Jump to content

Seildress fra Seatronic


loffern

Recommended Posts

Det er antagelig riktig at XM står for X Musto. XM dressene er i hvert fall verdt pengene. Jeg har snart brukt opp forgjengeren til T-8000. Den har i hvert fall vært med i 6-7000 Nm i ur og skur. Det er viktig å bruke egnet vaskemiddel og etterimpregnere på riktig måte. Helst av den typen impregnering som man kan bruke i vaskemaskinen. Hvis min dress hadde klart seg fra konens kraftvask så hadde den sikkert holdt ennå lenger.

 

Kan mao klart anbefales.

Link to post
Share on other sites

Jeg har seilt 13000 Nm på kryss og tvers over Atlanteren med forrige versjon av T-8000. Jeg "bodde" i dressen i nesten to år, og nå er den mer grå enn gul, som den opprinnelig var. Vi hadde ikke noen mulighet til å skylle av salt etterhvert, så i de verste regnskyllene begynte den mot slutten å lekke.

 

Det er klart det finnes bedre seildresser. Kanskje de puster LITT bedre, har en annen utforming av hetten el.l. Men de er etter min mening ikke mye bedre at de kan forsvare at de de koster 3 ganger så mye. Kona klaget imidlertid på at tilpasningen var dårlig for damer. De (damene) har som kjent kurver og former på steder hvor menn ikke har det (og omvendt) Enkelte dyrere merker kan man få både i dame- og herremodell, og hun har erklært at hun neste gang vil ha en dress som har bedre "damefasong".

 

For dags-/ferieseilas noen uker i strekk i Skagerak eller over Nordsjøen er XM etter min mening mer enn godt nok. Skal du seile til Fatu Hiva, eller rundt Hornet, ville jeg kanskje vurdert andre merker.

All I ask is a tall ship and a star to steer her by

Link to post
Share on other sites

Drar en tur til Seatronic en av dagene for å prøve et slikt sett. Hvis jeg skal på lengre turer om noen år melder vel behovet kanskje seg for å ha to sett og da kan jeg evnt. kjøpe et som er dyrere da når jeg vet bedre hva jeg jeg liker og trenger.

Takk for alle tilbakemeldinger...

Link to post
Share on other sites

  • 5 uker senere...
  • 7 måneder senere...
Har hatt planer om å kjøpe ny seildress en stund nå. Men det er jo vanskelig å velge type da. Så etter å ha lest denne tråden tok jeg endelig en avgjørelse. T5000 er bestilt fra Seatronic. :flag:

 

Jeg har og tenkt å kjøpe denne.

Har du noe tilbakemelding?

 

Min første post her, flott forum.

 

:yesnod:

Link to post
Share on other sites

Dressen er prøvd i både kaldt og ruskete vær. Den virker til å puste godt og har holdt meg tørr/varm. Spesielt i våres var den god å ha. Senere har jeg også brukt dressen på havseilas og den har da fungert udmerket. Det er jo selvsagt for tidlig å si noe om slitestyrke, men det har andre i denne tråden skrevet noe om.

 

 

Forresten......glemte i farten å ønske deg velkommen til forumet :flag:

Redigert av "Mathilde" (see edit history)
Link to post
Share on other sites

  • 1 år senere...

Ser at Swang på Lysaker utenfor Oslo har høstsalg og gir 40% på sjøklær fra Helly Hansen og Musto. Øvrige sortiment er det 25% på. Annonsen står i Budstikka for idag så regner med at datoene i annonsen er feil, men kan være greit å ringe på forhånd slik at man ikke ender med en bomtur og sender meg regningen! :lol:

 

Telefon; 67110810

 

Åpningstider 10-18 (16)

 

:sailing:

Ser frem til den dagen Corona er en øl og Donald er en and!

Link to post
Share on other sites

Hadde et sett med XM-5000 som har stort sett fungert bra, men plutselig begynte jakkens membran å gå i oppløsning. Jakken var da 4 år gammel. Klage til Seatronic som sa de måtte sende den til Sverige. Kjøpte da den nye XM-8000 som jeg synes virker veldig bra. (måtte ha jakke sto på farten på tur). Pusteegenskapene er ikke all verden og det er sikkert detaljer som er bedre på f.eks. Musto.

Venter ennå på svar om jeg får igjen pengene for X-5000 jakken.

 

Innbiller meg at det bare er en myte at XM står for X-Musto - men har egentlig ikke peiling.

Link to post
Share on other sites

Jeg har Ocean T-8000 som jeg har kjøpt fra Seatronic. Nå får ikke jeg tilsvarende sjøsprøyt som det man får ombord i seilbåt, men jeg er imponert over at jeg kan sitte på overdekket i mange timer med sjøsprøyt og regn uten at jeg blir våt. For meg er denne dressen helt topp. Jeg sitter på overdekket i all slags vær og T-8000 er alltid komfortabel.

Link to post
Share on other sites

Helt enig , veldig mange går nok også i fella og kjøper det dyreste fordi de tror det er det beste men sannheten er at seiltøy har forskjellig bruksområde , jeg har musto tøy selv men ikke det gule offshore settet , det blir for tungt og tett til kystseilas slik jeg bedriver , det XM tøyet er jo pent og greit så kanskje det er verdt å teste.

Link to post
Share on other sites

Ser at Swang på Lysaker utenfor Oslo har høstsalg og gir 40% på sjøklær fra Helly Hansen og Musto.

 

Noen som har noen konkrete priseksempler? Jeg kjøpte seilbåt i høst, og trenger noen enkle seilerjakker til familien. Selv fikk jeg tak i en Henri Lloyd-jakke (TP1) på Båter i Sjøen til kr. 800,-.

 

A_l7y_07HV8uZbpbF3.jpg

 

Det er noe i denne stilen (og prisklassen) jeg kunne tenkt meg til de andre 3.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...