Jump to content

Lett og liten påhenger - anbefalinger og erfaringer


Sjøtummel

Recommended Posts

Ettersom året er på hell og det samme gjelder import av totaktere har jeg tenkt å kjøpe en liten og lett motor til gummijolla som jeg satser på å ha noen år. Vekt er viktig, for motoren vil i hovedsak henge på pushpit. Motorytelsen det er snakk om er 3-3,5hk.

 

Har sett litt på Johnson 3R, som er 3,5 hk og 13,5 kg. Tohatsu M3,5 er 3,5hk som veier 13kg. Noen som har erfaring med disse, eller andre forslag?

Link to post
Share on other sites

Jeg kjøpte ny 3.3 Mariner i sommer. Jeg er svært misfornøyd med denne. Den er selvsagt for liten til gummijolla. Den bråker alt for mye. Den mangler reversering. Tro meg det vil du savne. Eneste pluss er lav vekt. Den er trøblete å starte. Den spiser brytepinner som drops. Etter å ha ventet 2-3 mnd på brytepinne er nå motoren levert tilbake til forhandler og jeg har kjøpt meg en 5 hk Mercury. Denne tror jeg innfrir.

Link to post
Share on other sites

Har hatt både en gammel Suzuki 8hk og nesten ny Suzuki 4hk og har vært storligen imponert over begge. Jentungen starter de lett og det er mer enn jeg kan si om Honda 9.9 hesteren jeg har nå...

Mine kjøretøy pr i dag: "NittiNitti": -90 Land Rover 90, "Bimbo": -93 BMW R1100RS, "Helmut": -08 Knaus Sunliner 808

Grunnet intensiv sensur og shadowbanning har jeg forlatt Fakebook, Insta og Twitter for godt, dere finner meg på https://mewe.com/i/sveinhauge og Telegram

If we grew our own food, we wouldn't waste a third of it as we do today. If we made our own tables and chairs, we wouldn't throw them out the moment we changed the interior decor. If we had to clean our own drinking water, we probably wouldn't contaminate it. Mark Boyle.

Link to post
Share on other sites

Tohatsu 2,5 og 3,5 er samme motor som Mariner/Mercury 2,5 og 3,5. Ny motor i sommer 06.

Jeg vurderte lenge å kjøpe en slik Tohatsu - men den ble forsinket i leveransene så vi valgte i stedet en Yamaha 2,5 hk. Den har fungert helt suverent denne sesongen. Enkel og grei og den starter alltid og går stille og pent. Ikke bruker den mye bensin heller.

 

Viktigste for oss var å ha en lett og driftssikker motor fordi motoren løftes av og på jolla stort sett hver dag ettersom vi har jolla i snap davit.

 

Motoren vår er også så lettstartet at ungene klarer å starte den selv - i motsetning til den Mariner 4 hk 4 takt vi hadde før.

I en utgave av MBM eller MBY kom Yamahaen meget godt ut i en test de hadde av de minste påhengerene

Redigert av Bitteliten (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Den er selvsagt for liten til gummijolla.

Nå vel, det var i området 3-3,5 hk som passer mitt behov best. Svakere motor enn det, og jeg kan like gjerne kjøpe en 4-takt. :wink: Større motorer ser ut til å være akkurat litt for tunge. Johnson er ren nostalgi for meg, men her er jeg lutter øre for folks erfaringer. Ting har kanskje endret seg litt de siste 40 åra :lol: Yamaha har laget de mest trofaste påhengerne jeg har eid, men det ar vært større motorer enn det jeg er på jakt etter nå. Det virker som Tohatsu er en god kandidat, selv om det nostalgiske hjertet fremdeles banker litt for en hvit liten motor.

Link to post
Share on other sites

Forskjellen mellom:

 

2,5 - 3 - 3,5 hk motorene på 12 til 17 kg

og

4 - 5 hk motorene på ca 20 kg (NB noen veier mer!)

 

...ligger vel hovedsaklig i at man gjerne ikke får gummijolla i plan med førstnevnte og at de ikke har revers/gir.

Redigert av Helge (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Enig i den forskjellen. For oss ble også forskjellen ikke ødelagt rygg og at motoren ble satt på hver dag på jolla etter at vekten på motoren gikk ned 7-8 kilo. Husk at vektene som oppgis av produsent ofte er tørr motor uten propell. For meg ble 27 kilo 4 hk Mariner for tungt å holde på med.

Og med unger under 16 år er det helt greit for oss at jolla ikke planer for motor, for da er vi sikre på at den ikke går over 10 knop.

Redigert av Bitteliten (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...