Jump to content

Septikktank til scand 29 84 mod


litt peiling

Recommended Posts

Har ikke målene desverre, men det kan du jo enkelt finne ut selv. Ta ut bunnplata i dobbeltkøyen så kommer du lett til for å måle. I lengde og bredd kan du lage tanken ganske stor, men høyden må du begrense. Husk at du skal ha plass til luftingen

Jeg fikk laget en ny tank for noen år siden. På min orginal tank kom innløpet fra toalett akter i fra, og utløpet kom ut på fremsiden mot cockpit. Jeg gjorde om på dette da jeg lagde ny tank for å få kortest mulig slanger. Jeg hadde både innløp og utløp mot hekken av båten, plassert lengst opp på siden av tanken. Utløpet måtte da selvsagt ha et rør innvendig i tanken ned mot bunnen for å få tømt tanken helt. Som lufting hadde jeg en 25 mm stuss med tilkoblet septikslange.

 

Det er mange firma som sikkert kan lage tank til deg. Du kan jo høre med Rustfri Industri på Selbakk f.eks.

 

Lykke til.

Redigert av OLPI (see edit history)
Link to post
Share on other sites

ringer du til Scand boats i Arendal får du heilt sikkert svar på både kor stor tanken er og kven som eventuelt kan lage ny til deg hvis du ønsker det.Origanalt er det vel rustfri septiktank?Var hvertfall rustfri i Balticen min.

Var sjølv i kontakt med Scand Boats fleire ganger dengang eg kjøpte Scand Baltic og hadde spørsmål om reservedeler og utstyr eg kunne kjøpe til den..

Dei er i det heile tatt hjelpsomme og velvillige når det er noko ein lurer på.

lykke til...........

Redigert av Hardingen (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Ville nok styrt unna plast tank det er serdeles dårlig sirkulasjon i lufta under køya.. Jeg hadde plast tank i en baltic og det luktet ikke godt i akterkabinen. jeg hadde samme løsningen i deltan med tanken under køya rustfritt stål og ordentlige slanger, men fremdeles noe lukt

jeg trakk en 110 mm flexislange fra bunnen av køya opp i skapet og ut under fenderlista la og lik slange ifra forkant av køya under dieseltanken og opp til det orginale luftinntaket til motoren det jalp betraktelig.

Link to post
Share on other sites

Jeg har vært i kontakt med scand og fikk til svar at dem hadde hatt mye problemer med septikktankene sine. Derfor anbefalte de å kontakte noen som kunne lage dem på mål, i nærheten der du bor. Deleliste fikk jeg tilsend fra scand, på alle mod fra 1982 til 2007.

Lurte bare på om noen andre her inne hadde skiftet ut plasttanken med rustfritt? Og tilfeldig hadde orginal målene. Båten min ligger mange timer unna der jeg er nå.!!! :eek:

Link to post
Share on other sites

I min Scand Baltic 85-modell, hadde det vært plast septiktank, som sprakk og selvfølgelig med katastrofale følger.

Heldigvis var dette lenge før jeg kjøpte den. Da var det montert rustfri tank på 56 liter (70x40x20)cm. Sansynligvis samme tank som kan finnes på Watski. Skiftet selv alle slangene til skikkelig kvalitet fra Tess og har de siste 4 årene ikke hatt noe lukt i akterkabinen. (Bare quindelukter)

Vil nok anbefale større tank, men da tror jeg den må "skreddersyes". Har vært på utkikk etter større tank selv, men ikke funnet noen som passet inn.

Muligheten er selvfølgelig å løfte køyen slik at det blir plass for en standard tank.

Redigert av FinnC (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Jeg var innom Thomic Aluminium i Arendal i fjor høst, og da stod det er bråte med tanker merket "Baltic" og "Classic" der. Regner med det er disse som er leverandør til Scand. Mulig de også kan levere i syrefast?

 

Thomic Aluminium AS

Industritoppen 15, 4848 Arendal

37 02 70 46

Link to post
Share on other sites

Jeg hadde styrt unna aluminum. Har sett flere slike som ikke har holdt særlig bra. Vet at bl.a. Saltø (nå Seaco) brukte slike tidligere, men ikke nå lenger tror jeg.

Kjøp syrefast, helst med litt tykkelse på platene. Sørg for at tenken trykktestes før montering.

Bruk skikkelig septikslanger, også på lufting er mine råd.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...