Ip.Content

Logo
Din hjemmehavn på nettet!Vindusspyler


  • Logg inn for svare
20 svar på dette emnet

#1 NilsPils Ikke pålogget Postet 29.03.06 12:29 

Jeg har tenkt å anskaffe vindusspyler anlegg (beholder, pumpe, dyser) for tre vinduer til båten min. Har noen noe bra produkt å foreslå?

Jeg spør fordi jeg en gang kjøpte et anlegg på Biltema til en gammel bil. Det var bare noe dritt som ramla i stykker med en gang. :nonod:

Tar gjerne også mot kommentarer om hvorvidt vindusspylere på båt er nødvendig.

Redigert av NilsPils: 29.03.06 12:30


#2 o.b.lix Ikke pålogget Postet 29.03.06 12:32 

Tar gjerne også mot kommentarer om hvorvidt vindusspylere på båt er nødvebdig.

Ja, det er det, om du ikke har overbygg som sjarker, viknes etc. Selv den minste sjøsprøyt vil gjøre ruta tung å se gjennom i sola. Nyere Viksund har dette orginalt, kanskje de eller noen som har en slik kan hjelpe om hva som er bra?

#3 Cirkeline Ikke pålogget Postet 29.03.06 12:56 

Kjempebåt!! :yesnod: Vindusspyleranlegg, hvorfor ikke spør Hellanor (Hella) om de har noe som der er høy kvalitet på. Har selv en spylertank med pumpe fra Biltema og den funker den sammen med 3 stk dyser fra samme. Slanger kjøper du på eks. Tess. XD3P

#4 Lars H. Ikke pålogget Postet 29.03.06 13:05 

  • KNBF medlem

Hei.

Har pumpe, slanger og dyser liggende umontert. Problemet var at gjengepartiet på dysene ikke var lange nok til å gå gjennom glassfiberen, var tydeligvis beregnet på tynn metallplate i bil. Noen som vet om mer passende dyser?

Lars H.

#5 Krapyl Ikke pålogget Postet 29.03.06 13:06 

Få tak i sånne triple dyser fra bil som slipper gjennom mye vann, og så kobler du de til varmtvannet i båten vha ei kran.

#6 Geirh Ikke pålogget Postet 29.03.06 13:07 

Har en Flem med originalt spyling på vinduer(tre dyser) dette fungerer kjempebra skal prøve og finne ut vilken type dette er

#7 Geirh Ikke pålogget Postet 29.03.06 13:46 

Har av typen DOGA på 5 liter. Du finner den på stroem.no art.nr 221714 gå i menyen til venstre under elektrisk så til vindusviskersystem og til slutt vindusspyleranlegg. Denne fungerer bra med meg på tre dyser.

#8 Festina Lente IV Ikke pålogget Postet 29.03.06 14:52 

  • D5LA, 2008

Har du trykkvann ombord, koble deg bare på det anlegget. Monter inn en baloflexkran, og led vannet opp til vinduene. Dyser bør kjøpes om man er kresen, ellers kan de lages i bledndede T-stykker som det bores små hull i etter behov. Fungerer perfekt. Har selv løst det på denne måten ombord. Er en av de få med 400 liter vindusspylertank, he, he. Billig og god løsning, siden man stort sett benytter det man har fra før, som f eks pumpen.

#9 Zikk Zakk Ikke pålogget Postet 29.03.06 14:55 

Pappa har denne i sin båt. Fungerer utmerket

Bilde

VINDUSSPYLERANLEGG KOMPLETT

Art.nummer: 10590-05
Pris: 356,-
Komplett vndusspyleranlegg med tank, pumpe, monteringsbrakett, slanger, t-stykke og 2 dyser.

Spenning: 12 VDC
Volum: 2.5 liter
Mål: 124x235x102 mm (bxhxd)

Kjøpt hos maritim.
http://www.maritim.no

Redigert av Zikk Zakk: 29.03.06 15:11


#10 NilsPils Ikke pålogget Postet 29.03.06 15:09 

Få tak i sånne triple dyser fra bil som slipper gjennom mye vann, og så kobler du de til varmtvannet i båten vha ei kran.


Har du trykkvann ombord, koble deg bare på det anlegget. Monter inn en baloflexkran, og led vannet opp til vinduene. Dyser bør kjøpes om man er kresen, ellers kan de lages i bledndede T-stykker som det bores små hull i etter behov. Fungerer perfekt.

Har selv løst det på denne måten ombord. Er en av de få med 400 liter vindusspylertank, he, he. Billig og god løsning, siden man stort sett benytter det man har fra før, som f eks pumpen.


Takk for alle gode svar.

Har vært inne på tanken om å bruke trykkvannsystemet ombord, men hva med frost? Regner med å bruke båten i den kalde årstid, så lenge fjorden er isfri.

#11 hanssae Ikke pålogget Postet 29.03.06 16:28 

Har orginalmontert spyling fra trykkvannet via 12v solenoid. Båten ligger på sjøen året rundt med vann i systemet og jeg har ikke hatt problemer med frost sprenging , men jeg åpner kranene for å ta av trykket når båten ikke er i bruk.

#12 Brutus Ikke pålogget Postet 29.03.06 17:28 

Tøff båt, ser ut som slik Amerikansk Lobster-boat. Har du rappa motoren fra en Alfa Romeo 2,4 JTD eller.. :wink: De har jo parallellarmer med integrerte dyser også, da slipper du å bore inn store separate dyser, kunne det ha vært noe..??

#13 NilsPils Ikke pålogget Postet 29.03.06 19:21 

Har orginalmontert spyling fra trykkvannet via 12v solenoid.
Båten ligger på sjøen året rundt med vann i systemet og jeg har ikke hatt problemer med frost sprenging ,
men jeg åpner kranene for å ta av trykket når båten ikke er i bruk.


