Jump to content

Ferietur Sognefjorden


Baracuda

Recommended Posts

Har tenkt og legge ferieturen til Sognefjorden til sommeren og er ute etter gode tips om severdigheter og gode badeplasser og lignende innover fjorden. Hadde tenkt å gå fra Bokn ved Boknafjorden og til Lindås første dagen og så ta det pent en ukes tid i Sognefjorden. Det er enda lenge til ferien men da er godt med noen tips om turen.

Gode stalltips mottas med takk.

 

:cheers:

Link to post
Share on other sites

Hei.

Vi gjorde hele Sognefjorden i 2004 (med alle fjordarmer) i vår Nimbus 3000 og det var fint. Selve fjorden var brei og ble litt kjedelig pga. mye skvalpesjø og kraftig vind, men fjordarmene var rolige og spennende. Vi synes at Lærdal hadde en fin badestrand. Grei småbåthavn i elvemunningen like ved. Finnafjorden må oppleves. Vi fikk billigste diesel i småbåthavna i Vik. Ei natt ved ei brygge innerst i Fretheimsfjorden kan anbefales. Ellers brukte vi småbåthavnene som hadde bra med plasser for "turister". I Flåm tok vi toget opp til Myrdal og retur. Det var en opplevelse. Med en Barracuda cruiser du greit fjorden på ei uke. Vi logget avstander og forbruk på turen, men de har vi ikke tilgjengelig i øyeblikket. Har du interesse av det kan vi hente det fra PC-en på båten vår.

 

Mvh

Ingebjørg og Jan Ove

Link to post
Share on other sites

Vi snakker alvorlig om å ta turen til innerst i Sogn i år eller til neste år. Tror det blir neste år, da jeg vil ha litterfaring med båten først, p.g.a. dette er jeg svært interresert i å høre om erfaringer medlemmer har. Jeghar erfaring med turen Arendal - Stavanger. Men lenger nord har jeg ikke vært med småbåt, og etter det jeg kan skjønne er det norover fra Stavanger man virkelig har noe fint i vente. Har lurt litt på å gjøre turen opp i expressfart, hente familien i sogn og bruke 2-3 uker nedover igjen, vi får se. men jeg følger denne tråden med spenning.

Maxi 95 1975 med Solé 25 mini 2004, Honwave T30-AE 2007 med Tohatsu 9,8 2005.

Link to post
Share on other sites

Dette høres spennende ut, da vi lurer på å ta den turen i år......

Ellers er Rallarvegen en sykkeltur som man bør oppleve før man legger inn årene....

Toget til Finse (eller ennå lengre) og sykle vestover til Myrdal eller helt ned til Flåm igjen....

I fint og stille vær er det helt fantastisk!!!

Link to post
Share on other sites

Enig ... i min pure ungdom, da jeg var litt yngre enn nå, omkring 1979 eller så, spaserte jeg fra Berekvam til Flåm sammen med en bande andre gymnas-elever. En fantastisk tur i både berørt og uberørt natur. Jeg erindrer at vi hadde følelsen ikke bare av å være store oppdagere, men også den mektige tilfredsstillelse avå ha overvunnet dette krevende terreng for så å bli belønnet med Flåm i all sin prakt, den gang før bilveien nådde dit. Turen anbefales!! :flag:

I've always been crazy, it has kept me from going insane.
vimpel_entusiast_signatur.gif

www.baatjuss.no  |  www.judiciumblawg.no

Link to post
Share on other sites

Hvor lang tid bruker en til Sognefjorden fra Bergen, med en marsjfart på 13-16 knop?

 

tar ca 3,5 time, men det tar det vell og fra innløp og heil inn

Du må nok beregne ca 4,5 timer fra Bergen til Sognesjøen, og derfra til Lærdal vil jeg si ca 7 timer. Hele strekket er ca 150 nm. Så tilkommer noen titalls nm hvis dere vil helt inn til Skjolden. Forøvrig så er Nærøyfjorden og Gudvangen obligatorisk. God tur!

