Jump to content

Erfaringer med Garmin GPSMAP 292C kartplotter g2?


Bergen dørk

Recommended Posts

Noen som har erfaringer med Garmin GPSMAP 292C kartplotter g2? Jeg er ute etter en kartplotter i dette prissegmentet og i denne størrelsen, dvs ca 5" skjerm. Er ikke villig til å legge så mye mer penger i dette, hvis det kan fungere tilfredstillende for en snekke som siger fram i ca 8 knop. :-)

 

Eller kan en like gjerne kjøpe en Garmin GPSMAP 172C kartplotter?

 

Har sett på priser og spesifikasjoner på Netshop, som virker nokså konkurransedyktig på pris:

Se: http://www.netshop.no/aspx/produkt/prdinfo...aspx?plid=35354

 

mvh Bergen dørk

mvh Bergen Dørk

Link to post
Share on other sites

Gå inn i en butikk som selger begge modeller, og se på forskjellen, litt forskjellig skjermstørrelse og oppløsning. Begge gir deg mer en nok informasjon, her er de like. Kjøp ny kartbrikke, men er ikke sikker på om jeg ville kjøpt G2 brikken, da min lille erfaring med denne er at den ikke viser alle lodd skudd i dybde meter på skjær. Det gjør den gamle som bare heter Bluechart uten (g2) benevnelsen.

Har tidligere spurt om tilbakemeldinger om g2 brikke her på forum, men ingen vil svare på dette enda??? :confused:

 

Har selv brukt en 182 i flere år og er meget fornøyd, bare sett deg inn i bruken av kart og plotter.

Link to post
Share on other sites

Ingen som kjenner til eller har disse løsningene i bruk?

Hei og velkommen til Baatplassen...

Jeg har en Garmin 292 c med g2Data card,bruker det siden noen måneder og er fornøyd med det.Har ikke hatt noe annet før i tiden som jeg kunne sammenligne det med.Prøv å gå inn på tyske LEPPER MARINE.DE og du sparer noen hundrelapper om du så bestiller derifra.Lykke til... :cheers:

Redigert av 23 fot (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Takk for velkomst, svar og råd!

 

Et spørsmål til: Hva med dette med intern og ekstern antenne? Holder det med intern innaskjærs?

Har plottern min med intern antenne,plotteren er montert i styrhuset ved vinduet,dette fungerer helt fint hos meg hittil ihvertfall.Kommer vel anpå hvor du har tenkt å plassere plotteren iht. mottag av signaler.Hører vel ikke mye til at man får signsl utfall i ny og ne når du har en uheldig plassering.Om det er "bra nok" innakjærs med intern antenne ?? Hoved tingen er vel kun denne at det skal fungere tilfredstillende med hensyn til mottagning av signalene sånn at du får brukt plotteren nokså "pålitelig".Er ikke proff eller utdannet Nautiker. :nonod: Lykke til....

Link to post
Share on other sites

Det er riktig at plassering avgjør om du trenger ekstern antenne.

 

Du må finne en plass i båten du vil ha plotteren, hvis dette er under tak må du ha ekstern antenne, under glass går det med intern+ i friluft så klart.

Hvis man f.eks. holder hånden over antennen så mister man signalet til satellittene. Hvis det gir deg noe peiling på hvor viktig det er med mottaksforhold. Uten nok satellitter så navigerer den feil.

 

Det kan være en fordel med en forhandler hvis du er i tvil, slik at du kan avtale bytte hvis du ikke får signal nok med intern antenne, det er ikke alltid netthandel er billigst i det lange løp.

 

Innenskjærs spiller ingen rolle, satellittene er rundt ekvator.

Redigert av kristian (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Når det gjelder innvendig kontra utvendig antenne så er ikke dette noe tema hos meg, her gjelder kun utvendig antenne og aller helst plassert uten noen form for restriksjoner i noen himmelretninger. Har man derimot mulighet til å plassere en plotter med innvendig antenne utvendig så stiller jo saken seg i noe annet lys....

 

Antennens plassering er alfa omega for godt mottak, jeg kunne muligens vurdert innvendig om jeg kun seilte utaskjærs og kunne leve med noen meters eller hundre meters feilmargin, men innaksjærs så er så er det større sannsylighet for at en slik feilmargin kan være fatalt.

 

Når man helt vilkårlig kan plassere en prabolantenne for TV innendørs så skal jeg vurdere å revurdere mine tanker om dette med antennens plassering, men ikke før.

Tar forbehold om skrivefeil i alle mine innlegg, slik at de som utelukkende er opptatt av mine skrivefeil og meg som person kan kose seg med det de kan.. Mine innlegg er også basert på min mening og oppfatning omkring temaer både her på forumet og i samfunnet ellers, dette gjelder også om det ikke er tatt eksplisitt forbehold om det i selve innlegget.. :smiley:

 

Det er bare de som føler seg underlegne som er beskjedne - de dyktige fryder seg over det de har utført
Johann Wolfgang von Goethe 1749-1832

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...