Takk! Da prøver jeg det. Kanskje med varmt vann.

Tøff båt, ser ut som slik Amerikansk Lobster-boat. Har du rappa motoren fra en Alfa Romeo 2,4 JTD eller.. :wink:

De har jo parallellarmer med integrerte dyser også, da slipper du å bore inn store separate dyser, kunne det ha vært noe..??

Lobster boat er den internationale betegnelsen. Motoren er en italiensk 2.4 liter, ja. Tror den går i Alfa Romeo, blant andre. Har ikke tenkt å presse denne for hardt. 225 hk på 2.4 liter er tøfft, men jeg fikk den vesentlig billigere enn VP 3D 160. Begrenser jeg meg til 160 hk på denne bør det vel gå bra en stund.

#14 pgk Ikke pålogget Postet 29.03.06 20:59 

Monter inn en baloflexkran


Jeg har også fundert på å montere vindusspylere,å bruke trykkvannsystemet må jo være perfekt.
Men hva er en baloflexkran og hvordan fungrer dette ?

#15 Brutus Ikke pålogget Postet 29.03.06 21:49 

Har ikke tenkt å presse denne for hardt. 225 hk på 2.4 liter er tøfft, men jeg fikk den vesentlig billigere enn VP 3D 160. Begrenser jeg meg til 160 hk på denne bør det vel gå bra en stund.


Tror nok denne motoren er bra, det er jo en toppmoderne MultiJet Commmon-rail maskin. Fiat har jo vært med på å utvikle konseptet sammen med Bosch og DCAG, så de er langt fremme der. Så utgangspunktet i hvertfall godt. Skal bli spennende å høre hvordan den maskinen er i kombinasjon med en såpass stor båt. Fikk du maskinen på egenimport fra KD-trading eller??

#16 NilsPils Ikke pålogget Postet 29.03.06 22:14 

Tror nok denne motoren er bra, det er jo en toppmoderne MultiJet Commmon-rail maskin. Fiat har jo vært med på å utvikle konseptet sammen med Bosch og DCAG, så de er langt fremme der. Så utgangspunktet i hvertfall godt. Skal bli spennende å høre hvordan den maskinen er i kombinasjon med en såpass stor båt. Fikk du maskinen på egenimport fra KD-trading eller??

Motoren er en del av det kontraktfestete utstyret til båten som blir importert av båtbyggeren for hans regning. Opprinnelig var kontrakten med VP D3 160, men dette ble regulert under veis. Jeg fikk da faktisk en del penger tilgode til annet utstyr. Prisen på denne motoren er ganske lav i Thailand i forhold til VP (som det neppe heller går mange av der nede). Ulempen er at jeg bare har ett års garanti, så ta det forsiktig til å begynne med ....

#17 NilsPils Ikke pålogget Postet 30.03.06 08:44 

De har jo parallellarmer med integrerte dyser også, da slipper du å bore inn store separate dyser, kunne det ha vært noe..??

Paralellarmer er allerede anskaffet, men uten dyser. Jeg er litt engstelig for frostproblemer med dyse og plastslange på armen.

Etter mangege gode innspill fra medlemmene har jeg nå avtalt med Luigi, båtbyggeren:
- Vi skal ha vindusspylere
- Vi bruker trykkvannsystemet ombord
- Dysene monteres under takutspringet, slik at mesteparten av systemet blir "innendørs"
- Luigi lager dyser ved å bore hull i en messingplugg. Da kan han lett tilpasse dyserøret til skroget

Skal rapportere når systemet er på plass en gang til våren/sommeren.

Redigert av NilsPils: 30.03.06 08:46


#18 haraldk Ikke pålogget Postet 02.05.06 10:12 

Har montert vindusspyleranlegg på min Saga 26 bestående av "Vindusspylerpumpe universal", slanger og dyser fra Biltema. Har problemer med tilbakeslagsventilene fra samme kilde. Klarer ikke å få presset noe vann gjennom disse: prøvde ventilen rett etter pumpa, det endte med att vann begynte å sive ut av pakingene (o-ringene) i pumpa i stedet. Plukket ventilen fra hverandre. Prinsippet er veldig enkelt: to konsentriske kammere med en fjærbelastet gummimembran over. Vannet presses inn i det innerste kammeret og løfter membranen slik at vannet strømmer over i det ytre kammeret og videre ut. Dette altså i teorien. Prøvde å klippe av litt av fjæren for å minske mottrykket uten noen suksess. Gjorde samme erfaring med tilbakeslagsventilene fra Biltema da jeg monterte den ferdige løsningen med tank og pumpe i min forrige båt, Saga 27. Forfulgte ikke problemet dengang da det var mye kortere vei fra tanken til spylerne. Vet noen hvor en kan få tak i tilbakeslagsventiler som fungerer? Harald

#19 sigurdh Ikke pålogget Postet 02.05.06 13:11 

Ta turen til en bil opphugger. Der får du det meste. Jeg fant meg en 5 liters tank med to pumper + div. slanger/t stykker/tilbakeslags ventil + dyser til kr. 50.- Fungerer utmerket og det blir utrolig billig. Gikk bare rundt og plukket på forskjellige biler som skulle hugges.

#20 Neptim Ikke pålogget Postet 02.05.06 22:22 

Hvor selges paralellarmer med innebygde spylerdyser ?


Copyright baatplassen.no. Org.nr. 917640440
Tekst og bilder kan kun benyttes etter skriftlig tillatelse fra medlemmet som har publisert det.
Annet innhold etter skriftlig tillatelse fra baatplassen.no.