige metoder. 1. i hver ende graves/slås ned trestokker på skrå slikat det binder på toppen. 2. Bøyd kamjern, 10-12 mm som slås ned. 3. kraftig kjetting langs lunnene festes med jerntråd. Alle metodene fungerer, men selvsagt må alle repareres eller skiftes med jevne mellomrom.  

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...