Jump to content

Dieselaksjonen: Effektive aksjonsformer, hva bør gjøres?


Alvito

Recommended Posts

Hvis denne avgiften skulle komme, hvilke pressmidler har vi til våren nå båtfolket har fått sjøsatt båtene sine?

 

Konsekvent fylle farget diesel og boikotte blank diesel der det er mulig.

 

La en del tusen båter ligge å drive i hopetall på sterkt trafikkerte leder f.eks. Drøbaksundet Enda en flott ferieaktivitet som kan pågå i flere dager.

 

 

Sende kanner med farget diesel til regjeringen iblandet sukker... Ved å sende en del tusen 5 litere med ubrukelig diesel så kanskje enkelte tar hintet. Skulle en grådig rødgrønn sjel falle for fristelsen å fylle dette på egen båt...ja da får de vite hva vi virkelig mener...

 

I denne tråden skal forslag fremmes, debatteres og spisses/forbedres. De som er i mot slike aksjoner i sin helhet får danne seg en annen tråd.

Link to post
Share on other sites

Vi burde demonstrert sånn som de gjør i Frankrike når folk er uenige i ting.

Så hadde de fort forstått misnøyen blant folk og forandret den tilbake igjen.

Men Ola nordmann bare bukker og neier og gjør som han blir fortalt til og gjøre.

Er ikke mye lagånd og vilje til og gjøre noe som helst i Norge mot det regjeringen foretar seg,så vi kan bare takke oss selv for hva som skjer

Link to post
Share on other sites

Jeg tror det er viktig å bli synlig nå. Aksjonen virker ikke sålangt. Ett par oppslag i noen lokale aviser vil ikke gjøre noen forskjell. Jeg har god tro på at der organiseres en landsdekkende havneblokkade Dette vil ivertfall bli blest om saken slik at en kan ha en sjanse om å bli hørt. Det som er synd er jo at det ikke er gjort tidligere siden en stor del av fritidsbåtflåten nå antakelig ligger i opplag. Hadde også vært artig å vite hvor stor interesse det er for en slik aksjonsform blandt medlemmene i KNBF.

Link to post
Share on other sites

Jeg er også alene om min aksjon på Telemark... er jo knapt andre båter ute nå om dagen... Skal en aksjon ha noe for seg så skulle den vært gjennomført for et par uker siden... Det er masse tomt prat om aksjoner, men ikke noen som er konkret i det hele tatt... De som iverer mest her for aksjopner bør jo initiativet til å arrangere folkemøter, aksjoner, demonstrasjoner osv... og ikke vente på andre starter noe...

 

Siden jeg ikke er den som ivrer mest eller har klokketro på at vi kan får regjerningen til snu med aksjoner, så vil ikke stille meg i bresjen for aksjoner... men jeg blir gjerne med på en velorganisert aksjon...

 

Det er mange som et store i kjeften her og som brer om seg med flotte ord og gode argumenter for aksjoner og annet, men når det kommer til noe konkret så tusler de stille bort på land og logrer med halen..

 

Når det gjelder dieselaksjonene til KNBF, så taler vel hjemmeisden der det aller meste... Det enesete som har skjedd siden 21 oktober er at det er kommet til noen leserinnlegg fra noen lokalaviser... Har KNBF også gitt opp.... Det er nå en måned til revidert budsjett og snart 4 uker ststasbudsjettet ble fremlagt.... Hvor langt har aksjonen kommet på disse 4 ukene da...

 

En ting som er helt sikkert, blir denne avgiften innført så forsvinner den aldri.... Uansett hvem som sitter i Grubbegata 10... Dette fordi en slik avgift harmoniserer med de direktiv som kommer fra våre venner i Brussel....

Tar forbehold om skrivefeil i alle mine innlegg, slik at de som utelukkende er opptatt av mine skrivefeil og meg som person kan kose seg med det de kan.. Mine innlegg er også basert på min mening og oppfatning omkring temaer både her på forumet og i samfunnet ellers, dette gjelder også om det ikke er tatt eksplisitt forbehold om det i selve innlegget.. :smiley:

 

Det er bare de som føler seg underlegne som er beskjedne - de dyktige fryder seg over det de har utført
Johann Wolfgang von Goethe 1749-1832

Link to post
Share on other sites

De som sier at vi må aksjonere som i frankrike er jeg enige med. Men sesongen for fritidsbåt er slutt, og da blir det litt tafatt.

 

Det er klart at viss alle skipsleder med nytte trafikk ble blokkert fulstendig av små båter helt til myndighetene ville snakke så hadde vi oppnåd det vi ville. Men å få med halve norge på sivil ulydighet er vel ikke enkelt.

 

Alternativet er at alle med mulighet for å transportere båt på henger eller lastebil hadde dratt til oslo med båten og blokert alle innfartsårer til hovedstaden ville og blitt lagt merke til langt ned i EU. :flag_sw:

Link to post
Share on other sites

 

Alternativet er at alle med mulighet for å transportere båt på henger eller lastebil hadde dratt til oslo med båten og blokert alle innfartsårer til hovedstaden ville og blitt lagt merke til langt ned i EU. :flag_sw:

 

Enig med dere om at det var et meget godt forslag :flag: , problemet er at det er meget kostbart dessverrre

Link to post
Share on other sites

Aksjoner mot dieselavgiften kan gjennomføres på mange måter, men jeg har svært lite tro på at sivil ulydighet vil føre frem. Til det er vi nordmenn altfor saktmodige, avventende og høflige, desverre.

 

Alle båteiere som stemte sosialsistisk ved forrige valg kan kose seg med mindre ventetid ved dieselpumpene neste sommer, og om den logiske hjernehalvdelen mot formodning fortsatt fungerer, bør de spørre seg selv om de virkelig har til hensikt å stemme tilsvarende neste gang.

 

Jeg har stor tro på en todelt aksjon:

 

Først stemmer alle FrP ved valget neste høst.

 

Deretter stemmer alle FrP ved valget om tre høster.

 

Om det signalet ikke når fram, når ingenting fram.

baatplassen.no

Din kommunistiske hjemmehavn på nettet!

Link to post
Share on other sites

Å stemme på rasistpartiet Frp er nok svært uaktuelt for mange

 

Helt klart, Frp-velgerne er nok i mindretall. Til tross for at de er den største velgerskaren nasjonen kan stille under et parti.

 

Sånn sett har du faktisk helt rett. Om FrP's fremgang fortsetter, samtidig som antall hjemmesittere fortsetter å vokse, vil det neste høst fortsatt være uaktuelt for ca halvparten av alle som stemmer.

baatplassen.no

Din kommunistiske hjemmehavn på nettet!

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...