Jump to content

Blogg e.l. for oppussing av prosjekt!


Scand7600

Recommended Posts

Heisann, og takk for noen interessante sider. Jeg er helt nye her, men har på følelsen av at dere får høre mer fra meg :-). Jeg har et lite spørsmål. Jeg har nylig kjøpt en Scand Dynamic 7600 som har ligget under. Her må alt bygges opp fra grunnen av, og det blir nærmest som et halvfabrikat. Jeg har lyst til å bygge den opp som en 2007 modell, og har igrunnen lagt mange "aksjer" her og der :-). Det jeg har lyst til er å dokumentere alt jeg gjør. For eksempel ta bilder og dokumentere ting som blir gjort hele veien. Kan hende det er mange andre som kunne hatt glede av dette, og minnsann trenger jeg kanskje litt hjelp selv innomellom også.

 

Så til spørsmålet. Hvordan burde jeg gjøre dette? En mulighet er jo å publisere alt på en egen hjemmeside. Men da er det kanskje litt vanskelig med innspill fra andre, og kanskje er det litt tungvint også? Kommentarer i gjesteboken liksom? Nå har det blitt så populært med blogger. Har egentlig aldri prøvd dette, men ser for meg at det er noe som kan være lurt.

 

Noen som har noen meninger om hvordan jeg kan dele dette med folket? Iallfall for de interesserte?

Link to post
Share on other sites

Skrev litt om dette i ifm siden til til jab.

 

Mange har valgt å opprette en tråd her i Åpent Forum for prosjektet sitt. Fordelen med å legge det her er at det blir direkte synlig for alle.

Fordelen med å bruke en blogg er at det gir flere muligheter når det gjelder organisering og layout.

Man kan la både medlemmer og gjester komme med kommentarer.

I tillegg har man full kontroll over sin egen blogg mhp moderasjon. Man kan f.eks. slette brysomme kommentarer.. :smiley:

Link to post
Share on other sites

Du har jo muligheten til å lage en blogg her inne hvor du bekriver prosjektet ditt etter hvert. Da er det lettere å følge hva du gjør. Du kan jo i tillegg ha en tråd her i forumet paralellt med bloggen hvor du eventuellt spør om ting du lurer på. Men du vil nok lettere få hjelp om du lager tråder med mer spesifikk emnetittel for hva du lurer på, og med link til bloggen din. Bare å spørre i vei, her inne finnes kompetanse for det meste.

Gjør du denne jobben skikkelig blir det en bra båt og bilder er vel egentlig den beste dokumentasjonen du har. Bruk kamera flittig.

Lykke til med prosjektet i hvert fall..!!! Tøff båt du har fått deg i hvert fall...

Link to post
Share on other sites

Hei folkens,

 

Ting kan selvfølgelig gjøres på mange vis.

Jeg har også en prosjektpresentasjon i form av en hjemmeside.

Editerer denne vha en enkel text-editor og benytter FireFTP for opplasting...

 

For første gang link til denne på baatplassen.no:

 

Prosjektet mitt.... :cheers:

Redigert av jo_no (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Du verden.. Jeg skjønner at dette er Scandinavnias mest aktive båtforum :-). Ja hva skal en "jørra" da når en ikke får gjort annet enn å vente på at solen titter frem og ikke har andre valg enn å smøre seg med en god porsjon tolmodighet (og kanskje etter hvert solkrem :).

 

Det høres ut som blogg er tingen. Vi prøver... Spørs om det blir sjøsetting i år eller neste år for min del. Men det er nå bare januar foreløpig da. Men det går fort til februar, og til neste osv. Takk for fine innspill. Meg hører dere mer fra, det er nok sikkert... :seeya:

Link to post
Share on other sites

Hadde jeg vært deg så ville jeg prioritert å få båten sjødyktig, få maskin opp å gå og gjør ferdig båten aktenfor lagaren. Da kan du få båten ut allerede i år og nyte solen, når solen viker med sitt fravær kan du kose deg litt med innredningen framme i lugaren.

Skulle egentlig ikke tro dette var så mye arbeid, den gamle innredningen din bør jo kunne fungere som mal for nye plater som må skjæres til. Teaklister kan du tørke, pusse og lakke på nytt.

Hva er egentlig omfanget av jobben du må gjøre? Har du maskin til båten? Det hadde vært fint med litt bilder av jobben du har forran deg.

Link to post
Share on other sites

Heisann...

 

JA da er bloggen åpnet. Alt blir jo for første gang her inne, så jeg vet ikke om det funker det her jeg. Kommer dere inn på bloggen med denne linken f.eks:

 

https://baatplassen.no/i/index.php?automodu...mp;showentry=63

 

Her har jeg allerede lagt inn en del bilder av hva jeg har i vente. Og den kommer nok til å følge meg jevnt og trutt utover våren. Var igrunnen ingen dum ide å bruke bloggen. Bortsett fra hele tiden å måtte tenke på bildestørrelsen, gikk det veldig greit. Og det er jo nesten en forutsetning for å holde på. Kan ikke sitte her foran PC'n. Må ut å pusse :-).

 

Si gjerne ifra hvis det er noe som bør gjøres med tanke på tilgjengelighet osv. Så jeg ikke har fått rotet meg borti sånn privat logg eller et eller annet som gjør at det bare er jeg som ser dette..

Link to post
Share on other sites

Det virker!!

 

Lykke til med prosjektet ditt. Med litt tid, penger og pågangsmot blir det en lekker båt dette.

 

Motoren skal det vel gå greit å få igang igjen, og disse motorene er det jo svært enkelt å skaffe seg for en rimelig penge brukt.

 

Ellers er jeg enig med deg i at en ny diesel ikke er å forakte når du først skal gjøre en slik omfattende oppbygging.

 

Ben Sin

 

red. tyrkleif

Redigert av Ben Sin (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...