Jump to content

Mercury optimax gir check pitot alarm


TASSMUS

Recommended Posts

Vet i allefall at pitot er en giver for en enkel fartsmåler, (trykklogg) henger som regel på akterspeilet og måler vanntrykk, regner med at du har innebygget fartsmåler i Smartcraftsystemet, så da er kanskje giveren som jeg tror sitter i bakkant av stammen på motoren tett??

Mvh TA

Link to post
Share on other sites

Er det et hjul, (skovel) så kan du teste ved å blåse trykkluft på det og se om det snurrer skikkelig. Men det er ingenting som går tett på det. Annet enn at det kan gå tregt rundt, og ikke vise riktig verdi. Går det lett rundt, kan det være at det ikke sitter riktig på plass, eller så er det dårlig kontakt i ledningen, som nevnt før. Noe særlig annet tror jeg ikke det kan være, så lenge at instrumentet viser noe når du kjører sakte.

Link to post
Share on other sites

Du har mest sannsynlig en paddelhul som snurrer rundt og gir signal til fartsmåleren i lave hastigheter, når du øker til ca. 8-10 knop er det pitot-giveren som overtar. Det er en vanntrykksgiver som sitter på blokka av motoren som forandrer vanntrykksignalene til elektroniske signaler som smartcraftinstrumentene bruker. Slangen går i forkant av undervanshuset. Fra kavitasjonsplata vil du se en slange som er skjøtet med en nippel. følg slangen opp i blokka og se hvor den er koblet inn. Hvis jeg ikke husker feil går den opp på stb. side og inn i en giver som sitter på blokka. Sjekk om det er noe ledningsbrudd i den giveren. Det er uansett ikke noen farlig alarm, men naturligvis irriterende. Er en stund siden jeg jeg holdt på med disse motorene, så jeg husker ikke helt hvordan det var. Lykke til

Link to post
Share on other sites

Fungerer speedometeret?

Vanlige problemer for pitot-rør er enten at (inntaks)åpningen er grodd igjen, eller at slangen er i klem. Tror ikke jeg ville brukt trykkluft fra inntakssiden. Er det kommet noe inn i slangen vil du bare blåse det lenger innover samt risikere å sprenge sensoren/meteret.

Mercury/Mercruiser med "innebygd" pitot pickup har åpningen i forkant av undervannshuset. En binders eller et bor med passende diameter kan brukes til å åpne det hvis det er grodd igjen. Koblingen på oversiden av kavitasjonsplata er allerede nevnt. Kanskje den trenger en ekstra plaststrip?

Link to post
Share on other sites

  • 2 måneder senere...

NOEN SOM VET HVOR "PITOT HULLET" ER PÅ MOTOREN EVENTUELT BILDE HVIS NOEN HAR?

HAR DREVET Å SØKT LITT PÅ NETTET ,MEN SÅ LANGT TIL INGEN NYTTE.

 

KABELEN SOM ER FESTET MED EN NIPPEL NEDE PÅ STAMMEN OG GÅR OPP I BLÅKKA SER OK UT. HAR IKKE TESTET OM DEN ER TETT ENNO.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...