Link to post
Share on other sites

Heisann

 

Synst det er fint att dere vil sjå korleis vi har det inne i sognefjorden,eg er i fra Årdal innerst i fjorden.Med min båt bruker eg 5 timar til Eivindvik og 7,5 til bergen.Da går eg med 17 knop.I gaupne er det ei lita flytebrygge med 2-3 gjesteplasser der det er mulig å få strøm og vatn det koster 50kr døgnet uten strøm.I Solvorn er det ein komunal kai som det går an å ligge gratis ved,der er det ikkje strøm og vatn.Sjølv pleier eg å ligge på svai rett ved badestranda der.Solvorn er ei perle som eg vil anbefale.Du treng ikkje reise til Sogndal for å finne bryggeplass.Her inne i årdal har vi gjesteplasser til 5-10 båter og det er heilt gratis,her er både vatn og straum.I lærdal har dei og nokre gjesteplasser og eg har aldri betalt der heller.Det er også ein kai ved fergeleiet på urnes som ein kan ligge på kortenden av og ein kan ligge på svai inne i Fortun.Fra Solvorn til Sogndal er det eit godt stykke eg bruker ca 2 timer på den distansen.Er det noko dere lurer på so berre spør so skal eg svare so godt eg kan.

Link to post
Share on other sites

Så bra! Jeg har vært flere ganger i Solvorn, har svigerfamilie på Mollandsmarki, kommer egentlig fra Årdalstangen de da.. Og vi har vært nede og badet noen ganger i Solvorn, selv om jeg må si jeg foretrekker vanntemperaturen på Sørlandet. Har også dykket i Solvorn, der så jeg blekksprut for første og eneste gang i mitt liv. I den forbindelse hadde jeg over 2500 høydemeters forskjell i Norge på under 24 timer! Den ene dagen var vi på galdhøpiggen, den neste dykket vi i Solvorn!

Hvordan er det med kart over Sognefjorden? Det er kanskje ikke noe problem, med dybder på over 1000 meter så burde det jo holde for de fleste? Hva bruker dere Saga29Lene? Hvordan er det med fylling av diesel? Er det kanner til nærmeste traktorpumpe som gjelder? Og Velkommen til BP! Det glemte jeg helt i min iver :flag:

Redigert av hallaron (see edit history)

Maxi 95 1975 med Solé 25 mini 2004, Honwave T30-AE 2007 med Tohatsu 9,8 2005.

Link to post
Share on other sites

Eg vilde ha teke turen inn Finnafjorden,det er ein kort men spektakuler fjord der fjella stuper rett ned i fjorden.Det er smalt og grunt (3 meter)ved finnen og so opnar det seg igjenn.Eg vilde også ha sett nærøyfjorden.Innerst i nærøyfjorden ligger gudvangen der er det kai med ein butikk/bensinstasjon rett ved.

Når det gjeld disel fylling so er det ein kortautomat ved slinde(ingangen til songdalsfjorden).i vik er det bensinstasjon 50 meter fra gjestekaien men der må du bere på kanner.I songdal er det pumpe på flytebrygga ved brua.Trur dei fleste båtforeningane har diselsalg til sine medlemmer.Vi har Diselsalg på brygga på Årdalstangen,Her henger ei telefonliste over personer som kan fylle.det er som regel altids ein som har tid.Eg har 600 liters diseltank so eg fyller stort sett på Årdalstangen.

Link to post
Share on other sites

Det er også ein kai ved fergeleiet på urnes som ein kan ligge på kortenden av og ein kan ligge på svai inne i Fortun.

Skulle likt å sett den som ligger på svai i Fortun. :lol:

Det er ca 6 km fra Skjolden hvor fjorden ender og opp til Fortun......

 

På Skjolden er det forøvrig en bitte liten båtforening som har en liten båthavn hvor det muligens også er gjesteplasser. Ellers så er det også en kai og flytebrygge i forbindelse med et nytt hytteanlegg som er i ferd med å bli bygget ut. Ankringsmulighetene bør også være bra, men om det blåser skikkelig opp så kan det være greit å søke ly i/ved samåbåthavna, den ligg i ly bak Neset. Kaia ligg mer åpent til for vind og sjø rett innover fjorden.

Link to post
Share on other sites

Jeg tror det, Skipper_Worse. Jeg må innrømme at min kjennskap til den fjorden stammer i hovedsak fra pendling mellom Bergen og Hoianger, og da er det mest de indre organer av området man kan bese. Ojje goi.

 

Flyet er på vei mot Sogndal lufthavn, som ligger nede til venstre for radiomasten de har rett i baugen, og da kan det stemme med det ferjeleiet, ja. Har vært i Sogndal og, men da kom jeg ikke frem sånn helt uten Widerøe....

 

Mvh,

Kjell.

Redigert av LA3939 (see edit history)

LA3939 har endret brukernavn

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...